fbpx

Spelt muffins met wortel

Spelt muffins met wortel

 

 
Spelt muffins met wortel. Deze gezonde spelt muffins zonder suiker met banaan zijn lekker voedzaam. Je zou deze speltmuffins ook perfect als ontbijt kunnen eten.

Winterpeen

Ik had eerlijk gezegd nog nooit een winterpeen gekocht, totdat ik van de winter zelf tomatensoep maakte. Toen ineens had ik een winterpeen nodig. Toen ze die niet hadden kocht ik worteltjes, maar daar hield ik heel veel van over. Ik heb het restje toen in een smoothie gedaan, omdat ik niet goed wist wat ik ermee aan moest. Diverse mensen om me heen zeiden dat wortel zo heerlijk zoet is, maar mij was dat eerlijk gezegd nooit zo heel erg opgevallen. Op internet vond ik heel toevallig een recept van muffins met wortel en banaan. Ik heb het recept wat aangepast en ik besloot dit recept te gaan maken. Alhoewel ik in het begin toch een beetje bang was dat de wortelsmaak zou overheersen, viel dit reuze mee! De muffins waren eigenlijk super lekker. Behalve dat ze super lekker waren, bleven ze dit keer ook helemaal heel. Ik heb van een vriendin namelijk siliconen muffinvormpjes gekregen en dat is echt super handig! Zo plakken je muffins nooit meer vast aan het papiertje en heb je dus echt de hele muffin te pakken, super handig dus!

 

Spelt muffins met wortel

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:               20 minuten
Aantal:                9 muffins
 
Bijzondere benodigdheden:
 • Rasp
 • Mixer
 • 2 Mengkommen
 • Muffinvormpjes

                                Spelt muffins met wortel, Bananen wortel spelt muffins, Wortelmuffins, Zuivelvrije carrot cake muffins met speltmeel, Wortel muffins, Banaan wortel muffin, Wortel muffins gezond, Spelt muffins, Spelt muffins zonder suiker met banaan, Spelt muffins met banaan, Banana bread spelt muffins, Spelt bananenmuffins, Muffins van spelt, Speltmuffins, Bananen spelt muffins, Bananen muffins met speltmeel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Food

De noten waren helaas niet biologisch verkrijgbaar waardoor dit recept niet volledig biologisch is. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.

Spelt muffins met wortel, Bananen wortel spelt muffins, Wortelmuffins, Zuivelvrije carrot cake muffins met speltmeel, Wortel muffins, Banaan wortel muffin, Wortel muffins gezond, Spelt muffins, Spelt muffins zonder suiker met banaan, Spelt muffins met banaan, Banana bread spelt muffins, Spelt bananenmuffins, Muffins van spelt, Speltmuffins, Bananen spelt muffins, Bananen muffins met speltmeel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Ingrediënten
 
 • 2 bananen
 • 1/2 winterpeen
 • 100 gram pecannoten (ongezouten)
 • 2 eieren
 • 100 gram honing
 • 10 gram bakpoeder
 • 8 gram kaneel
 • 150 gram speltmeel

 

Hoe maak je het?

​Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen, dat gaat het makkelijkste met rijpe bananen en doe ze in een kom.

Schil de winterpeen en rasp boven de kom met de banaan. Ik heb een halve winterpeen gebruikt. Als je zelf meer van wortel houdt, kun je ook een hele toevoegen.

 
 
 
 
 
 

 

Hak vervolgens de pecannoten fijn. Zelf heb ik ze redelijk grof gelaten, omdat ik een bite in de muffins wel lekker vindt. Wil je de noten wat fijner, dan kan dat ook.

Zet deze kom opzij en doe de honing en de eieren in de andere mengkom. Mix dat met een mixer tot een glad geheel. Voeg daar vervolgens het bakpoeder, kaneel en het speltmeel aan toe en meng met een spatel of lepel goed.

 

 

 

 

Als je dit tot een mooi geheel hebt gemengd, dan kun je het mengsel van pecannoten, banaan en wortel vanuit de andere kom toevoegen aan deze kom.

​Meng nu de pecannoten, wortel en banaan goed met een spatel of lepel door het beslag heen. Zo maak je het beslag helemaal compleet. Je kunt het beslag nooit helemaal glad krijgen door de noten en stukjes banaan in het beslag

 

 

Als je de noten, wortel en banaan goed door het beslag hebt gemengd, kun je de muffinvormpjes vullen. Afhankelijk van hoe vol je de vormpjes doet, kun je negen tot twaalf muffins uit het beslag halen. .

​Bak de muffins nu 15-20 minuten in de oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

 

Laat even afkoelen en je kunt van deze spelt muffins met wortel gaan genieten. Ze vullen goed en zijn ook heerlijk als ontbijt.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close