fbpx

Power smoothie uitgelicht

Power smoothie uitgelicht

 

Power smoothie met kiwi uitgelicht. Mijn favoriete power smoothie voor een gezonde boost. Dit is de meest gezonde smoothie die ik ooit dronk en ik vertel je vandaag waarom.
 
Een paar weken geleden maakte ik deze power smoothie. Ik schreef toen dat hij mij geholpen had om mijn beginnende verkoudheid te overwinnen. Vandaag lees je alle gezondheidsvoordelen van deze smoothie.

Ingrediënten

De ingrediënten in deze smoothie zijn
 • Kurkuma
 • Gember
 • Sinaasappel
 • Kiwi
 • Banaan
 • Havermout
 • Kokosmelk
Power smoothie (uitgelicht), Power smoothie, Power smoothie recept, Mijn favoriete power smoothie, Power smoothie gezonde boost, Powersmoothie, Gezonde smoothie ingrediënten, Energie smoothie, Meest gezonde smoothie, Smoothies gezond, Gezonde smoothie, Gezonde smoothie fruit, Gezonde smoothie kokosmelk, Gezonde smoothie gember, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Verkoudheid

Een verkoudheid is een ontsteking van onder andere je bijholtes. Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking wat een positief effect kan hebben op je verkoudheid. (1+2) Ook gember versterkt het immuunsysteem, door bijvoorbeeld water met gember te drinken kun je je afweersysteem verbeteren en infecties voorkomen. (3)
Zoals de meeste mensen wel weten zit er in sinaasappel veel vitamine C en dat heeft een positief effect op het immuunsysteem. Veel mensen drinken dan ook een glas sinaasappelsap als ze niet helemaal fit zijn en dat is een heel goed idee. De vitamine C beschermt ons namelijk tegen ontstekingsreacties in het lichaam, zoals bijvoorbeeld die van een verkoudheid wat dus een positief effect op je immuunsysteem heeft. (4) Net als in de sinaasappel zit ook in de kiwi veel vitamine C, wat veel mensen misschien niet weten. Uit onderzoek blijkt dan ook dat wanneer je dagelijks een kiwi eet je minder risico hebt op verkoudheid, ademnood en hoesten.. (5) In de kokosmelk ten slotte zitten de vitamines E en C die beiden een positief effect hebben op je immuunsysteem. (6)
 
Ik snap nu ook gelijk waarom deze smoothie zo’n positief effect had op mijn beginnende verkoudheid haha.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten is één van de meest voorkomende doodsoorzaken. Door middel van voeding kun je bepaalde maatregelen treffen om het risico hierop te verkleinen. Voeding die bijvoorbeeld de bloeddruk verlaagt, het cholesterol verlaagt of klontjes in het bloed voorkomt. Een aantal van de ingrediënten in deze smoothie hebben zulke effecten. En dat wil niet zeggen dat je daarmee alle hart- en vaatziekten kunt voorkomen, maar het risico erop wordt wel kleiner.Kurkuma heeft bijvoorbeeld dit effect. Vaak ontstaan hart- en vaatziekten door kleine ontstekingen in het lichaam en kurkuma werkt ontstekingsremmend, dat kan die kleine ontstekingen verminderen. Daarnaast heeft kurkuma ook een bloeddrukverlagend effect. (1) In sinaasappels zitten veel vezels die het cholesterolgehalte kunnen verlagen en daardoor het overtollige cholesterol kunnen opruimen. Dat heeft een positief effect met name op de bloedvaten. Cholesterol plakt vaak vast aan de bloedvaten, wat het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Door het cholesterol op te ruimen wordt dat risico verlaagd. (7) Bananen bevatten een laag gehalte aan natrium en een hoog gehalte aan kalium, die combinatie heeft een positief (verlagend) effect op de bloeddruk. (8) Ook de havermout heeft een positief effect op het hart en de bloedvaten. In havermout zit een specifieke vezel (beta-glucan) die de opname van vetten en cholesterol kan afremmen door ze te binden in het spijsverteringsstelsel. Dit verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. (9) Kokosmelk tot slot heeft ook een positief effect op cholesterol., er zit namelijk laurinezuur in wat het cholesterol verlaagt. (6)

Bloedsuikerspiegel/diabetes

Veel mensen lijden aan diabetes of hebben last van schommelingen in de bloedsuikerspiegel, wat kan betekenen dat je weinig energie hebt. Een aantal ingrediënten van deze smoothie hebben daar een positief effect op.In havermout zitten relatief veel koolhydraten, maar dit zijn complexe koolhydraten, die langzaam verteren. Hierdoor staan ze de energie geleidelijk af en zorgen ze niet voor pieken in de bloedsuikerspiegel. (9) In kiwi’s, sinaasappels en bananen zitten veel vezels en voedsel met veel vezels is goed voor mensen met diabetes. Dat komt omdat dit voedsel ervoor zorgt dat het geleidelijker verteerd wordt, wat pieken in de bloedsuikerspiegel voorkomt. (5+7+8)

Kurkuma bevat curcumine wat kan helpen om de bloedsuikerspiegel te reguleren. (1) Gember tot slot voorkomt ook schommelingen in de bloedsuikerspiegel. (3)
 

Wist je dat?

 • Gember kan zorgen voor een betere doorbloeding van handen en voeten? (3)
 • Kurkuma de vetverbranding stimuleert? (1)
 • Sinaasappels veel collageen bevatten wat zorgt voor een jonger uitziende huid? (7)
 • Bananen een stofje bevatten wat je een beter gevoel geeft? (8)
 • Kurkuma en koksmelk een positief effect op je geheugen en op het risico op Alzheimer hebben (1+2+6)
 • Gember 115 stoffen bevat die een positief effect hebben op je lichaam? (3)
 • Banaan een stofje bevat waardoor je gaat ontspannen? (8)
 • Gember helpt tegen menstruatiepijn en zwangerschapsmisselijkheid? (3)


 
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close