fbpx

Smoothie met rabarber en aardbeien

Smoothie met rabarber en aardbeien

 

 
Smoothie met rabarber en aardbeien. Deze gezonde smoothie met rabarber maak je super makkelijk. Rauwe rabarber in een smoothie kan prima als je het goed combineert.
 

Landwinkel

Ik ben op zaterdagochtend wat aan het googelen over gezonde voeding en waar ik in de buurt bij ons gezond eten kan halen. Inmiddels wonen we al bijna een jaar in Kruiningen en ik merk dat ik steeds meer plekjes in de buurt begin te ontdekken. En ineens vind ik dat er een landwinkel, op 5 minuten rijden van ons huis  is. Ik ben gelijk super enthousiast. Tot nu toe rijden we iedere zaterdag naar Goes (toch 15 minuten rijden) om daar groente en fruit te halen op de Markt. Dat er dan een landwinkel met vers fruit en verse groenten in de buurt blijkt te zijn, waar ze ook nog boerenkaas en boerenyoghurt verkopen, lijkt bijna te mooi om waar te zijn.
 
Rabarber
Ik kan ook niet wachten tot Jens wakker is en ik naar de winkel kan. Eenmaal aangekomen in de winkel, zie ik veel verse streekproducten en ontzettend veel groente en fruit. Mijn oog valt bijna gelijk op rabarber, dat ken ik nog van vroeger. Ik kon me herinneren dat dat altijd lekker zoet was, dus ik dacht die neem ik mee voor een smoothie. Bij de rabarber kreeg ik een recept hoe je deze het beste kon koken, met veel suiker. Nu snap ik ook gelijk waarom ik dit vroeger zo lekker vond.
 
Maar er staan ook wat serveer- en bereidingstips bij. Op basis daarvan bepaal ik welke andere ingrediënten ik in mijn smoothie wil doen naast de rabarber.
 

 
Recept smoothie met rabarber en aardbeien
 
Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:      3 minuten
Aantal:               1 smoothie
 
Bijzondere benodigdheden:

smoothie met rabarber

Smoothie met rabarber en aardbeien, Smoothie met rabarber, Smoothie maken met rabarber, Smoothie rabarber aardbei, Smoothie met aardbei en rabarber, Rabarber aardbei smoothie, Gezonde smoothie met rabarber, Rabarber smoothie met aardbeien, Rabarber smoothie yoghurt, Rabarber rauw smoothie, Rauwe rabarber in smoothie, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
 
 
Ingrediënten
 
  • 100 gram aardbeien
  • 150 gram rabarber
  • 100 milliliter yoghurt
  • 50 gram rozijnen

Smoothie met rabarber en aardbeien, Smoothie met rabarber, Smoothie maken met rabarber, Smoothie rabarber aardbei, Smoothie met aardbei en rabarber, Rabarber aardbei smoothie, Gezonde smoothie met rabarber, Rabarber smoothie met aardbeien, Rabarber smoothie yoghurt, Rabarber rauw smoothie, Rauwe rabarber in smoothie, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Hoe maak je het?

Ik dacht met deze ingrediënten echt twee smoothies te krijgen, maar helaas kwam ik niet verder dan eentje. Als je dus twee smoothies wil, verdubbel dan de ingrediënten.

​Begin met het schoonmaken van de aardbeien. Was ze eerst voordat je ze ontkroont, anders trekt al het vocht in de aardbeien en dat beïnvloedt de smaak.
Je kunt daarna de aardbeien ontkronen en vervolgens in stukjes snijden. Doe ze daarna in de blender.

Smoothie met rabarber en aardbeien, Smoothie met rabarber, Smoothie maken met rabarber, Smoothie rabarber aardbei, Smoothie met aardbei en rabarber, Rabarber aardbei smoothie, Gezonde smoothie met rabarber, Rabarber smoothie met aardbeien, Rabarber smoothie yoghurt, Rabarber rauw smoothie, Rauwe rabarber in smoothie, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ik had het geluk dat ik vacuümverpakte, schoongemaakte rabarber had. Ik hoefde de rabarber dus alleen in stukjes te snijden.

Snijd de rabarber in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de blender.

Als de rabarber en de aardbeien in stukjes in de blender zitten, kun je vervolgens ook de yoghurt en de rozijnen toevoegen aan de blender.

Je kunt de smoothie nu gaan ‘blenderen’, doe dit voor ongeveer 3 minuten totdat je een gladde smoothie hebt gekregen.

Geniet nu van deze friszure smoothie met rabarber en aardbeien.

Smoothie met rabarber en aardbeien, Smoothie met rabarber, Smoothie maken met rabarber, Smoothie rabarber aardbei, Smoothie met aardbei en rabarber, Rabarber aardbei smoothie, Gezonde smoothie met rabarber, Rabarber smoothie met aardbeien, Rabarber smoothie yoghurt, Rabarber rauw smoothie, Rauwe rabarber in smoothie, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close