Salted Fudge


Salted fudge, een soort salted karamel maar dan anders en gezonder. Deze healthy snack past perfect in een vegan of paleo leefstijl.
Iedereen kent inmiddels wel de salted karamel smaak chocolade. En ook chocolade met stukjes zeezout is steeds meer terrein aan het winnen. Eigenlijk is zout en zoet dus een hele goede combinatie, die steeds bekender aan het worden is. Die combinatie vormde ook de inspiratie voor dit recept.De afgelopen weken maakte ik al heerlijke receptjes met de pindakaas van Nutorious Peanutbutter en nu wilde ik graag een fudge maken. Natuurlijk met de pindakaas. En omdat die combinatie met zout en zoet zo goed werkt, maakte ik deze fudge met gezouten pinda’s. De combinatie van het zoute van de pinda’s met de zoete chocolade is echt super lekker!


Bereidingstijd: 5 minuten
Koeltijd:              1,5 tot 2 uur
Aantal:                 10 – 15 stukjes
Bijzondere benodigdheden:

  • Brownievorm (of koekblik)
  • Bakpapier
blog, fudge, salted, pinda, cacao, organic, recept, snacks, foodblog, gezonde recepten, healthy food, organic happiness, healthy, paleo, vegan, biologische foodblog

Eivrij
blog, fudge, salted, pinda, cacao, organic, recept, snacks, foodblog, gezonde recepten, healthy food, organic happiness, healthy, paleo, vegan, biologische foodblog

Glutenvrij
blog, fudge, salted, pinda, cacao, organic, recept, snacks, foodblog, gezonde recepten, healthy food, organic happiness, healthy, paleo, vegan, biologische foodblog

Lactosevrij
blog, fudge, salted, pinda, cacao, organic, recept, snacks, foodblog, gezonde recepten, healthy food, organic happiness, healthy, paleo, vegan, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
blog, fudge, salted, pinda, cacao, organic, recept, snacks, foodblog, gezonde recepten, healthy food, organic happiness, healthy, paleo, vegan, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten​120 gram kokosolie
75 gram honing*
40 gram cacao
75 gram pindakaas (witte peper)
50 gram zoute pinda’s

* Kun je door een plantaardige zoetstof vervangen om het recept vegan te maken.

Ik gebruikte de witte peper pindakaas van Nutorious Peanutbutter, maar je kunt ook naturel pindakaas of notenpasta gebruiken.Hoe maak je het?

Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat de kokosolie zo langzaam smelten, zorg ervoor dat het niet kookt. Ondertussen dat de kokosolie smelt, kun je de honing, cacao en pindakaas vast in een kom doen. Voeg de kokosolie vervolgens ook toe als deze is gesmolten.

Meng het geheel goed door elkaar met een spatel of een vork. Zorg dat er geen stukjes in zitten en alles goed gemengd is. Dit duurt eventjes doordat de pindakaas niet zo makkelijk door de rest van het mengsel wordt opgenomen. Ga rustig door met mengen totdat je een gladde vloeistof hebt gekregen.

Als het mengsel glad is, kun je de pinda’s er rustig doorheen roeren. Zorg dat ze goed verdeeld zitten door het hele mengsel.

Doe nu een bakpapiertje in je brownievorm. Zelf heb ik nog steeds geen brownievorm, dus ik heb hier een koekblik voor gebruikt. Dat werkt ook prima. Het belangrijkste is dat een vorm hebt die ongeveer die afmetingen heeft. Als de vorm namelijk veel groter is, dan wordt de fudge heel dun en als de vorm veel kleiner is, wordt de fudge juist heel dik. Als het bakpapiertje in de vorm zit, kun je het mengsel rustig in de vorm gieten. Verdeel het goed over de vorm, zodat het mengsel overal even dik is.

Je moet even geduld hebben, want het duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur voordat de fudge goed is uitgehard, maar dan heb je ook wat! De combinatie van het zoute van de pinda’s met de zoete chocolade is echt super lekker! Let wel op dat je de fudge in de koelkast bewaart, hij smelt namelijk heel snel!
blog, fudge, salted, pinda, cacao, organic, recept, snacks, foodblog, gezonde recepten, healthy food, organic happiness, healthy, paleo, vegan, biologische foodblogDit recept is gemaakt in samenwerking met Nutorious Peanutbutter.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappinessVolg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close