Erythritol
Vlozaadpoeder
Recept: Vanillecake


115 gram kokosolie
115 gram amandelmeel
10 gram baking soda
10 gram vanille (2 stokjes)
3 eieren
75 gram erythritol
18 gram vlozaadpoeder
190 gram gouden gierstmeel
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. Doe ondertussen de melen in een mengkom (of keukenmachine als je die liever gebruikt). Voeg hier de baking soda, vanille, eieren, het vlozaadpoeder en de erythritol aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die toevoegen. Meng (of laat mengen door de keukenmachine) tot een glad beslag.
Doe een bakpapiertje in een cake blik en verdeel het beslag hier gelijkmatig over. Zorg ervoor dat het goed verdeeld zit. Bak de cake nu in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.Wil je weten of de cake gaar is? Prik er dan een satéprikker in, als die er schoon uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, dan moet de cake nog even terug de oven in.
Ik hoop dat je net zo van deze vanillecake gaat genieten als ik. Veel bakplezier!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.