Spelt muffins met wortel


Spelt muffins met wortel. Banaan en pecannoten maken deze healthy muffins helemaal compleet.
Ik had eerlijk gezegd nog nooit een winterpeen gekocht, totdat ik van de winter zelf tomatensoep maakte. Toen ineens had ik een winterpeen nodig. Toen ze die niet hadden kocht ik worteltjes, maar daar hield ik heel veel van over. Ik heb het restje toen in een smoothie gedaan, omdat ik niet goed wist wat ik ermee aan moest.Diverse mensen om me heen zeiden dat wortel zo heerlijk zoet is, maar mij was dat eerlijk gezegd nooit zo heel erg opgevallen. Op internet vond ik heel toevallig een recept van muffins met wortel en banaan. Ik heb het recept wat aangepast en ik besloot dit recept te gaan maken. Alhoewel ik in het begin toch een beetje bang was dat de wortelsmaak zou overheersen, viel dit reuze mee! De muffins waren eigenlijk super lekker. Behalve dat ze super lekker waren, bleven ze dit keer ook helemaal heel. Ik heb van een vriendin namelijk siliconen muffinvormpjes gekregen en dat is echt super handig! Zo plakken je muffins nooit meer vast aan het papiertje en heb je dus echt de hele muffin te pakken, super handig dus!


Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:               20 minuten
Aantal:                9 muffins
Bijzondere benodigdheden:
  • Rasp
  • Mixer
  • 2 Mengkommen
  • Muffinvormpjes
muffins, blog, spelt, biologische foodblog, wortel, banaan, organic, healthy food, recept, snack, healthy, pecannoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, organic happpiness, groente

Lactosevrij
muffins, blog, spelt, biologische foodblog, wortel, banaan, organic, healthy food, recept, snack, healthy, pecannoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, organic happpiness, groente

Vrij van geraffineerde suikers

D Dit recept is niet volledig biologisch, omdat de noten niet biologisch verkrijgbaar zijn. Alle a   andere ingrediënten zijn wel 100% biologisch.

Ingrediënten
2 bananen
1/2 winterpeen
100 gram pecannoten (ongezouten)
2 eieren
100 gram honing
10 gram bakpoeder
8 gram kaneel
150 gram speltmeel

Hoe maak je het?

​Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de schil van de bananen af en prak de bananen met een vork. Dit gaat het makkelijkste als de bananen rijp zijn. Mocht je minder rijpe bananen hebben, dan lukt het ook wel alleen gaat het iets minder makkelijk.  Doe de geprakte bananen vervolgens in een kom. Je kunt ze ook al gelijk in de kom prakken, zoals ik heb gedaan.

Schil de winterpeen, zodat het de vuile schil eraf is en rasp deze vervolgens boven de kom met de geprakte banaan. In eerste instantie wilde ik een hele winterpeen door het beslag doen, maar toen ik bezig was, vond ik een halve eigenlijk wel genoeg. Als je een hele winterpeen wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook. Het beslag wordt dan nog iets meer oranje en de smaak van de wortel zal ook wat meer overheersen dan dat hij dat nu bij mij deed. De rest van de winterpeen heb ik trouwens door een smoothie gedaan!

Leg vervolgens de pecannoten op een snijplank en hak ze fijn. Zelf heb ik ze redelijk grof gelaten, omdat ik een bite in de muffins wel lekker vindt. Wil je de noten wat fijner, dan kun je ze uiteraard ook fijner hakken of zelfs in de foodprocessor doen als je de noten helemaal fijngemalen wilt hebben.

Zet deze kom opzij en pak de andere mengkom erbij. Doe in deze andere mengkom de honing samen met de eieren. Mix met de mixer tot een glad geheel.

​Als dit mengsel goed is gemixt, kun je het bakpoeder, de kaneel en het speltmeel hieraan toevoegen. Meng dit vervolgens goed door elkaar. Hier hoef je geen mixer voor te gebruiken. Ik heb dit met een spatel gedaan, maar het gaat met een lepel ook prima.

Als je dit tot een mooi geheel hebt gemengd, dan kun je het mengsel van pecannoten, banaan en wortel vanuit de andere kom toevoegen aan deze kom.

​Meng nu de pecannoten, wortel en banaan goed met een spatel of lepel door het beslag heen. Zo maak je het beslag helemaal compleet. Je kunt het beslag nooit helemaal glad krijgen door de noten en stukjes banaan in het beslag. ​

Als je de noten, wortel en banaan goed door het beslag hebt gemengd, kun je de muffinvormpjes vullen. Afhankelijk van hoe vol je de vormpjes doet, kun je negen tot twaalf muffins uit het beslag halen. .

​Bak de muffins nu 15-20 minuten in de oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu genieten van deze heerlijke gezonde spelt muffins met wortel en banaan.
muffins, blog, spelt, biologische foodblog, wortel, banaan, organic, healthy food, recept, snack, healthy, pecannoten, gezonde recepten, lekker, foodblog, organic happpiness, groente

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close