Vegan amandel koekjes. Simpele vegan koekjes bakken, het kan met dit snelle vegan koekjes recept. De koekjes zijn daarnaast ook glutenvrij en lactosevrij.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Amandelmeel
Amandelmeel is toch wel één van mijn favoriete melen om mee te bakken. Niet alleen omdat het fijn is om mee te werken, maar zeker ook omdat het zo lekker is! Het enige nadeel van amandelmeel is dat het best duur is vergeleken met andere glutenvrije melen. Gelukkig hebben ze bij Holland & Barret vaak leuke acties. Zo hadden ze 2 weken geleden 50% korting op heel veel artikelen en dan is het wel interessant om lekker in te slaan. Sowieso is dat trouwens één van mijn favoriete winkels, ik voel me als een kind in een snoepwinkel bij de Holland & Barret.
Snoepwinkel
Zoveel soorten meel, zaden, pitten, noten en nog veel meer lekkers. Ik moet me dan ook altijd inhouden om niet de hele winkel leeg te kopen, zeker met zulke leuke acties! Maar het lukte me best aardig om me in te houden 2 weken geleden. Bananenmeel en amandelmeel zijn de wat duurdere melen dus die nam ik mee voor 50%, verder heb ik me redelijk in kunnen houden. Met het amandelmeel ben ik gelijk aan de slag gegaan, want wat moet je anders doen op een regenachtige zaterdagmiddag? Ik maakte er deze vegan amandelkoekjes mee.
Recept: Vegan amandel koekjes

Ingrediënten
50 gram kokosolie
1/2 banaan
100 gram amandelmeel
150 gram glutenvrije havermout
5 gram kaneel
5 gram baking soda
25 gram amandelpasta
25 gram ontpitte dadels
30 gram amandelen + 10-15 stuks
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur.Â
Doe ondertussen alle andere ingrediënten, behalve de amandelen in de keukenmachine. Maal in een aantal minuten tot een plakkerig deeg.
Â
Hak vervolgens de amandelen fijn en roer door het deeg heen. Maak balletjes van het deeg met je handen en druk een beetje plat op het bakpapiertje op de bakplaat.
Maak de koekjes niet té groot en niet té hoog dan garen ze veel langzamer. Ter decoratie kun je bovenop ieder koekje nog een amandeltje doen. Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat de koekjes ongeveer 15 minuten afkoelen en uitharden. Dan zijn ze extra knapperig. Lekker met wat notenpasta als ontbijt, of gewoon zo natuurlijk!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.