fbpx

Vegan chai latte

Vegan Chai Latte. Zelf chai latte maken is helemaal niet moeilijk en met dit recept voor chai tea latte wil ik je dat laten zien. Een super snelle chai tea latte die ook nog gezond is.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, is matcha latte één van mijn favoriete drankjes. Ik maakte pas ook al een keer een vegan matcha latte. Ook drink ik ‘s morgens heel graag een latte macchiato. Dus je kunt wel stellen dat ik houd van opgeschuimde warme melk haha.

Chai Latte

Pas ging ik naar een leuk restaurantje en ik vond het tijd worden om de chai latte eens te proberen, ik had het nog niet eerder gedronken en wilde het graag eens proeven. Dat was even geduld hebben, want ik verbrande al vrij snel mijn tong. Een matcha latte kun je vrij snel drinken en ik dacht dat dat bij de chai ook zo zou zijn, maar niets is minder waar. In de chai latte zit natuurlijk thee en die is bloedheet haha. Dus ik moest even geduld hebben tot hij wat afgekoeld was tot ik ervan kon genieten, maar ik vond hem heerlijk.
 
‘s Avonds voor ik ga slapen, drink ik altijd graag kamillethee ik slaap er extra lekker door en vind de smaak ook gewoon heel lekker. Toen deze bijna op was, bestelde ik via Simon Lévelt weer nieuwe en ik wilde graag ook wat andere thee erbij proberen. Onder andere bestelde ik een groene chai thee die echt heerlijk kruidig is. Ik genoot er al een paar keer van, tot ik ineens ‘s avonds in bed lag en dacht morgen ga ik een chai latte maken haha. En dat gebeurde, ook echt op de dag voordat ik op vakantie ging en nét het hele huis opgeruimd en schoongemaakt had samen met Jens.
 
Maar dat zorgde er alleen maar voor dat we er extra van genoten. Lees snel verder voor het recept van deze heerlijke vegan chai latte om mee te ontspannen.

Recept: Vegan Chai Latte

Vegan chai latte, Chai latte, Chai latte maken, Chai tea latte recept, Alles over chai tea latte, Recept voor chai tea latte, Wat is chai latte, Zelf chai latte maken, Super snelle chai tea latte, De lekkerste chai latte, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Vegan chai latte, Chai latte, Chai latte maken, Chai tea latte recept, Alles over chai tea latte, Recept voor chai tea latte, Wat is chai latte, Zelf chai latte maken, Super snelle chai tea latte, De lekkerste chai latte, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Vegan chai latte, Chai latte, Chai latte maken, Chai tea latte recept, Alles over chai tea latte, Recept voor chai tea latte, Wat is chai latte, Zelf chai latte maken, Super snelle chai tea latte, De lekkerste chai latte, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten

1 kaneelstokje
5 kardemompeulen
1/4 theelepel nootmuskaat
1 plakje gember
200 milliliter water
1 zakje zwarte thee
10 gram kokosbloesemsuiker
250 milliliter plantaardige melk

Vegan chai latte, Chai latte, Chai latte maken, Chai tea latte recept, Alles over chai tea latte, Recept voor chai tea latte, Wat is chai latte, Zelf chai latte maken, Super snelle chai tea latte, De lekkerste chai latte, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?
 
Doe het kaneelstokje in een pannetje. Voeg hier de kardemompeulen, het nootmuskaat en de gember aan toe. Tot slot voeg je 100 milliliter water toe. Laat het geheel 5-7 minuten koken, zodat de smaken kunnen intrekken.

Vegan chai latte, Chai latte, Chai latte maken, Chai tea latte recept, Alles over chai tea latte, Recept voor chai tea latte, Wat is chai latte, Zelf chai latte maken, Super snelle chai tea latte, De lekkerste chai latte, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Voeg hierna het theezakje en de kokosbloesemsuiker toe. Laat het geheel voor nog ongeveer 5 minuten trekken. Langer kan natuurlijk ook als je de chai latte liever wat sterker hebt.

Vegan chai latte, Chai latte, Chai latte maken, Chai tea latte recept, Alles over chai tea latte, Recept voor chai tea latte, Wat is chai latte, Zelf chai latte maken, Super snelle chai tea latte, De lekkerste chai latte, organic happiness, biologisch, biologische foodblogHierna zeef je het geheel boven bijvoorbeeld een maatbeker. Voeg daar tot slot de rest van het water en de havermelk aan toe.

Schuim het mengel lekker om met de melkopschuimer zodat je een lekkere schuimige chai latte krijgt.

Je kunt nu genieten van deze heerlijke vegan chai latte. Perfect voor een herfstige dag.

Vegan chai latte, Chai latte, Chai latte maken, Chai tea latte recept, Alles over chai tea latte, Recept voor chai tea latte, Wat is chai latte, Zelf chai latte maken, Super snelle chai tea latte, De lekkerste chai latte, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close