Vegan avocado smoothie met vijgen

​Vegan avocado smoothie met vijgen. Een super gezonde en heerlijk zoete smoothie!
Vrijdag had ik lekker een dagje vrij, Jens was gaan werken dus ik had het rijk voor mij alleen. Met de hond weliswaar, maar die was zo moe dat ze de hele dag alleen maar sliep.Ondanks de regen ben ik toch even naar Goes geweest naar de Biodrome (no spon) en wat een fijne winkel is dat. Ze hebben daar super veel biologische spullen en ik heb dan ook veel lekkere dingen meegenomen. Ook zag ik vijgen liggen die ik ook meenam met het idee een taartje te gaan bakken.. Voor mijn zijn vijgen echt jeugdsentiment, onze oppas van vroeger had een grote vijgenboom in de tuin en daar aten we regelmatig lekker van! Toen ik een hap nam van de vijgen, kwamen alle herinneringen weer boven.

Uiteindelijk is het een smoothie geworden en geen taartje. Ik had namelijk ook nog avocado’s die op moesten dus besloot ik deze heerlijke smoothie te maken.


Bereidingstijd: 10 minuten
Blendertijd:        2 minuten
Aantal:                  4 smoothies (ongeveer 1 liter)
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

​Ingrediënten:
2 avocado’s
3 wilde perziken
250 gram vijgen
100 milliliter plantaardige yoghurt
300 milliliter water
Hoe maak je het?Snijd de avocado langs de pit door de helft en haal het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en doe het vruchtvlees in de blender. Als je een biologische perzik gebruikt, hoef je die niet te schillen. Gebruik je geen biologische perzik, dan kun je hem beter wel schillen, dat is gezonder vanwege de bestrijdingsmiddelen op de schil.

​Snijd de vijgen door de helft en je kunt het vruchtvlees eruit snijden en toevoegen aan de blender. Bij mij waren de vijgen al wat aan de zachte kant dus dat ging niet zo makkelijk. Nu weet ik nog dat ik vroeger de vijgen gewoon uit het vuistje at, ik heb ze er daarom met schil en al doorheen gedaan. Eigenlijk is de schil ook maar heel dun. Hier kun je dus zelf een keuze in maken.

Voeg tot slot de vegan yoghurt en het water toe aan de blender. Als je de smoothie te dik vindt, kun je nog extra water toevoegen.

Blender het geheel vervolgens voor ongeveer 2 minuten en je kunt genieten van deze heerlijke vegan smoothie!
vegan, blog, smoothie, lekkere recepten, makkelijke recepten, gezond, lactosevrij, kokos, yoghurt, soyayoghurt, soya, vijgen, avocado, perzik, vijgen, smoothie sunday, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close