Spelt taart met kersen


Spelt taart met kersen, deze healthy kersen- kruimeltaart is vrij van geraffineerde suikers en daarmee een perfecte gezonde snack.
fruit, blog, cherry, pie, organic, healthy, healthy food, snack, organic, taart, kersen, spelt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, foodblog, biologische foodblog

Ik word altijd zo blij in de zomer van al het fruit wat er dan allemaal is. Zo jammer dat je dat in de winter dan weer zo moet missen. Zeker de smoothies worden dan vaak wat eentoniger want verder dan appels en bananen kom je vaak niet. Daarom zo fijn als het weer zomer is. Vorige week was ik bij de Landwinkel en ik nam lekker veel kersen mee met als doel een kersentaart te gaan maken. Nu heb ik nog nooit een kersentaart gemaakt en eigenlijk alleen nog maar appeltaart haha, dus ja hoe begin je dan?

Ik deed wat research en haalde mijn inspiratie voor dit recept bij Uit Paulines Keuken. Het recept verbouwde ik tot mijn eigen recept en zie hier het resultaat. Toen ik mijn vriend liet proeven, was het eerste wat hij zei. “Deze moet je gaan verkopen!”
Dat is toch wel een super leuk compliment, een stukje waardering voor hetgeen wat je doet of maakt, doet een mens toch altijd goed. En dan maakt het niet uit wie het zegt, het doet je echt goed. En geloof me dat mijn vriend het ook zegt als hij het niet lekker vindt, want ook dat hebben we al meegemaakt haha.


Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:                40 minuten
Aantal:                 1 taart
Bijzondere benodigdheden:

  • Springvorm 25 centimeter
fruit, blog, cherry, pie, organic, healthy, healthy food, snack, organic, taart, kersen, spelt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, foodblog, biologische foodblog

Lactosevrij
fruit, blog, cherry, pie, organic, healthy, healthy food, snack, organic, taart, kersen, spelt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, foodblog, biologische foodblog

Notenvrij
fruit, blog, cherry, pie, organic, healthy, healthy food, snack, organic, taart, kersen, spelt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, foodblog, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
fruit, blog, cherry, pie, organic, healthy, healthy food, snack, organic, taart, kersen, spelt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, foodblog, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
Deeg
100 gram kokosolie
400 gram speltmeel
2 eieren
100 gram honing
Kersencompote
600 gram kersen
Scheutje water
​5 gram pure maïzena
Hoe maak je het?Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat de kokosolie zo langzaam smelten, zorg ervoor dat het niet kookt. Ondertussen dat de kokosolie smelt, kun je het speltmeel alvast in de kom doen. Voeg hier de eieren en de honing aan toe. Mix dit vervolgens met de mixer tot een glad deeg. Als de kokosolie gesmolten is, kun je deze hier aan toevoegen.

Meng het deeg vervolgens met je handen tot een bal. Het kan zijn dat de bal een beetje inzakt door de vloeibare kokosolie, maar dat is geen probleem. Het gaat erom dat je één geheel van deeg hebt. Leg de bal op een bordje en zet in de koelkast om te laten rusten en om wat uit te laten harden. Haal na ongeveer een kwartiertje uit de koelkast. Als je het deeg er namelijk te lang in zet, dan hardt de kokosolie weer uit. Het wordt dan heel lastig om het deeg goed over de springvorm te kunnen verdelen.

Ondertussen dat het deeg rust, kun je met de kersen aan de slag gaan.  Ontpit de kersen en snijd ze door de helft. Doe vervolgens de ontpitte kersen in een pannetje met een scheutje water. Voeg een beetje maïzena toe aan de compote, ongeveer een theelepel. Breng het geheel aan de kook, zodat het gaat inbinden. Daarna laat je de compote even afkoelen. Als je de compote niet laat afkoelen en de bovenkant van je taart wil maken, dan is dat namelijk heel warm aan je handen haha.

Het deeg kun je uit de koelkast halen. Snijd 2/3 van de deegbal af, dit gaan we voor de bodem gebruiken. Bedek de bodem van de springvorm (op een bakpapiertje) met het deeg. Zorg ervoor dat het deeg aan alle kanten even dik is en dat je een opstaand randje maakt, wat ook overal even hoog is.

​Als de compote een beetje is afgekoeld, kun je die verdelen over de bodem van de taart. Zorg er ook hier weer voor dat het mengsel goed over de hele bodem verdeeld is. Zo voorkom je dat je stukjes taart hebt zonder compote.

​Je kunt nu de bovenkant van de taart gaan maken. Het deeg is lastig te rollen. Ik heb er daarom voor gekozen de rest van het deeg te verkruimelen over de taart, zodat je een soort kersenkruimeltaart krijgt.

Je kunt de taart nu gaan bakken voor ongeveer 40 minuten op 175 graden. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Ik ben zelf echt blij met de taart. Toen ik mijn vriend liet proeven, was het eerste wat hij zei: ‘Deze moet je gaan verkopen.’ Ik ben super benieuwd wat jij van deze taart vindt.

Veel plezier met het bakken van deze taart en geniet met een gerust hart van een stukje van deze biologische taart.
fruit, blog, cherry, pie, organic, healthy, healthy food, snack, organic, taart, kersen, spelt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, foodblog, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close