fbpx

Review Freasy – Gezonde en biologische diepvriesmaaltijden


Gezonde, biologische diepvriesmaaltijden die ook nog lekker zijn, kan dat? Freasy ging deze uitdaging aan en vandaag lees je er alles over op mijn blog.
Ik ben een groot voorstander van zelf koken, niet alleen omdat ik het leuk vind, maar ook omdat dat gezonder is dan voorverpakte maaltijden. De pasta’s en voorverpakte magnetronmaaltijden uit de supermarkt bevatten nu eenmaal ontzettend veel onnatuurlijke toevoegingen en ik eet zelf het liefst zo biologisch en natuurlijk mogelijk.

Biologische diepvriesmaaltijden?

Toen ik op Facebook ineens een oproep van Freasy zag, was mijn aandacht gelijk gewekt. Freasy maakt namelijk diepvriesmaaltijden met alleen maar biologische ingrediënten en scharreldieren en duurzame visvangst, klinkt goed toch? Ook voegen ze geen extra zout toe, omdat je dat zelf altijd nog toe kunt voegen. Dit klonk mij als muziek in de oren. De website van Freasy gaat vandaag live met en zochten wat proefpersonen om een aantal maaltijden uit te proberen, die kans liet ik natuurlijk niet voorbij gaan en ik gaf me op. ​

Review freasy, Gezonde diepvriesmaaltijden, Biologische diepvriesmaaltijden, Gezonde en biologische diepvriesmaaltijden, Freasy eten, Gezond uit de diepvries, Freasy maaltijden, Verse diepvriesmaaltijden, Diepvriesmaaltijden magnetron, Diepvriesmaaltijden aan huis bezorgd, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Levering

Ik kon vantevoren aangeven wanneer ik mijn maaltijden geleverd wilde hebben en het was belangrijk dat ik ook thuis was op dat moment. Zoals aangegeven de maaltijden zijn diepvriesmaaltijden en worden dus ook bevroren vervoerd, door middel van droogijs in de doos blijft de maaltijd ook onderweg op de juiste temperatuur. Als ik dus pas 8 uur later thuis zou zijn, zou alles al ontdooid zijn.

Zoals je misschien wel weet, eten we sinds een tijdje (bijna) geen vlees meer dus dat heb ik aangegeven bij Freasy en ik kreeg keurig 5 vegetarische maaltijden thuisbezorgd.

Boerenquiche

Ik ontving de maaltijden op woensdag en donderdag was gelijk een drukke dag waarop ik laat thuis zou zijn met eten. Ik vroeg Jens daarom om voor hem een maaltijd uit de vriezer te halen en hij ging voor de Boerenquiche. Helaas vergat ik hem te vragen om een foto te maken, maar hij liet wel een beetje voor me over zodat ik toch kon proeven. Deze quiche is ontzettend smaakvol, de combinatie van spinazie, brie en kruiden is erg lekker, daarnaast is de quiche ook erg gezond. In deze quiche zitten naast de spinazie en de brie ook zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes die een lekkere twist geven.

Avocado & Courgettesoep

Review freasy, Gezonde diepvriesmaaltijden, Biologische diepvriesmaaltijden, Gezonde en biologische diepvriesmaaltijden, Freasy eten, Gezond uit de diepvries, Freasy maaltijden, Verse diepvriesmaaltijden, Diepvriesmaaltijden magnetron, Diepvriesmaaltijden aan huis bezorgd, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Avocado & Courgettesoep, niets is lekkerder dan na een drukke dag thuiskomen en genieten van een soepje. Ik had Jens daarom gevraagd om deze voor mij uit de vriezer te zetten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eerder zo’n lekkere soep heb gegeten. De avocado geeft een lekkere structuur aan de soep, maar de kruiden en de zoete ui maken deze soep helemaal af. Je proeft echt een balans tussen zoet en kruiden, echt zo heerlijk! Het is ook best een stevige soep, zelf heb ik er nog wel een stokbroodje bij gedaan omdat ik dat zo lekker vind haha. Je vindt onder andere uienpoeder, salie, marjolein, rozemarijn en bonenkruid terug in deze soep.

Bramen Froyo

Review freasy, Gezonde diepvriesmaaltijden, Biologische diepvriesmaaltijden, Gezonde en biologische diepvriesmaaltijden, Freasy eten, Gezond uit de diepvries, Freasy maaltijden, Verse diepvriesmaaltijden, Diepvriesmaaltijden magnetron, Diepvriesmaaltijden aan huis bezorgd, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Bramen froyo, ik denk dat dit eigenlijk een toetje is. Maar ik nam hem mee als lunch naar mijn werk. Ik hoopte dat hij op tijd ontdooid zou zijn en dat was zeker het geval. Eigenlijk is het een soort lactosevrije smoothiebowl met (glutenvrije) granola en kokosyoghurt. De bramen geven een heerlijke frisse smaak aan de froyo en de granola de bite die ik zo heerlijk vind in zo’n soort bowl. Een perfect lunchgerechtje wat mij betreft. Ook fijn dat er geen geraffineerde suikers in zitten, de bowl wordt met fruit, dadels en agave gezoet.

Bospaddenstoelenrisotto

Review freasy, Gezonde diepvriesmaaltijden, Biologische diepvriesmaaltijden, Gezonde en biologische diepvriesmaaltijden, Freasy eten, Gezond uit de diepvries, Freasy maaltijden, Verse diepvriesmaaltijden, Diepvriesmaaltijden magnetron, Diepvriesmaaltijden aan huis bezorgd, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Bospaddenstoelenrisotto, deze was voor Jens die dol is op risotto. Ik heb hem natuurlijk ook even geproefd. De smaken zijn wel lekker, maar we zijn het erover eens dat dit niet het beste gerecht is. Risotto is van nature relatief ‘nat’ als je het dan invriest en weer opwarmt, komt er nog meer vocht vrij vanuit het ontdooien. Daardoor verliest het een beetje zijn smaak. Dat merk ik zelf ook als ik risotto uit de vriezer eet. De smaken zijn lekker, maar er zit net iets te weinig smaak aan. Ondanks dat er veel kruiden in zitten waaronder peterselie, salie, marjolein en rozemarijn.

Pompoenpasta

Review freasy, Gezonde diepvriesmaaltijden, Biologische diepvriesmaaltijden, Gezonde en biologische diepvriesmaaltijden, Freasy eten, Gezond uit de diepvries, Freasy maaltijden, Verse diepvriesmaaltijden, Diepvriesmaaltijden magnetron, Diepvriesmaaltijden aan huis bezorgd, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Pompoenpasta dit was voor mij het laatste gerechtje van deze maaltijden. Ik ben zo dol op noten, dat ik ontzettend blij was dat de pecannoten ondanks alles toch lekker knapperig zijn gebleven. De combinatie met de Parmezaanse Kaas en de noten vond ik erg lekker. Van mij had er nog wel iets meer groente in gemogen. Er zit nu alleen pompoen in en dat is wel een klein beetje eenzijdig vind ik. De smaken zijn wel erg lekker bij elkaar.

Positief verrast

Al met al ben ik dus erg positief over deze maaltijden, positief verrast kan ik wel zeggen. Op elke maaltijdverpakking staat ook duidelijk aangegeven wat de ingrediënten zijn die in de maaltijd zitten met daarbij ook de allergie-informatie. Ook vind je de voedingswaarden, de bereiding en de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Je kunt alle maaltijden in de magnetron verwarmen. Zelf ben ik alleen niet zo’n voorstander van de magnetron en daarom hebben we die zelf ook niet, dus ik heb alles in de oven verwarmd. Dan is de tijd die aangegeven staat wel iets langer. Maar daar kom je snel genoeg achter. De maaltijden zijn voor 1 persoon, voor mij was het precies genoeg en ik ben niet zo’n grote eter. Als je dus een wat grotere eter bent, dan zou ik je adviseren om er nog iets bij te doen van bijvoorbeeld een salade of een broodje. Anders is het waarschijnlijk net te weinig voor je.
Wil je meer informatie over freasy? Kijk dan eens op de website. De eerste 2 weken hanteert Freasy een kortingscode waarmee je €10 korting krijgt op je eerste bestelling. Gebruik hiervoor kortingscode TAKEITFREASY
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close