Vegan bramen bliss balls

Vegan bramen bliss balls

“Doordat het poeder een beetje zuur is en de balls zoet, combineert het heel erg lekker.”


GESPONSORD – Vegan bramen bliss balls. Een perfecte healthy ‘energy’ snack voor tussendoor met maar 3 ingrediënten maak je ze al.

Van Realflavors kreeg ik weer een prachtig pakket opgestuurd met allerlei lekkers om uit te proberen en recepten mee te bedenken. En ik word altijd zo enthousiast van zoveel nieuwe producten dat ik soms niet eens weet waar en hoe ik moet beginnen.

Afgelopen weekend wilde ik heel graag met deze heerlijke producten aan de slag, maar de inspiratie liet nog even op zich wachten. Inmiddels weet ik dat die inspiratie vanzelf weer komt als ik het even loslaat en dus deed ik dat. Totdat ik zondagmiddag op Facebook aan het scrollen was en een ‘post’ zag over bliss balls. Dat was voor mij hét moment waarop ik dacht ik moet bliss balls gaan maken met het bramenpoeder.

Misschien ken je Realflavors nog niet, maar het is een grote online store waar je heel veel gezonde producten vindt. Alle producten zijn biologisch, gezond en zo natuurlijk mogelijk. Ideaal omdat je alles op één plek kunt vinden, de producten betaalbaar zijn en bij je thuisbezorgd worden. 

Voor dit recept gebruikte ik het Bramenpoeder van Frooggies. Ik wist eerst niet goed wat ik ermee wilde maken, maar de combinatie met deze bliss balls is echt perfect. Doordat het poeder een beetje zuur is en de balls zoet, combineert het heel erg lekker. Dit bramenpoeder wordt gemaakt van pure bramen. De bramen worden gevriesdroogd en vervolgens gemalen tot het poeder wat dus geen andere ingrediënten bevat en puur is van smaak.


Bereidingstijd: 10 minuten (+15 minuten wachttijd)
Aantal:                 20-25 balls

Bijzondere Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Knipsel

Ingrediënten

  • 100 gram dadels
  • 30 gram kokosolie
  • 60 gram ongezouten amandelen
  • 15 gram cacao nibs
  • Bramenpoeder (naar smaak)

Hoe maak je het?

Ontpit de dadels als je geen ontpitte dadels gebruikt en doe in een schaaltje met water. Laat 15 minuten wellen.

Smelt ondertussen ook de kokosolie op laag vuur. Doe vervolgens de dadels in de keukenmachine met de amandelen en de gesmolten kokosolie.

Maal even goed tot er een lekker plakkerig, maar stevig mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de cacao nibs toe en roer even goed. Als het mengsel niet stevig is, kun je het ook nog even in de koelkast zetten.

Rol vervolgens de balletjes zo groot als je lekker vindt, je kunt er 20-25 maken. Leg ze op een bord.

Doe het bramenpoeder in een schaaltje of diep bord en haal de balletjes er doorheen. Maak die laag zo dik als je lekker vindt.

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke bramen bliss balls.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nog meer gezonde inspiratie? Bestel dan het ‘Lekker in je vel’ E-book met 20 super lekkere en gezonde recepten. En daarnaast informatie over gezonde voeding en tips en tricks om gezonder te gaan eten.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close