Spelt bananenbrood met dadels
Bananenbrood met cacao
Recept Spelt bananenbrood met dadels
Baktijd:Â Â Â Â Â Â Â Â Â 35 – 40 minuten
Aantal:Â Â Â Â Â Â Â Â 10 – 15 plakjes
- Mengkom
- Bakpapier
- Cakeblik

Ingrediënten
- 100 gram speltbloem
- 75 gram kokosmeel
- 7,5 gram bakpoeder
- 2 bananen
- 3 eieren
- 25 gram dadels
- 40 gram walnoten
- 25 milliliter amandelmelk

Â
Â
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe in een kom het kokosmeel met de speltbloem en het bakpoeder en meng dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes in je meel zitten. Dan krijg je ook geen klontjes in je bananenbrood. Dit kun je voorkomen door goed te mengen. Hiervoor kun je gewoon een vork of een spatel gebruiken.
Â
Â

Â
Prak de banaan nu fijn. Dit kun je het makkelijkste doen met een vork en door rijpe bananen te gebruiken. Als je de bananen hebt geprakt, kun je deze aan de kom toevoegen. Voeg vervolgens ook de eieren toe, de dadels kleiner maken en samen met de walnoten ook in de kom doen. Tot slot voeg je de amandelmelk toe aan de kom. Alle ingrediënten voor het bananenbrood zitten nu in de kom.
Â
Â
Â
Â

Â
Â
Â
Meng alle ingrediënten nu goed door elkaar. Het is even lastig, doordat het een wat dikker mengsel wordt. Doe een bakpapiertje in een cakeblik en verdeel het beslag hierover. Bak het bananenbrood vervolgens in 35 tot 40 minuten gaar.
Â
Â
Â
Veel bakplezier en geniet van een heerlijk plakje van dit spelt bananenbrood met dadels.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
Â