Vanillecake. Een glutenvrije vanillecake zonder melk, deze cake van amandelmeel maak je super makkelijk. Door ingrediënten toe te voegen, kun je zelfs verschillende cake variaties maken.
Â
Begin van dit jaar was ik in het magazijn van Realflavors om het te hebben over onze samenwerking, maar ook om te kijken welke andere mooie producten er op de markt zijn en wat ik daar wellicht mee kan doen. Ik kreeg 2 mooie producten mee naar huis die ik beiden nog niet kende en beiden heb ik ze in dit recept verwerkt. De eerste is erythritol, het lijkt op suiker qua structuur, maar ook qua smaak. Het is echter een natuurlijke variant die gemaakt wordt van gefermenteerd maiszetmeel met een speciaal soort gist. Het voordeel van erythritol ten opzichte van suiker is dat het natuurlijk gemaakt is en de bloedsuikerspiegel hiermee dus niet beïnvloedt en ook de spijsvertering niet belast. Op de verpakking stond dat het iets minder zoet is dan suiker, ik had er daarom voor gekozen om de hoeveelheid suiker van een normale cake aan te houden, zodat hij iets minder zoet zou zijn. Dat was geen geslaagd experiment, de suikersmaak overheerste zo erg dat de cake veel te zoet was en niet lekker. Grappig hoe je lichaam zo went aan het niet eten van suiker. Voor deze versie van de cake heb ik de ‘suiker’ hoeveelheid gehalveerd en dat smaakte gelijk een stuk beter!
Â
Het tweede product wat ik mee mocht nemen om eens uit te proberen, was vlozaadpoeder. Vlozaad poeder zorgt voor een betere samenhang van het deeg. Vlozaad poeder heeft veel eigenschappen van gluten, maar dan zonder het eiwit gluten. Door het gebruik van vlozaad poeder krijg je goede glutenvrije baksels die niet brokkelig, droog en zwaar worden. Ook dat heb ik uitgeprobeerd en dat is goed bevallen, de vanillecake was erg goed gelukt!
Â
Â
Bereidingstijd: 10 minuten Baktijd:Â Â Â Â Â Â Â Â 60 minuten Aantal:Â Â Â Â Â Â Â Â 1 cake (12-15 plakjes)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur.
Doe ondertussen de melen in een mengkom (of keukenmachine/mixer als je die liever gebruikt). Voeg hier vervolgens de baking soda, vanille, eieren, het vlozaadpoeder en de erythritol aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die toevoegen. Meng bijvoorbeeld met een spatel of lepel (of laat mengen door de keukenmachine) tot een glad beslag
Dit is een gesponsord recept met producten vanuit de webshop van Realflavors. Dat doet echter niks af aan mijn mening over deze producten.
Â
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness