Salted cacao energie balletjes

Salted cacao energie balletjes


Salted cacao energie balletjes. Gezonde snacks die je makkelijk maakt, makkelijk mee kunt nemen én die gluten- en/of lactosevrij zijn, ze zijn écht lastig te vinden. Deze gezonde tussendoortjes zet je binnen 10 minuten op tafel, ze zijn super lekker, gezond, gluten- en lactosevrij en zelfs veganistisch.
Ongelooflijk dat de eerste werkweek van het nieuwe jaar 2019 er al weer op zit, die week ging bijna net zo snel als mijn vakantieweek daarvoor haha. Ik moest er best even inkomen aan het begin van de week, maar ik moet ook zeggen dat ik vrij snel weer gewend was, nadat ik lekker veel vrij geweest was. Met name het late thuiskomen, vind ik nog steeds wennen, want meestal ben ik pas rond 18.00/18.15 thuis en dan moet er nog gekookt worden. Ik merk daardoor ook dat ik ‘s avonds minder doe dan dat ik zou willen, maar dat geeft ook niet want ontspanning is natuurlijk ook belangrijk!Op 1 januari heb ik een aantal intenties gezet voor deze maand om mezelf op te focussen en één daarvan gaat over persoonlijke ontwikkeling en dankbaarheid. Sinds 1 januari schrijf ik nu iedere ochtend 5 dingen op waar ik dankbaar voor ben (voorheen deed ik dat vaak ‘s avonds), door dit ‘s ochtends te doen, kom je gelijk in een verhoogde energie en in een staat van dankbaarheid en dat is natuurlijk een mooie manier om je dag mee te beginnen. Daarnaast schrijf ik nu ook dagelijks mijn intentie op voor die dag, meestal gaat dat over hoe ik me wil voelen gedurende de dag. Door dat op te schrijven, merk ik dat ik me bewuster word van mijn gevoel tijdens de dag en ook makkelijker kan bijsturen. Mocht jij ook bewuster willen gaan leven, dan kan ik je zeker aanraden om dat op deze manier te doen. Daarnaast lees ik ook altijd tijdens het ontbijt, meestal Abraham Hicks, ook een aanrader en ‘s avonds mediteer ik altijd. Die momenten gebruik ik om mezelf op te laden, maar ook te kunnen ontwikkelen om bewuster te kunnen gaan leven en meer in het moment te zijn. En ik merk dus door dit nu structureel te doen dat dat allemaal veel makkelijker gaat.

organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, biologisch, biologische voeding, gezond, gezond eten, gezond recept, gezonde snack, snack, tussendoortje, gezond tussendoortje, cacao, macadamia, glutenvrij, lactosevrij, cacao balletjes, energie balletjes

Dan nu over naar het recept! Met Kerst hadden Jens en ik een voorgerecht met macadamianoten en ik vind die zo ontzettend lekker dat ik er wat meer had gekocht, gezouten macadamianoten. Af en toe snoepte ik ervan, maar ik wilde er ook gaag iets mee maken. Nu zijn bliss balls wel echt een favoriet van mij en de combinatie zout/chocolade vind ik een hele fijne en daarom besloot ik met die gezouten macadamianoten deze heerlijke salted energy balls te maken. Ze staan in een handomdraai op tafel, je kunt ze makkelijk meenemen naar je werk en ze zijn gezond, gluten- en lactosevrij, wat wil je nog meer?!


Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal:                 10-15 balletjes (afhankelijk van de grootte)
Bijzondere benodigdheden:

  • Keukenmachine

                                                             Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij     Vrij van            Vegan                                                                                                                                          geraffineerde                                                                                                                                                                   suikers

Het recept is niet 100% biologisch, omdat de noten niet biologisch verkrijgbaar zijn. Alle andere ingrediënten in dit recept zijn wel biologisch.
Ingrediënten75 gram Medjool dadels
20 gram glutenvrije havermout
​50 gram gezouten macadamianoten
​3 gram rauwe cacaopoeder

Hoe maak je het?Snijd de dadels door de helft en ontpit ze vervolgens. Doe de dadels in de keukenmachine en voeg hier de andere ingrediënten aan toe. Laat mixen tot je een geheel hebt.

Je kunt nu de balletjes rollen en zo groot of klein maken als je wilt. Eventueel kun je ze nog door wat extra cacao rollen als je dat lekker vindt.

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke healthy snack.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, biologisch, biologische voeding, gezond, gezond eten, gezond recept, gezonde snack, snack, tussendoortje, gezond tussendoortje, cacao, macadamia, glutenvrij, lactosevrij, cacao balletjes, energie balletjes

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma. Met de kortingscode NIEUWJAAR is het E-book de hele maand januari 2019 voor slechts €9,95 te bestellen in plaats van de reguliere €14,95

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close