Vegan chai latte


Vegan chai latte, een lekkere kruidige warme drank die ook nog gezond is.Zoals je eerder hebt kunnen lezen, is matcha latte één van mijn favoriete drankjes. Ik maakte pas ook al een keer een vegan matcha latte. Ook drink ik ‘s morgens heel graag een latte macchiato. Dus je kunt wel stellen dat ik houd van opgeschuimde warme melk haha.

Pas ging ik naar een leuk restaurantje en ik vond het tijd worden om de chai latte eens te proberen, ik had het nog niet eerder gedronken en wilde het graag eens proeven. Dat was even geduld hebben, want ik verbrande al vrij snel mijn tong. Een matcha latte kun je vrij snel drinken en ik dacht dat dat bij de chai ook zo zou zijn, maar niets is minder waar. In de chai latte zit natuurlijk thee en die is bloedheet haha. Dus ik moest even geduld hebben tot hij wat afgekoeld was tot ik ervan kon genieten, maar ik vond hem heerlijk.

‘s Avonds voor ik ga slapen, drink ik altijd graag kamillethee ik slaap er extra lekker door en vind de smaak ook gewoon heel lekker. Toen deze bijna op was, bestelde ik via Simon Lévelt weer nieuwe en ik wilde graag ook wat andere thee erbij proberen. Onder andere bestelde ik een groene chai thee die echt heerlijk kruidig is. Ik genoot er al een paar keer van, tot ik ineens ‘s avonds in bed lag en dacht morgen ga ik een chai latte maken haha. En dat gebeurde, ook echt op de dag voordat ik op vakantie ging en nét het hele huis opgeruimd en schoongemaakt had samen met Jens.

Maar dat zorgde er alleen maar voor dat we er extra van genoten. Lees snel verder voor het recept van deze heerlijke chai latte om mee te ontspannen.


Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal:                  2 porties
Bijzondere benodigdheden:

  • Melkopschuimer
  • Waterkoker (optioneel)

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten200 milliliter water
400 milliliter plantaardige melk*
Chaithee

Optioneel
Een scheutje honing

Hoe maak je het?Kook het water in de waterkoker of in een pannetje als je geen waterkoker hebt. Zet vervolgens de thee en laat ongeveer 3 minuten trekken, zodat hij lekker sterk is.

Zelf gebruikte ik de losse groene chai thee van Simon Lévelt, maar je kunt ook voor een zakje chaithee kiezen. Let er dan wel op dat je een biologische variant kiest. Je kunt bijvoorbeeld voor Yogi Tea of Zonnatura kiezen.

Doe de melk in een pannetje of in een melkopschuimer en schuim de melk goed op. Dit duurt eventjes tot het goed is opgeschuimd en helemaal warm is, dat is wel belangrijk dus ga op het gemakje door tot het echt warm is.

Ik gebruikte de barista editie havermelk van Oatly, omdat deze heel fijn schuimt en er geen ongezonde toevoegingen in zitten.

Als je thee is getrokken en je melk opgeschuimd, dan kun je de melk bij de thee schenken.

Je kunt nu genieten van je chai latte, let wel op dat deze nog heel warm is om te drinken. De melk lijkt niet zo warm, maar ineens kom je bij de thee en die is wel heel warm, even goed oppassen dus in het begin.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappinessVolg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close