Speltpannenkoeken. Lekkere dingen voor op de pannenkoek vind ik yoghurt en granola. Maar met de topping op deze skinny speltpannenkoeken kun je eindeloos variëren.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Pannenkoeken
Lekkere dingen voor op de pannenkoek
Deze pannenkoeken kon je op verschillende manieren laten beleggen, traditioneel met stroop bijvoorbeeld. Maar Jens ging voor een hartige variant met geitenkaas die hem erg goed beviel. De pannenkoeken waren sowieso erg lekker, ook omdat ze van speltmeel gemaakt waren. Ik herinner met dat ik vroeger als kind vaak buikpijn had na het eten van pannenkoeken, misschien toch ergens een glutenintolerantie? Pas merkte ik het ook weer toen ik een wit hard broodje had gegeten, de volgende dag had ik een opgeblazen buik. Ik denk zelf best weleens dat ik door de gluten last heb van die opgeblazen buik. Eigenlijk zou ik eens willen experimenteren met het niet meer eten van gluten voor bijvoorbeeld een maand, maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Ondanks dat ik al bijna geen brood meer eet, lijkt het me toch lastig. Maar ik ga het toch eens uitproberen om te zien of ik een verschil merk.Inspiratie
Het ziet er ook super lekker uit vind je niet?! Toen ik op een zondagmiddag weer eens zin had in pannenkoeken voor lunch dacht ik terug aan deze. Het inspireerde me om een pannenkoekenrecept te maken mét yoghurt én granola. En zoals gezegd gebruikte ik hier plantaardige kokosyoghurt voor en zijn de pancakes ook lactosevrij.Recept: Speltpannenkoeken
100 gram speltmeel
2 eieren
50 gram honing
250 milliliter plantaardige melk
Optioneel:
Plantaardige yoghurt
Granola
Hoe maak je het?
Doe als eerste het speltmeel in een mengkom en voeg hier de eieren en de honing aan toe. Voeg vervolgens de helft van de plantaardige melk toe en meng goed door elkaar. Zorg ervoor dat het echt een beslag wordt. Het is nu een wat dikker beslag.
Ik gebruikte trouwens zelfgemaakte granola.
Voeg daarom de rest van de melk toe om het beslag mooi dun te krijgen en meng opnieuw. Nu wordt het een mooi dun beslag waarvan je de pannenkoekjes kunt gaan maken.
Het is nu tijd om de pancakes te gaan bakken. Verwarm hiervoor een klontje kokosolie (of roomboter) in een kleine koekenpan. Zelf heb ik een pan met diameter van 21 centimeter gebruikt.
Als de olie of boter is gesmolten, kun je het beslag toevoegen aan de pan. Gebruik ongeveer een halve soeplepel per keer. Verdeel het beslag vervolgens over de pan.
Na ongeveer 3 minuten (als de bovenkant droog wordt) kun je de pancakes voorzichtig omdraaien en bak nog ongeveer 1 minuut aan de andere kant en je pancake is klaar. Ga net zolang door tot je beslag op is.
Als de pancakes klaar zijn, kun je de yoghurt en de granola over de pancakes verdelen. Je kunt nu genieten van deze healthy, lactosevrije spelt pannenkoeken!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.