Vegan avocado smoothie met vijgen
Vijgen
Recept Vegan avocado smoothie met vijgen
Blendertijd:Â Â Â Â 2 minuten
Aantal:Â Â Â Â Â Â Â Â 4 smoothies (ongeveer 1 liter)

Â
​Ingrediënten:
- 2 avocado’s
- 3 wilde perziken
- 250 gram vijgen
- 100 milliliter plantaardige yoghurt
- 300 milliliter water
Â

Â
Snijd de avocado langs de pit door de helft en haal het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en doe het vruchtvlees in de blender. Als je een biologische perzik gebruikt, hoef je die niet te schillen. Gebruik je geen biologische perzik, dan kun je hem beter wel schillen, dat is gezonder vanwege de bestrijdingsmiddelen op de schil.
Â
Â
Â

​Snijd de vijgen door de helft en je kunt het vruchtvlees eruit snijden en toevoegen aan de blender. Bij mij waren de vijgen al wat aan de zachte kant dus dat ging niet zo makkelijk. Nu weet ik nog dat ik vroeger de vijgen gewoon uit het vuistje at, ik heb ze er daarom met schil en al doorheen gedaan. Eigenlijk is de schil ook maar heel dun. Hier kun je dus zelf een keuze in maken.
Voeg tot slot de vegan yoghurt en het water toe aan de blender. Als je de smoothie te dik vindt, kun je nog extra water toevoegen.
Blender het geheel vervolgens voor ongeveer 2 minuten en je kunt genieten van deze heerlijke vegan smoothie!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?