Vegan Matcha Latte


Vegan Matcha Latte, één van mijn favoriete drankjes, het is dan wel geen smoothie maar zeker wel een heerlijk drankje.
Matcha Latte een drankje wat ik al veel voorbij zag komen op Instagram bij allerlei foodbloggers. Een tijd geleden inmiddels alweer was ik bij Blender in Haarlem waar ik besloot een matcha latte te bestellen. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten qua smaak, maar als ik las hoe positief iedereen erover was, wilde ik het graag proberen. En eerlijk gezegd ik was gelijk verkocht. De smaak van de matcha zelf is een beetje bitter, maar de combinatie met de melk is erg lekker. Sowieso ben ik dol op latte’s en cappuccino’s dus voor mij is eigenlijk elke combinatie met opschuimde melk lekker.
Elke keer als ik een toffe hotspot bezoek en ze hebben matcha latte, dan bestel ik dat sowieso. Niet alleen omdat ik de smaak zo lekker vind, maar ook omdat het je een lekkere boost geeft. Je krijgt lekker veel energie van de matcha. Als ik die ‘s middags drink dan word ik ‘s avonds echt niet moe, super fijn! En op de één of andere manier word ik ook altijd lekker zen van. Maar of dat mijn idee is omdat ik ooit gelezen heb dat de Boeddistische monniken erop mediteren of dat ik daar ook echt zen van word dat weet ik nog niet haha.Ik vond matchapoeder altijd best duur om te kopen, je gebruikt er natuurlijk ook niet zoveel van, maar dan nog. Ik heb nu een Amerikaanse website gevonden waar ze biologische matcha verkopen. Die heb ik besteld en ik kreeg gelijk de vraag naar het recept voor matcha latte. Dus deze deel ik vandaag met jou.


Bereidingstijd:  3 minuten
Aantal:                  1 matcha latte
Bijzondere benodigdheden:

  • Bamboeklopper of een kleine garde
  • Melkopschuimer

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten2 eetlepels warm water
5 gram matchapoeder
115 milliliter plantaardige melk

Hoe maak je het?Doe 2 eetlepels warm water in een glas of mok. Pak de bamboeklopper of garde erbij. Ik heb zelf een kleine garde gebruikt. Voeg het matchapoeder toe en meng goed met de garde. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten dat is niet lekker

Doe de melk in een pannetje of kommetje en schuim de melk op. Zelf heb ik een melkopschuimer op mijn koffiezetapparaat zitten, maar er bestaan ook losse opschuimers. Ga net zolang door met opschuimen totdat de melk lekker warm is geworden.

Voeg vervolgens de opgeschuimde melk toe aan het glas of de mok met het matchapoeder en je matcha latte is klaar!
vegan, blog, matcha, matcha latte, drink, gezond recept, gezond, gezonde leefstijl, recepten, biologisch, biologisch recept, biologische foodblog, biologisch, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close