Pompoenpannenkoekjes, deze spicy ontbijt pompoen pannenkoekjes zijn een gezond ontbijt. Het recept voor deze pompoen pannenkoeken is ook nog eens heel makkelijk én snel.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Halloween
Halloween staat weer voor de deur en daarmee ook de Herfst. Alhoewel ik het gevoel heb dat de Herfst al even van start is. En de Herfst én Halloween staan natuurlijk in het teken van pompoen. Vroeger moest ik er niet zoveel van hebben, maar inmiddels kan ik erg genieten van de smaak van pompoen en eet ik het regelmatig. Zeker nu ze voorgesneden pompoenblokjes verkopen in de supermarkt ben ik helemaal verkocht.
Pompoen pannenkoekjes?
Pompoen pannenkoekjes had ik nog niet eerder gemaakt en dus besloot ik op mijn vrije dag deze week ze eens te maken. De combinatie van pompoen met kruiden vind ik altijd heel lekker dus deze pompoenpannenkoekjes zijn een beetje spicy geworden. Past goed bij de Herfst, vind ik. Daarnaast zijn deze pompoen pannenkoeken koolhydraatarm, glutenvrij én lactosevrij. Je maakt ze makkelijk en snel.
Recept: Pompoenpannenkoekjes

Ingrediënten
50 gram pompoen(blokjes)
1 ei
1 banaan
50 gram (glutenvrije) havermout
1/2 theelepel kaneel (1-2 gram)
1/2 theelepel gember (1-2 gram)
1/2 theelepel nootmuskaat (1-2 gram)
1/2 theelepel anijszaad (1-2 gram)
Kokosolie of boter om in te bakken
Hoe maak je het?
Doe de pompoen in de keukenmachine, voeg hier het ei, de banaan, de havermout én de specerijen aan toe. Je kunt ook nog andere specerijen toevoegen als je dat lekker vindt.
Meng de ingrediënten in een aantal minuten tot een glad mengsel zonder stukjes. Het kan eventjes duren doordat de pompoen best hard is.
Verwarm een klontje kokosolie of boter in een grote koekenpan. Maak vervolgens de pannenkoekjes.
Gebruik hiervoor ongeveer 2 eetlepels beslag per pannenkoekje. In een grote koekenpan kun je er 3 tegelijk bakken.
Laat op laag-middelhoog vuur minimaal 5 minuten rustig bakken. Zo worden ze goed gaar.
Als je ziet dat de randjes bruin worden en de bovenkant droog, kun je de pancakes voorzichtig omdraaien. Wanneer de pancakes stevig aanvoelen, dan kun je ze omdraaien. Voelen ze nog wat ‘wankel’ of zacht laat ze dan nog even bakken, anders vallen ze uit elkaar bij het omdraaien.
Bak nog ongeveer 1-2 minuten aan de andere kant. Ga net zolang door totdat het beslag op is.
Je kunt nu van deze heerlijke pompoenpannenkoekjes genieten. Lekker met een beetje honing en kaneel erop.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.