Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Noodgedwongen thuis?
De kans is groot dat ook jij noodgedwongen thuis zit. Misschien heb je lichte klachten, misschien heb je geen klachten, maar werk je vanuit huis of werk je in een bedrijf wat de deuren inmiddels gesloten heeft. Heel veel meer dan thuis zijn, kun je niet want alles is dicht natuurlijk. Duik daarom lekker de keuken in, daar heb je dan alle tijd voor! Het recept voor deze cake maak je ook heel makkelijk samen met de kinderen.
Recept: Tulband cake met appel en kaneel

Ingrediënten
125 gram kokosolie
3/4 banaan
150 milliliter amandelmelk
75 milliliter honing
4 eieren
200 gram boekweitmeel
100 gram speltmeel
10 gram baking soda
3 theelepels (15 gram) kaneel
2 appels
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie langzaam op laag vuur. Prak de banaan en doe samen met de amandelmelk en honing in de keukenmachine. Voeg vervolgens de kokosolie toe en meng tot een glad geheel. Voeg 1 ei toe en meng opnieuw, herhaal tot alle eieren goed opgenomen zijn. Tot slot voeg je de melen, baking soda en kaneel toe en meng tot een glad beslag.
Schil vervolgens de appels en snijd in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kommetje en meng hier 1 eetlepel bloem/meel doorheen. Dit voorkomt dat ze naar de bodem zakken. Roer de appel vervolgens goed door het beslag heen en zorg dat ze goed verdeeld zitten.Â
Bak de tulband cake vervolgens in 70 minuten goudbruin en gaar.
Laat een beetje afkoelen en je kunt van deze heerlijke tulbandcake gaan genieten!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Â