fbpx

Toast met ricotta en jam

Toast met ricotta en jam. Geroosterd brood met ricotta is een super lekkere combinatie en helemaal met de zoete aardbeienjam erop.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Aardbeienjam

Een tijdje geleden maakte ik zelf aardbeienjam en dat beviel super goed. Het was alleen wat meer dan gedacht waardoor ik ineens wel heel veel jam in de koelkast had staan. Ik besloot daarom wat te variëren met de jam, want elke dag een kale boterham met jam zag ik niet zitten.

Jens ging voor de combi jam en kaas en die bleek heel goed te bevallen. Ik had nog een restje ricotta in de koelkast staan en dacht dat dit in combinatie met de jam ook heel lekker zou zijn. En dat bleek zeker het geval. Super lekker op een (nog een beetje warme) geroosterde boterham. Je maakt het super snel, al je de jam al hebt gemaakt natuurlijk.

Recept: Toast met ricotta en jam

Toast met ricotta en jam, Toast ricotta jam, Toast met ricotta, Gegrilde toast met ricotta, Geroosterd brood met ricotta, Geroosterd brood met jam, Boterham ricotta, Ricotta op brood, Ricotta lunch, Ricotta recept, Toast met jam, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Toast met ricotta en jam, Toast ricotta jam, Toast met ricotta, Gegrilde toast met ricotta, Geroosterd brood met ricotta, Geroosterd brood met jam, Boterham ricotta, Ricotta op brood, Ricotta lunch, Ricotta recept, Toast met jam, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ingrediënten

2 (spelt) boterhammen
Ricotta
Aardbeienjam

 

Rooster de boterhammen in een broodrooster (of pan/oven). Besmeer met een laag ricotta zo dik als je lekker vindt. Doe daar vervolgens een lekkere laag aardbeienjam op en je kunt van deze heerlijke toast met ricotta en jam gaan genieten.

Toast met ricotta en jam, Toast ricotta jam, Toast met ricotta, Gegrilde toast met ricotta, Geroosterd brood met ricotta, Geroosterd brood met jam, Boterham ricotta, Ricotta op brood, Ricotta lunch, Ricotta recept, Toast met jam, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen. 

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

3 thoughts on “Toast met ricotta en jam

  1. Ik ben het eens met het artikel en een paar zinnen hier, je stelt de zin goed op, ik begrijp wat je bedoelt, dit zal een mening bij mij opbouwen omdat in dit artikel mij herinnert aan iets in het verleden in mijn leven .. leuk en geweldig artikel . Ik waardeer je inzet enorm.

  2. Zo’n inspirerende website!. After I read this article, I got an idea that I could use for my next step. a few sentences are clearly illustrated here. thank you for writing this article. I got a lot of experience from here.

  3. I’m also a big fan of writing down goals and keeping up with them for that very same reason–to see my progress and get encouraged to keep going. If there’s no feeling of progress, then motivation can dwindle before you accomplish what you set out to. Great article!. Ik ben erg blij om te zeggen dat het een interessant artikel is om te lezen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close