Vegan witte chocolade passievrucht cheesecake. Deze kwarktaart zonder gelatine is de perfecte gezonde witte chocolade passievrucht taart.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Cheesecake met witte chocolade en passievrucht
Ik had dit recept al vaak voorbij zien komen en het zag er altijd heerlijk uit. Alleen leek het mij niet heel gezond, zeker gezien de witte chocolade die erin zat.
Toen we met Kerst bij mijn ouders zo’n taart mét stukjes witte chocolade hadden besteld, was ik verkocht! Zo ontzettend lekker en de smaken van de passievrucht met de witte chocolade matchen zo goed bij elkaar.
Dus toen ik een vegan, gezondere witte chocolade tegen kwam, wist ik gelijk wat ik als eerste wilde maken! Ik verbouwde een bestaand recept helemaal tot dat van mezelf en dat pakte goed uit. Deze vegan witte chocolade passievrucht cheesecake is niet alleen super lekker, maar ook gezond en dus ook perfect als ontbijt als je het mij vraagt.
Recept: Vegan witte chocolade passievrucht cheesecake


Doordat de passievruchtblokjes niet biologisch verkrijgbaar waren, is het recept niet 100% biologisch. Echter alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.
Ingrediënten
100 gram havermeel
60 gram amandelmeel
15 gram lijnzaad + 3 eetlepels water
5 gram kaneel
5 gram bakpoeder
20 gram kokosolie
90 gram ahornsiroop
400 gram amandelkwark
5 gram agar agar
50 gram vegan witte chocolade
                                1 doosje diepvries passievruchtblokjes
Hoe maak je het?
Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden. Laat het lijnzaad weken in 3 eetlepels water en laat de kokosolie in een pannetje op laag vuur smelten. Doe ondertussen het havermeel, amandelmeel, de kaneel en de bakpoeder in een mengkom en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de gesmolten koksolie, de ahornsiroop en het lijnzaad toe en meng goed tot een mooi deeg.
Doe daarna een bakpapiertje in de springvorm en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Druk even goed aan met een koude lepel. Bak de bodem vervolgens in ongeveer 15 minuten gaar.
Laat goed afkoelen. Laat de passievruchtblokjes ondertussen ook al een beetje ontdooien.
Maak ondertussen de vulling. Spatel hiervoor de kwark en de ahornsiroop door elkaar. Hak de witte chocolade fijn en roer hier ook doorheen. Kook vervolgens 2 gram van de agar agar met een scheut water. Laat ongeveer 2 minuten doorkoken voordat je het kwarkmengsel toevoegt. Laat ook dan nog even doorkoken zodat de agar agar goed bindt met het kwarkmengsel. Giet het mengsel op de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
Doe de rest van de agar agar in een pannetje met een scheut water en laat even doorkoken. Voeg vervolgens de passievruchtblokjes toe. Kook het mengsel en blijf roeren tot het een beetje steviger wordt, voeg optioneel nog een beetje extra agar agar toe.
Let op dat dit niet werkt met verse passievrucht en alleen met bevroren passievrucht.
Giet het passievruchtmengsel over de kwarklaag en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Lekker om met nog wat geraspte witte chocolade te decoreren.
Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke vegan witte chocolade passievrucht cheesecake.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?