Toast met aardbeien
Toast met aardbeien. Dit recept voor toast met aardbeien en cashewpasta maak je met geroosterd brood. Gezond beleg voor op een geroosterde boterham.
Cashewpasta
Het is alweer even geleden dat ik cashewpasta ontdekte, maar een paar weken geleden herontdekte ik het weer. Vorige zomer maakte ik het regelmatig en genoot ik er van op een cracker of maiswafel met wat banaan erop, of gewoon naturel. Je maakt cashewpasta super makkelijk door cashewnoten 10 minuten te malen in de keukenmachine, gewoon een kwestie van geduld dus.
Toen ik een paar weken geleden verse aardbeien in huis had, kreeg ik de ingeving dat dat misschien wel heel lekker was in combinatie met de cashewpasta. En dat bleek zeker het geval te zijn, je maakt het recept super makkelijk en hebt gelijke en gezond ontbijt of een gezonde lunch te pakken.
Bereidingstijd: 5 minuten (+ 10 minuten voor de cashewpasta)
Aantal: 1 portie (2 geroosterde boterhammen)
Bijzondere Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Broodrooster
Het recept is niet biologisch, omdat ik geen biologische cashewnoten kon vinden. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.

Â
Ingrediënten
- 2 (spelt) boterhammen
- 150 gram cashewnoten (of cashewpasta)
- Ongeveer 6 aardbeien
Â
Â
Â

Hoe maak je het?
Rooster de boterhammen, zorg ervoor dat het echt toast wordt. Maak ondertussen de cashewpasta door de cashewnoten 10 minuten lang in de keukenmachine te malen tot een gladde pasta.

Â
Besmeer de geroosterde boterhammen vervolgens lekker dik met de cashewpasta. De cashewpasta is best zacht van smaak dus als je er niet zoveel op doet, proef je hem niet zo goed.
Ontkroon vervolgens de aardbeien, snijd in plakjes en verdeel over de toast.
Â
Â
Â
Je kunt nu genieten van deze heerlijke toast met aardbeien en cashewpasta.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Â