fbpx

Vegan Matcha Latte

Vegan Matcha Latte


 
Vegan Matcha Latte. Het recept voor een heerlijke matcha latte ga ik je in deze blog geven. Matcha latte is super gezond en ontzettend lekker en ook nog heel makkelijk om te maken.
 

Matcha Latte

Matcha Latte een drankje wat ik al veel voorbij zag komen op Instagram bij allerlei foodbloggers. Een tijd geleden inmiddels alweer was ik bij Blender in Haarlem waar ik besloot een matcha latte te bestellen. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten qua smaak, maar als ik las hoe positief iedereen erover was, wilde ik het graag proberen. En eerlijk gezegd ik was gelijk verkocht. De smaak van de matcha zelf is een beetje bitter, maar de combinatie met de melk is erg lekker. Sowieso ben ik dol op latte’s en cappuccino’s dus voor mij is eigenlijk elke combinatie met opgeschuimde melk lekker.
 

Energieboost

Elke keer als ik een toffe hotspot bezoek en ze hebben matcha latte, dan bestel ik dat sowieso. Niet alleen omdat ik de smaak zo lekker vind, maar ook omdat het je een lekkere boost geeft. Je krijgt lekker veel energie van de matcha. Als ik die ‘s middags drink dan word ik ‘s avonds echt niet moe, super fijn! En op de één of andere manier word ik ook altijd lekker zen van. Maar of dat mijn idee is omdat ik ooit gelezen heb dat de Boeddistische monniken erop mediteren of dat ik daar ook echt zen van word dat weet ik nog niet haha. Ik vond matchapoeder altijd best duur om te kopen, je gebruikt er natuurlijk ook niet zoveel van, maar dan nog. Ik heb nu een Amerikaanse website gevonden waar ze biologische matcha verkopen. Die heb ik besteld en ik kreeg gelijk de vraag naar het recept voor matcha latte. Dus deze deel ik vandaag met jou.
 

Recept Vegan Matcha Latte

Bereidingstijd:  3 minuten
Aantal:                 1 matcha latte
 
Bijzondere benodigdheden:

  • Bamboeklopper of een kleine garde
  • Melkopschuimer

Vegan matcha latte, Matcha latte, Matcha gezond, Matcha latte maken, Matcha latte gezond, Matcha green latte, Hoe maak je een lekkere matcha latte?, Het recept voor een heerlijke matcha latte, Zo maak je de lekkerste matcha latte, Hoe maak ik stap voor stap de beste matcha latte, Matcha latte melkopschuimer, Matcha latten maken met amandelmelk, Matcha latte amandelmelk, Organic Happiness, biologische foodblog, biologisch

 
 

Ingrediënten
 
  • 2 eetlepels gekookt water
  • 5 gram matchapoeder
  • 115 milliliter plantaardige melk

 
Hoe maak je het?
 

Doe 2 eetlepels gekookt water in een glas of mok. Pak de bamboeklopper of garde erbij. Ik heb zelf een kleine garde gebruikt. Voeg het matchapoeder toe en meng goed met de garde. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten dat is niet lekker

Vegan matcha latte, Matcha latte, Matcha gezond, Matcha latte maken, Matcha latte gezond, Matcha green latte, Hoe maak je een lekkere matcha latte?, Het recept voor een heerlijke matcha latte, Zo maak je de lekkerste matcha latte, Hoe maak ik stap voor stap de beste matcha latte, Matcha latte melkopschuimer, Matcha latten maken met amandelmelk, Matcha latte amandelmelk, Organic Happiness, biologische foodblog, biologisch

Doe de melk in een pannetje of kommetje en schuim de melk op. Zelf heb ik een melkopschuimer op mijn koffiezetapparaat zitten, maar er bestaan ook losse opschuimers. Ga net zolang door met opschuimen totdat de melk lekker warm is geworden.

Voeg vervolgens de opgeschuimde melk toe aan het glas of de mok met het matchapoeder en je matcha latte is klaar!

Vegan matcha latte, Matcha latte, Matcha gezond, Matcha latte maken, Matcha latte gezond, Matcha green latte, Hoe maak je een lekkere matcha latte?, Het recept voor een heerlijke matcha latte, Zo maak je de lekkerste matcha latte, Hoe maak ik stap voor stap de beste matcha latte, Matcha latte melkopschuimer, Matcha latten maken met amandelmelk, Matcha latte amandelmelk, Organic Happiness, biologische foodblog, biologisch

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close