Smoothie met appel

Smoothie met appel. Een lekkere friszoete smoothie in combinatie met de dadels op deze Smoothie Sunday.
Het is zaterdag als ik deze smoothie maak en ik heb een leuke, intensieve dag achter de rug. Ik ben daarom wel toe aan een lekkere smoothie! Samen met mijn zusje ben ik een dag op slipcursus geweest. Als we dit zouden doen, kregen we 15% korting op de autoverzekering dus dat leek ons een goede motivatie haha. Daarnaast was het ook echt super tof om te doen!
appel, blog, smoothie, healthy, healthy food, recept, gezonde recepten, fruit, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

We mochten ook in een vrachtwagen rijden, zoals je hier kunt zien. Dat was best wel spannend, ik dacht dat we op het industrieterrein bleven, maar we gingen ook echt de weg op en wat zie je weinig in zo’n ding zeg, bizar! “s Middags was het tijd voor het echte werk, remmen, slippen, noodstops op droog en op nat wegdek. Ik dacht dat het best eng zou zijn, maar het viel reuze mee. Het was echt een leuke dag. Maar na zo’n dag vol inspanning heb je wel zin in iets lekkers.

appel, blog, smoothie, healthy, healthy food, recept, gezonde recepten, fruit, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Vrijdag maakte ik deze pindakaasballetjes van Focus on Foodies met dadels. Toen besefte ik ineens weer hoe lekker ik dadels eigenlijk vind. Daarom deze week een smoothie met dadels. Ik heb bewust voor de appel erbij gekozen als frisse toevoeging. Ik was bang dat het zoet te overheersend zou zijn als ik er zoet fruit bij zou pakken. Ik zal het recept nu met je delen.


Bereidingstijd: 2 minuten
Blendertijd:      3 minuten
Aantal:              1 smoothie
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender
Foto

Eivrij
Foto

Glutenvrij
Foto

Lactosevrij
Foto

Vrij van geraffineerde suikers
Foto

100% biologische ingrediënten
Foto

Vegan
​​Ingrediënten15 gram gebroken lijnzaad
100 gram dadels
300 milliliter amandelmelk*
2 appels

Door voor een andere (plantaardige) melk te kiezen, kun je dit recept notenvrij maken.

Hoe maak je het?Deze week een relatief simpele smoothie op Smoothie Sunday. Je kunt de dadels, het lijnzaad en de amandelmelk alvast in de blender doen. Zorg dat je ontpitte dadels hebt, of ontpit de dadels zelf. Je kunt de dadels in z’n geheel in de blender doen.

Je kunt de appel nu schillen. Wil je de appel met schil gebruiken, zorg dan dat je voor biologische appels kiest.

​Snijd de appel nu in blokjes, plakjes of stukjes. In ieder geval iets kleiner voor in de blender. Het hoeft er niet super netjes uit te zien, want het gaat toch de blender in. Voeg vervolgens de stukjes appel toe aan de blender.

Alles alle ingrediënten vervolgens in de blender zitten, kun je het geheel ‘blenderen’. Doe dit voor ongeveer 2-3 minuten totdat je een gladde smoothie hebt.

Geniet van deze heerlijke friszoete smoothie. Ik moet zeggen dat ik best trots ben op de smakencombinatie. Ik hoop dat je er net zo van kan genieten.
appel, blog, smoothie, healthy, healthy food, recept, gezonde recepten, fruit, foodblog, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close