Pompoenpannenkoekjes

Pompoenpannenkoekjes

“De combinatie van pompoen met kruiden vind ik altijd heel lekker dus deze pompoenpannenkoekjes zijn een beetje spicy geworden.”


Pompoenpannenkoekjes, deze spicy ontbijt pompoen pannenkoekjes zijn een gezond ontbijt. Het recept voor deze pompoen pannenkoeken is ook nog eens heel makkelijk én snel.

Halloween staat weer voor de deur en daarmee ook de Herfst. Alhoewel ik het gevoel heb dat de Herfst al even van start is. En de Herfst én Halloween staan natuurlijk in het teken van pompoen. Vroeger moest ik er niet zoveel van hebben, maar inmiddels kan ik erg genieten van de smaak van pompoen en eet ik het regelmatig. Zeker nu ze voorgesneden pompoenblokjes verkopen in de supermarkt ben ik helemaal verkocht.

Pompoen pannenkoekjes?

Pompoen pannenkoekjes had ik nog niet eerder gemaakt en dus besloot ik op mijn vrije dag deze week ze eens te maken. De combinatie van pompoen met kruiden vind ik altijd heel lekker dus deze pompoenpannenkoekjes zijn een beetje spicy geworden. Past goed bij de Herfst, vind ik. Daarnaast zijn deze pompoen pannenkoeken koolhydraatarm, glutenvrij én lactosevrij. Je maakt ze makkelijk en snel.


Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd:               5-10 minuten per pancake
Aantal:                6 pancakes

Bijzondere Benodigdheden:

  • Keukenmachine/Blender
  • Soeplepel
  • Spatel
  • Grote koekenpan

pompoenpannenkoekjes, pompoen pannenkoekjes, pompoen pancakes, pompoenpannenkoeken, pompoen pannenkoeken, pompoenpannenkoek paleo, glutenvrije pancakes, glutenvrij, glutenvrije pannenkoekjes, gezond ontbijt, organic happiness, biologische foodblog

 

pompoenpannenkoekjes, pompoen pannenkoekjes, pompoen pancakes, pompoenpannenkoeken, pompoen pannenkoeken, pompoenpannenkoek paleo, glutenvrije pancakes, glutenvrij, glutenvrije pannenkoekjes, gezond ontbijt, organic happiness, biologische foodblog

Ingrediënten

  • 50 gram pompoen(blokjes)
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 50 gram (glutenvrije) havermout
  • 1/2 theelepel kaneel (1-2 gram)
  • 1/2 theelepel gember (1-2 gram)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat (1-2 gram)
  • 1/2 theelepel anijszaad (1-2 gram)
  • Kokosolie of boter om in te bakken
pompoenpannenkoekjes, pompoen pannenkoekjes, pompoen pancakes, pompoenpannenkoeken, pompoen pannenkoeken, pompoenpannenkoek paleo, glutenvrije pancakes, glutenvrij, glutenvrije pannenkoekjes, gezond ontbijt, organic happiness, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Doe de pompoen in de keukenmachine, voeg hier het ei, de banaan, de havermout én de specerijen aan toe. Je kunt eventueel ook nog andere specerijen toevoegen als je dat lekker vindt.

Meng de ingrediënten in een aantal minuten tot een glad mengsel zonder stukjes. Het kan eventjes duren doordat de pompoen best hard is.

pompoenpannenkoekjes, pompoen pannenkoekjes, pompoen pancakes, pompoenpannenkoeken, pompoen pannenkoeken, pompoenpannenkoek paleo, glutenvrije pancakes, glutenvrij, glutenvrije pannenkoekjes, gezond ontbijt, organic happiness, biologische foodblog

Verwarm een klontje kokosolie of boter in een grote koekenpan. Maak vervolgens de pannenkoekjes. 

Gebruik hiervoor ongeveer 2 eetlepels beslag per pannenkoekje. In een grote koekenpan kun je er 3 tegelijk bakken. 

Laat op laag-middelhoog vuur minimaal 5 minuten rustig bakken. Zo worden ze goed gaar.

pompoenpannenkoekjes, pompoen pannenkoekjes, pompoen pancakes, pompoenpannenkoeken, pompoen pannenkoeken, pompoenpannenkoek paleo, glutenvrije pancakes, glutenvrij, glutenvrije pannenkoekjes, gezond ontbijt, organic happiness, biologische foodblog

Als je ziet dat de randjes bruin worden en de bovenkant droog, kun je de pancakes voorzichtig omdraaien. Wanneer de pancakes stevig aanvoelen, dan kun je ze omdraaien. Voelen ze nog wat ‘wankel’ of zacht laat ze dan nog even bakken, anders vallen ze uit elkaar bij het omdraaien.

Bak nog ongeveer 1-2 minuten aan de andere kant.

Ga net zolang door totdat het beslag op is.

 

 

Je kunt nu van deze heerlijke pompoenpannenkoekjes genieten. Lekker met een beetje honing en kaneel erop.

pompoenpannenkoekjes, pompoen pannenkoekjes, pompoen pancakes, pompoenpannenkoeken, pompoen pannenkoeken, pompoenpannenkoek paleo, glutenvrije pancakes, glutenvrij, glutenvrije pannenkoekjes, gezond ontbijt, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nog meer gezonde inspiratie? Bestel dan het ‘Lekker in je vel’ E-book met 20 super lekkere en gezonde recepten. En daarnaast informatie over gezonde voeding en tips en tricks om gezonder te gaan eten.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close