Smoothie met banaan en aardbeien

Het is zaterdagmiddag en ik tref de voorbereidingen voor mijn ‘Smoothie Sunday’ post. Jens moet zondag met de voetbal de kampioenswedstrijd spelen en daar moet ik als voetbalvrouw natuurlijk wel bij aanwezig zijn. Normaal ging ik vaak kijken, maar sinds we de hond hebben, heb ik het nogal laten afweten dit seizoen. Een goed moment dus om het goed te maken tijdens de Kampioenswedstrijd! Zondag heb ik dus geen tijd om de smoothie te maken, dus daarom heb ik zaterdag de smoothie alvast gemaakt. En daarbij wat is een betere voorbereiding op een super belangrijke wedstrijd dan een lekkere, verse en gezonde smoothie? Dat dacht ik ook ūüôā
blog, smoothie, sinaasappel, banaan, aardbeien, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, biologisch, gezonde recepten, recept, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Voor een ander recept heb ik 1 perssinaasappel nodig, maar 1 perssinaasappel kopen vind ik niks. Dus ik heb er gelijk wat meer meegenomen. Eén van mijn vorige smoothies was ook met als basis sinaasappelsap en eigenlijk is dat best wel standaard. Ik wilde daarom graag iets anders proberen en ik koos voor amandelmelk als basis. Ook waren er al heerlijke Hollandse aardbeitjes dus die nam ik ook mee. Zo verzamelde ik mijn fruit bij elkaar en kon ik aan mijn smoothie beginnen! Ik zal het recept nu met je delen.


Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:      3 minuten
Aantal:                2 smoothies
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender
  • Citruspers
blog, smoothie, sinaasappel, banaan, aardbeien, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, biologisch, gezonde recepten, recept, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Eivrij
blog, smoothie, sinaasappel, banaan, aardbeien, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, biologisch, gezonde recepten, recept, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Glutenvrij
blog, smoothie, sinaasappel, banaan, aardbeien, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, biologisch, gezonde recepten, recept, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Lactosevrij
blog, smoothie, sinaasappel, banaan, aardbeien, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, biologisch, gezonde recepten, recept, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
blog, smoothie, sinaasappel, banaan, aardbeien, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, biologisch, gezonde recepten, recept, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

100% biologische ingredi√ęnten
blog, smoothie, sinaasappel, banaan, aardbeien, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, biologisch, gezonde recepten, recept, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Vegan
Ingredi√ęnten‚Äč
150 milliliter amandelmelk   *
1 banaan      
100 gram aardbeien
4 perssinaasappels
* Door voor een andere (plantaardige) melk te kiezen, kun je dit recept notenvrij maken.

‚ÄčHoe maak je het?Je kunt de amandelmelk alvast in de blender doen. De amandelmelk wordt de basis van je smoothie. Hier kun je straks de rest van de ingredi√ęnten aan toevoegen. Haal de schil van de banaan af en snijd de banaan in plakjes. Als je dit hebt gedaan, kun je de banaan ook al in de blender doen. Was eerst de aardbeien en ontkroon ze pas daarna. Snijd de aardbeien vervolgens in stukjes en voeg toe aan de blender. Zorg er trouwens wel voor dat je biologische aardbeien kiest, je wast de aardbeien wel, maar je schilt ze niet. De bestrijdingsmiddelen kun je er helaas niet af wassen.

Snijd de perssinaasappels door de helft, je kunt ze nu uitpersen. Dit kan met een elektrische pers of een handpers, net wat je bij de hand hebt. Het sap kun je vervolgens ook in de blender doen. Als alles in de blender zit, kun je het mengsel voor ongeveer 3 minuten ‘blenderen’, totdat je een lekkere dunne smoothie hebt.

Geniet van deze heerlijke zoete smoothie boordevol gezonde ingredi√ęnten en vitamines.

blog, smoothie, sinaasappel, banaan, aardbeien, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, biologisch, gezonde recepten, recept, biologische foodblog, organic happiness, foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close