Zelf weet ik altijd wel veel cadeautjes te verzinnen. Als ik alleen al op de website van de Dille en Kamille kijk, word ik zo hebberig haha. Dus dat is meestal niet zo’n probleem. Jens daarentegen kan niks bedenken. Hij zegt dan ik hoef geen cadeaus ik vind het leuk als anderen cadeaus krijgen, maar ik vind het natuurlijk ook leuk om hem iets leuks te geven. Maarja wat geef je een man zonder lijstje? Dit weekend vroeg ik hem nog eens wat hij echt wilde hebben en het enige wat hij kon bedenken, waren scharnieren voor de deur. Dus ik ga zelf weer mijn creativiteit de vrije loop laten om leuke cadeaus te verzinnen voor hem. Vorig jaar had ik een vuurkorf gegeven en daar hebben we in Frankrijk veel plezier van gehad, dus wie weet kom ik nog met een origineel idee. Zondag ga ik in ieder geval met mijn moeder de stad in om de laatste inkopen te doen en dan is het volgende week zaterdag alweer zover. Vieren jullie ook nog Sinterklaas?
Het leuke van Sinterklaas is natuurlijk niet alleen de cadeaus, maar vooral ook al die lekkernijen. De afgelopen weken heb je er al een aantal in gezonde varianten omgetoverd zien worden en deze week is de taai taai aan de beurt.
Recept: Vegan taai taai pop
Aantal:Â Â Â Â Â Â Â Â 1 pop
- Mixer
- Bakpapier
- Bakplaat  Â

Ingrediënten
- 250 gram speltmeel
- 100 gram amandelmeel
- 7 gram speculaaskruiden
- 4 gram anijszaad
- 5 gram baking soda
- 40 milliliter plantaardige melk
- 150 gram agavesiroop
Â
Â
Â
Â

Â
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het meel in een mengkom en voeg de speculaaskruiden en het anijszaad toe, roer even goed.
​Als je deze droge ingrediënten goed hebt gemengd, kun je hier de agavesiroop aan toevoegen. Mix het geheel vervolgens tot een plakkerig deeg en maar daar een bal van. Het deeg is erg plakkerig en blijft ook echt aan je handen plakken. Dat hoort erbij.
Â

Leg de deegbal op een bord en laat 1 uur in de koelkast uitharden. En zo trekken de smaken ook lekker in het deeg.
​Na het uur kun je het deeg in elke vorm die je wilt leggen om vervolgens te gaan bakken. Doordat het deeg best hard is geworden in de koelkast, is het ook best lastig om dit goed in vorm te krijgen.
Bak de taai taai vervolgens ongeveer 17 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Â
Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke taai taai pop. Als de taai taai uit de oven komt, is hij heerlijk knapperig, maar nog niet echt ‘taai’. Je kunt hem het beste een nachtje laten liggen en dan is hij de volgende dag helemaal perfect.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness​
Volg je Organic Happiness al op Social Media?