Smoothie met rabarber en aardbeien

Smoothie met rabarber en aardbeien


Smoothie met rabarber en aardbeien. De yoghurt en rozijnen maken deze zomerse smoothie helemaal compleet.
Ik ben op zaterdagochtend wat aan het googelen over gezonde voeding en waar ik in de buurt bij ons gezond eten kan halen. Inmiddels wonen we al bijna een jaar in Kruiningen en ik merk dat ik steeds meer plekjes in de buurt begin te ontdekken. En ineens vind ik dat er een landwinkel, op 5 minuten rijden van ons huis  is. Ik ben gelijk super enthousiast.Tot nu toe rijden we iedere zaterdag naar Goes (toch 15 minuten rijden) om daar groente en fruit te halen op de Markt. Dat er dan een landwinkel met vers fruit en verse groenten in de buurt blijkt te zijn, waar ze ook nog boerenkaas en boerenyoghurt verkopen, lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

Foto

Ik kan ook niet wachten tot Jens wakker is en ik naar de winkel kan. Eenmaal aangekomen in de winkel, zie ik veel verse streekproducten en ontzettend veel groente en fruit. Mijn oog valt bijna gelijk op rabarber, dat ken ik nog van vroeger. Ik kon me herinneren dat dat altijd lekker zoet was, dus ik dacht die neem ik mee voor een smoothie. Bij de rabarber kreeg ik een recept hoe je deze het beste kon koken, met veel suiker. Nu snap ik ook gelijk waarom ik dit vroeger zo lekker vond 🙂

Maar er staan ook wat serveer- en bereidingstips bij. Op basis daarvan bepaal ik welke andere ingrediënten ik in mijn smoothie wil doen naast de rabarber. Lees snel verder voor het recept.


Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:      3 minuten
Aantal:                1 smoothie
Bijzondere benodigdheden:
  • Blender
smoothie, blog, aardbeien, rabarber, yoghurt, organic, recept, healthy, healthy food, gezonde recepten, fruit, lekkere recepten, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Eivrij
smoothie, blog, aardbeien, rabarber, yoghurt, organic, recept, healthy, healthy food, gezonde recepten, fruit, lekkere recepten, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Glutenvrij
smoothie, blog, aardbeien, rabarber, yoghurt, organic, recept, healthy, healthy food, gezonde recepten, fruit, lekkere recepten, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Notenvrij
smoothie, blog, aardbeien, rabarber, yoghurt, organic, recept, healthy, healthy food, gezonde recepten, fruit, lekkere recepten, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
smoothie, blog, aardbeien, rabarber, yoghurt, organic, recept, healthy, healthy food, gezonde recepten, fruit, lekkere recepten, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
100 gram aardbeien
150 gram rabarber
100 milliliter yoghurt*
50 gram rozijnen
*Door voor plantaardige yoghurt te kiezen, kun je dit recept lactosevrij maken.

Hoe maak je het?

Ik dacht met deze ingrediënten echt twee smoothies te krijgen, maar helaas kwam ik niet verder dan eentje. Als je dus twee smoothies wil, verdubbel dan de ingrediënten.

​Begin met het schoonmaken van de aardbeien. Was ze eerst voordat je ze ontkroont, anders trekt al het vocht in de aardbeien en dat beïnvloedt de smaak.
Je kunt daarna de aardbeien ontkronen en vervolgens in stukjes snijden. Doe ze daarna in de blender.

Ik had het geluk dat ik vacuümverpakte, schoongemaakte rabarber had. Ik hoefde de rabarber dus alleen in stukjes te snijden.

Snijd de rabarber in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de blender.

Als de rabarber en de aardbeien in stukjes in de blender zitten, kun je vervolgens ook de yoghurt en de rozijnen toevoegen aan de blender.

Je kunt de smoothie nu gaan ‘blenderen’, doe dit voor ongeveer 3 minuten totdat je een gladde smoothie hebt gekregen.

Ik vond de smaak zelf niet super, blijkbaar houd ik niet meer zo van rabarber als ik had onthouden van vroeger. Jens vond hem overigens heerlijk. Ik ben daarom super benieuwd wat jij ervan vindt.
smoothie, blog, aardbeien, rabarber, yoghurt, organic, recept, healthy, healthy food, gezonde recepten, fruit, lekkere recepten, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close