Vegan aardbeientaart


Vegan aardbeientaart met pistache/dadelcrème. Door de dadels is de taart lekker zoet en merk je niet eens dat er helemaal geen suikers toegevoegd zijn aan de taart.
vegan, blog, organic, taart, aardbeien, lekker recept, gezond recept, makkelijk recept, healthy lifestyle, fruit, vers fruit, pistache, dadels, organic happiness, biologische foodblog, foodblog

Aardbeien, ik ben er dol op! Ik was op de Markt 2 weken geleden en ik zag een aanbieding, 2 bakjes voor 3,50. Die kan ik natuurlijk niet laten staan! Maar ja wat doe je dan met al die aardbeien? Juist daar maak je een aardbeientaart van. Op internet zocht ik voor inspiratie en ik kwam al snel op banketbakkersroom, suiker, slagroom en andere ongezonde aardbeientaarten. Deze taarten inspireerden mij tot een gezonde aardbeientaart. Ik maakte een crème van pistache en dadels als tussenlaag tussen de aardbeien en de bodem. Zo blijven de aardbeien lekker liggen en daarnaast geeft het een heerlijk zoete smaak aan de taart.

De taart is niet echt makkelijk in te vriezen en daarom besloot ik mijn collega’s ermee te verblijden. De dag nadat ik de taart had gebakken, nam ik hem mee naar mijn werk. Binnen een halve dag was de hele taart op. Mijn collega’s (die zeker niet allemaal gewend zijn om gezond te eten) waren echt super enthousiast! Ik deel snel het recept met je en ben benieuwd of jij ook zo enthousiast bent over deze vegan taart.

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd:                30 minuten
Aantal:                  1 taart
Bijzondere benodigdheden

  • Blender
  • Taartvorm

                                        Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten
75 gram kokosolie
250 gram amandelmeel
10 gram bakpoeder
75 gram agavesiroop
145 gram dadels zonder pit
100 milliliter heet water
50 gram appelstroop*
30 gram naturel pistachenoten
300 gram aardbeien
*Let op dat je de pure appelstroop zonder toegevoegde suikers gebruikt.

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat de kokosolie zo langzaam smelten, zorg ervoor dat het niet kookt. Ondertussen dat de kokosolie smelt, kun je met de bodem van de taart beginnen. Doe het amandelmeel met het bakpoeder en de agavesiroop in de blender.
Blender een paar minuten totdat er een mooi glad deeg ontstaat. Verdeel het deeg vervolgens over de taartvorm en zorg dat het overal even dik is.

Bak de bodem in 30 minuten goudbruin en gaar. Ondertussen kun je de dadelcrème maken. Doe de dadels met het hete water in de blender. Dit voorkomt dat de dadels aan elkaar of aan de messen van de blender gaan plakken. Voeg hier vervolgens de pistachenoten en de appelstroop aan toe. Blender dit geheel vervolgens totdat je een gladde crème krijgt. Wacht vervolgens even totdat de bodem van de taart gaar is. Als je de crème te dik vindt, kun je nog wat extra water toevoegen.

Als de bodem gaar is, kun je die besmeren met de dadel/pistache crème. Verdeel het mengsel goed over de hele bodem van de taart en zorg ook hier weer dat het overal even dik is.
​Tot slot kun je de taart beleggen met plakjes aardbeien. Hiervoor kun je zoveel aardbeien gebruiken als je wilt. Zelf heb ik de taart aardig vol gelegd en dat geeft zo’n lekker smaak aan de taart!

Je kunt nu lekker genieten van een stukje van deze heerlijke gezonde taart.
vegan, blog, organic, taart, aardbeien, lekker recept, gezond recept, makkelijk recept, healthy lifestyle, fruit, vers fruit, pistache, dadels, organic happiness, biologische foodblog, foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close