fbpx

Tijgernotenmeel: Glutenvrije melen

Tijgernotenmeel: Glutenvrije melen

“Tijgernotenmeel is een gezond glutenvrij alternatief voor bijvoorbeeld tarwemeel.”


Tijgernotenmeel: Glutenvrije melen. Tijgernotenmeel, ook wel chufameel genoemd, is van nature glutenvrij en lekker stevig om de beste koekjes mee te bakken.

Wat is tijgernotenmeel?

Tijgernotenmeel is gemaakt van gemalen tijgernoten (chufa’s). De tijgernoot is een plant, die geen noten, maar ‘knollen’ draagt. Officieel is de tijgernoot dus een knol en geen noot, dat betekent ook gelijk dat de tijgernoten daarmee tot de groentes behoren. (1) Nadat de chufa’s gemalen zijn, worden ze gezeefd en dat noemen we tijgernotenmeel.

Hoe gezond is tijgernotenmeel?

Tijgernotenmeel is een gezond glutenvrij alternatief voor bijvoorbeeld tarwemeel. Zo bevat tijgernotenmeel veel vezels wat goed is voor onder andere de spijsvertering, maar ook een vol gevoel bevordert. Ook bevat tijgernotenmeel diverse mineralen waaronder magnesium, ijzer, fosfor en kalium. Daarnaast bevat dit chufameel ook veel eiwitten, maar liefst 8% meer dan volkoren meel. Dus als je een plantaardig dieet volgt, kan tijgernotenmeel een goede keuze zijn om je eiwitten aan te vullen. (1,2,3)

Toepassing van tijgernotenmeel

Tijgernotenmeel kun je prima in zoete (of hartige) baksels gebruiken. Let daarbij wel op dat het droger meel is in vergelijking met andere melen en je dus in verhouding meer vocht moet toevoegen om je baksels niet heel droog te laten worden. Je kunt er onder andere heerlijke koekjes, cake en taarten mee maken.

Waar koop je tijgernotenmeel?

Je kunt tijgernotenmeel onder andere bij de Holland & Barret kopen, maar bij de betere natuur- of biologische winkels verkopen ze het ook zeker.

Bronnen:

  1. https://www.ahealthylife.nl/de-voedingswaarde-van-tijgernoten-chufa/ 
  2. https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/7-gezondheidsvoordelen-van-tijgernoten/ 
  3. https://www.ahealthylife.nl/webwinkel/product/chufameel-tijgernotenmeel-extra-fijn/
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close