Power smoothie met kiwi

Power smoothie met kiwi op deze Smoothie Sunday. Deze smoothie zit boordevol gezonde vitamines en is de perfecte power boost wanneer je een verkoudheid of een griepje aan voelt komen.
De herfst is echt begonnen. Zoals ik al eerder schreef is het niet mijn favoriete seizoen, maar nu het er eenmaal is, probeer ik er natuurlijk wel wat van te maken. Ineens heb ik super veel zin in kaneel, ik gooi het overal doorheen haha. En andere lekkere warme dingen zoals tosti’s ik krijg er geen genoeg van! Ook zou ik graag iets met pompoen willen maken, ik zie het zoveel voorbij komen. Maar het schoonmaken van die pompoenen staat me zo tegen. Ik heb vorig jaar voor het eerst een curry met pompoen gemaakt, maar ik ben zo ongeveer een hele middag bezig geweest om die rotdingen schoon te maken haha. Maar goed ik las toevallig gisteren een super tip op internet, dus wie weet waag ik me er nog aan deze herfst.Een ander ding wat in de herfst vaak terugkomt, zijn die vervelend verkoudheidjes. Ik voelde het vorige week al een beetje aankomen en dacht door veel groene thee met gember en honing te drinken er onderuit te komen. Nu merkte ik toch een beetje een loopneus gisteravond. Om te voorkomen dat ik echt verkouden word, maakte ik deze power smoothie. Veel vitamine C en specerijen die je immuunsysteem bevorderen maken dat dit met recht een power smoothie is. Dus voel je een verkoudheid aankomen? Dan moet je deze smoothie echt proberen! ​


Bereidingstijd: 2 minuten
Blendertijd:       3 minuten
Aantal:                  2 smoothies (ongeveer 750 milliliter)
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender

                                     Eivrij                Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van             100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten:
3 perssinaasappels
180 milliliter kokosmelk
8 gram gember
6 gram kurkuma
35 gram havermout*
1 banaan
​1 kiwi
Door de havermout door een glutenvrije variant te vervangen, kun je dit recept glutenvrij maken
​Hoe maak je het?Pers de sinaasappels uit en voeg het sinaasappelsap samen met de kokosmelk toe aan de blender. Schil vervolgens de kurkuma en de gember en voeg deze ook toe aan de blender. De havermout kun je tot slot ook toevoegen aan het mengsel in de blender.

Schil nu de banaan en snijd in stukken. Als je de banaan in stukken hebt, kun je deze ook aan de blender toevoegen. Tot slot voeg je de kiwi toe. Schil de kiwi en snijd in stukken. Of snijd de kiwi door de helft en haal met een lepel het vruchtvlees uit de kiwi en voeg toe aan de blender.

​Als alle ingrediënten in de blender zitten, kun je de blender aanzetten. Meng het geheel voor ongeveer 3 minuten totdat je een gladde smoothie hebt. Het kan eventjes duren doordat de kurkuma en de gember best hard zijn.

Daarna kun je genieten van deze perfecte power smoothie!
kiwi, blog, smoothie, power, power smoothie, vitamines, verkoudheid, kurkuma, gember, specerijen, banaan, sinaasappel, kokosmelk, havermout, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, foodblog, makkelijke recepten, lekker, recepten, smoothierecept

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close