Suikervrije perzik ijsthee

 

Suikervrije perzik ijsthee. Een volledig natuurlijke ijsthee, heerlijk verfrissend en lekker zoet van smaak ondanks dat er geen suikers zijn toegevoegd.
 
 
Met dit mooie weer kan een lekkere verkoelende ijsthee natuurlijk niet ontbreken. Heb je weleens naar de ingrediënten van ijsthee gekeken? Ik wel en ik zag dus dat ‘perzik’ ijsthee voor 0,2% uit perziksap bestaat en voor een veel groter percentage uit toegevoegde suikers. ‘Groene’ ijsthee bevat nog minder, 0.14% groene thee en zelfs twee verschillende soorten toegevoegde suikers niet echt een lekker drankje dus. Sinds ik eigenlijk alleen nog water drink, merk ik ook pas hoe zoet deze drankjes zijn, niet normaal eigenlijk. Ik vond het daarom hoog tijd voor een suikervrije ijsthee.Deze ijsthee maakte ik met groene thee en verse perziken. Dat maakt de thee natuurlijk niet helemaal suikervrij, want er zitten fruitsuikers van de perzik in, maar er zijn geen suikers aan toegevoegd. En deze smaakt echt veel beter dan die uit de winkel en lest ook echt je dorst, waarbij ik na het drinken van die uit de winkel vaak nog steeds dorst heb.


 
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd:         Ongeveer 30 minuten
Aantal:                1 kan (3 glazen)
 
 
Bijzondere benodigdheden:

  • Theezeefje
  • Keukenmachine/blender/staafmixer
  • Hittebestendige kom

Ingrediënten
 
  • 1 liter water
  • (Groene) thee*
  • 3 grote perziken

    Ik heb losse groene thee gebruikt, maar je kunt ook een zakje gebruiken.

 

 

 

Hoe maak je het?

Kook het water en maak de thee. Zoals gezegd gebruikte ik losse thee, maar je kunt ook een zakje gebruiken. Laat de thee een paar minuten trekken.

 

 

​Schil de perziken en snijd in kleinere stukjes. Doe deze in de blender of keukenmachine en maak er een soort puree van. Voeg die puree vervolgens toe aan de kom waarin de thee zit. Zo kunnen de smaken goed mengen. Laat het mengsel nu helemaal afkoelen.

 

Als het mengsel helemaal is afgekoeld, kun je het theezeefje erbij pakken en dit op een karaf, fles of glas zetten. Schenk hier het mengsel doorheen. Op deze manier filter je de pulp van de perziken eruit en houd je alleen de ijsthee over.

Op het moment dat je klaar bent, kun je de ijsthee nog even in de koelkast zetten om hem écht koud te serveren of voeg er wat ijsblokjes aan toe.

 

Je kunt nu genieten van deze gezonde ijsthee, ook heerlijk om mee te nemen naar je werk. Je kunt de ijsthee 3 dagen in de koelkast bewaren.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close