Speculaas bananenbrood


GESPONSORD – Speculaas bananenbrood, een glutenvrij en lactosevrij bananenbrood wat je echt heel makkelijk kunt maken. Dit bananenbrood kun je ook prima invriezen en makkelijk meenemen.
Wellicht heb je het in een vorige blog al gelezen, maar ik mag een aantal producten van de webshop van Realflavors uitproberen. Dit is een webshop met alleen maar gezonde en ontzettend veel biologische producten. Echt een snoepjeswinkel voor mij haha. Deze week probeerde ik het Teffmeel uit, eerlijk gezegd had ik daar nog nooit mee gebakken. Het Teffmeel wat ik gebruikte is trouwens van Bauckhof en kun je hier bestellen.
organic happiness, blog, foodblog, realflavors, bauckhof, biologische foodblog, bananenbrood, glutenvrij, glutenvrij bananenbrood, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, biologisch eten, gezond eten, speculaas

Photo: Lost Mountain Studio/Shutterstock

Teffmeel dus, ik had er wel al eerder van gehoord, maar het nog nooit gebruikt. Ik deed wat research en kwam erachter dat het echt super gezond is. Het heeft een heel hoog ijzergehalte en bevat daarnaast eiwitten en bestaat zelfs voor 80% uit complexe koolhydraten. Ook zitten er veel aminozuren, vezels, calcium en kalium in. Van nature is teff glutenvrij, een super gezond alternatief dus voor bijvoorbeeld tarwe. (Bron: https://www.voedingswaar.nl/teffmeel.htm)

Ik had een aantal rijpe bananen liggen, dus de keuze wat ik met het teffmeel ging maken, was snel gemaakt: Bananenbrood. Ik zag pas een vlog van iemand die speculaaskruiden in de kwark deed en toen kreeg ik zoveel zin in speculaaskruiden haha. Ik besloot daarom om alvast een beetje vooruit te lopen op Sinterklaas en een speculaas bananenbrood te maken.

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                35 minuten
Aantal :                 1 bananenbrood (12-15 plakjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Keukenmachine (optioneel)
  • Bakpapier
  • Cakeblik
organic happiness, blog, foodblog, realflavors, bauckhof, biologische foodblog, bananenbrood, glutenvrij, glutenvrij bananenbrood, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, biologisch eten, gezond eten, speculaas

Glutenvrij
organic happiness, blog, foodblog, realflavors, bauckhof, biologische foodblog, bananenbrood, glutenvrij, glutenvrij bananenbrood, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, biologisch eten, gezond eten, speculaas

Lactosevrij
organic happiness, blog, foodblog, realflavors, bauckhof, biologische foodblog, bananenbrood, glutenvrij, glutenvrij bananenbrood, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, biologisch eten, gezond eten, speculaas

Notenvrij
organic happiness, blog, foodblog, realflavors, bauckhof, biologische foodblog, bananenbrood, glutenvrij, glutenvrij bananenbrood, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, biologisch eten, gezond eten, speculaas

Vrij van geraffineerde suikers
organic happiness, blog, foodblog, realflavors, bauckhof, biologische foodblog, bananenbrood, glutenvrij, glutenvrij bananenbrood, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, biologisch eten, gezond eten, speculaas

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
200 gram (volkoren) teffmeel
15 gram speculaaskruiden

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je, net als ik, een keukenmachine hebt, kun je alle ingrediënten daar indoen en het laten mixen tot een glad geheel.

Heb je geen keukenmachine, prak dan de bananen fijn met een vork. Doe die in een mengkom en voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Meng vervolgens tot een glad geheel, bijvoorbeeld met een vork of een spatel.

Als je een glad beslag hebt, kun je een bakpapiertje in een cakeblik doen. Verdeel vervolgens het beslag gelijkmatig over de vorm en bak het bananenbrood in ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Als je denkt dat het bananenbrood klaar is, kun je er een satéprikker insteken, als die er schoon uitkomt, is het bananenbrood klaar. Als de prikker nog vies is, moet het bananenbrood nog even bakken.

Je kunt nu genieten van dit heerlijke bananenbrood, ook lekker met wat notenpasta erop.
organic happiness, blog, foodblog, realflavors, bauckhof, biologische foodblog, bananenbrood, glutenvrij, glutenvrij bananenbrood, gezond recept, makkelijk recept, biologische ingrediënten, biologisch eten, gezond eten, speculaas

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close