fbpx

Spelt bananenbrood met dadels

Spelt bananenbrood met dadels

 
Spelt bananenbrood met dadels. Een gezond bananenbrood met dadels en kokos. Dit recept voor spelt bananenbrood is super makkelijk en kun je naar eigen smaak aanpassen.
 

Bananenbrood met cacao

Toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders, maakte ik regelmatig bananenbrood, vaak met cacao. Dit geeft een heerlijk effect, chocolade en banaan is echt een heerlijke combinatie. Ik ben wel echt fan van bananenbrood. Alleen nu we samenwonen, lukt het me bijna niet om het te maken. Ik haal elke week heel veel bananen, maar zowel Jens als ik zijn er gek op. In het weekend maak ik er vaak pannenkoekjes mee. Jens doet ze door zijn yoghurt. Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel bananen ik haal, ze gaan eigenlijk altijd op. Het feit dat je mensen soms hoort zeggen. ‘Ik had nog bananen over, dus ik heb er bananenbrood van gebakken’ is voor ons dan ook totaal niet herkenbaar.
 
Deze week hebben we afgesproken dat er 2 bananen over moeten blijven. Zodat ik een bananenbrood kan bakken en dat is gelukt! Ik wilde graag een variatie uitproberen. Daarom heb ik dit bananenbrood met kokosmeel gemaakt voor de smaak. Ik moet zeggen dat hij erg goed gelukt is.

Bananenbrood

Recept Spelt bananenbrood met dadels

 
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd:               35 – 40 minuten
Aantal:                10 – 15 plakjes
 
Bijzondere benodigdheden:
 • Mengkom
 • Bakpapier
 • Cakeblik

Bananenbrood met dadels en speltmeel

 
 
 

Ingrediënten

 • 100 gram speltbloem
 • 75 gram kokosmeel
 • 7,5 gram bakpoeder
 • 2 bananen
 • 3 eieren
 • 25 gram dadels
 • 40 gram walnoten
 • 25 milliliter amandelmelk

 

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe in een kom het kokosmeel met de speltbloem en het bakpoeder en meng dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes in je meel zitten. Dan krijg je ook geen klontjes in je bananenbrood. Dit kun je voorkomen door goed te mengen. Hiervoor kun je gewoon een vork of een spatel gebruiken.

 

 

 

Prak de banaan nu fijn. Dit kun je het makkelijkste doen met een vork en door rijpe bananen te gebruiken. Als je de bananen hebt geprakt, kun je deze aan de kom toevoegen. Voeg vervolgens ook de eieren toe, de dadels kleiner maken en samen met de walnoten ook in de kom doen. Tot slot voeg je de amandelmelk toe aan de kom. Alle ingrediënten voor het bananenbrood zitten nu in de kom.

 

 

 

 

 

 

 

Meng alle ingrediënten nu goed door elkaar. Het is even lastig, doordat het een wat dikker mengsel wordt. Doe een bakpapiertje in een cakeblik en verdeel het beslag hierover. Bak het bananenbrood vervolgens in 35 tot 40 minuten gaar.

 

 

 

Veel bakplezier en geniet van een heerlijk plakje van dit spelt bananenbrood met dadels.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

 
Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close