fbpx

Pompoen Crumble

Pompoen Crumble, deze crumble van pompoen met speculaaskruiden is het perfecte Herfstontbijt voor een koude dag. Sowieso is pompoen als ontbijt een goed idee, lekker zoet en gezond.


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Pompoen als ontbijt

Pompoen is in de Herfst echt mijn favoriete groente (of is het eigenlijk fruit?). De smaak is heerlijk zowel in combinatie met zoet als hartig. Nadat ik heerlijke koekjes met pompoen had gemaakt, had ik honger gekregen en nog pompoen over. Dus ik besloot deze Herfstige crumble te maken. Crumble is voor mij sowieso een favoriet gerechtje als de dagen kouder worden. Je kunt er eigenlijk al het fruit wat je nog over hebt in kwijt, met wat kruiden en honing erbij ben je zo klaar. Heerlijk met wat yoghurt of kwark en je hebt een voedzaam ontbijtje te pakken.


Heb je deze lekkere recepten met pompoen ook al gezien?

Recept: Pompoen Crumble

Pompoen crumble, Herfstige pompoen crumble, Recept voor pompoen crumble, Peer pompoen crumble, Crumble van pompoen met speculaaskruiden, Recept voor havermout met pompoen, Havermout pompoen schoteltje, Pompoen als ontbijt, Pompoen recept ontbijt, Havermout met pompoen recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Pompoen crumble, Herfstige pompoen crumble, Recept voor pompoen crumble, Peer pompoen crumble, Crumble van pompoen met speculaaskruiden, Recept voor havermout met pompoen, Havermout pompoen schoteltje, Pompoen als ontbijt, Pompoen recept ontbijt, Havermout met pompoen recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Pompoen crumble, Herfstige pompoen crumble, Recept voor pompoen crumble, Peer pompoen crumble, Crumble van pompoen met speculaaskruiden, Recept voor havermout met pompoen, Havermout pompoen schoteltje, Pompoen als ontbijt, Pompoen recept ontbijt, Havermout met pompoen recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Ingrediënten

200 gram pompoenblokjes
2 peren
5 gram speculaaskruiden (1 theelepel)
5 gram gember (1 theelepel)
1 eetlepel amandelmeel + 50 gram
1 eetlepel honing + 50 milliliter
50 gram havermout
20 gram kokosolie

Pompoen crumble, Herfstige pompoen crumble, Recept voor pompoen crumble, Peer pompoen crumble, Crumble van pompoen met speculaaskruiden, Recept voor havermout met pompoen, Havermout pompoen schoteltje, Pompoen als ontbijt, Pompoen recept ontbijt, Havermout met pompoen recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de pompoenblokjes in een mengkom. Schil de peer, snijd in blokjes en voeg ook toe. 

Vervolgens voeg je de speculaaskruiden, de gember en 1 eetlepel amandelmeel en 1 eetlepel honing toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar. En verdeel vervolgens over de bodem van de ovenschaal.

 

Pompoen crumble, Herfstige pompoen crumble, Recept voor pompoen crumble, Peer pompoen crumble, Crumble van pompoen met speculaaskruiden, Recept voor havermout met pompoen, Havermout pompoen schoteltje, Pompoen als ontbijt, Pompoen recept ontbijt, Havermout met pompoen recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

 

Laat de kokosolie langzaam op laag vuur smelten in een pannetje. Doe ondertussen de rest van het amandelmeel in de mengkom en voeg hier de rest van de honing, de havermout en de gesmolten kokosolie aan toe. De crumble is nu ook klaar, als je het te nat vindt, kun je wat extra deeg toevoegen. Als je het te droog vindt, wat extra kokosolie. Verkruimel over het mengsel in de ovenschaal en bak in 30 minuten goudbruin en gaar.

Laat een beetje afkoelen en je kunt van deze heerlijke gezonde pompoen crumble gaan genieten. Ook lekker met wat yoghurt of kwark erbij.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Pompoen crumble, Herfstige pompoen crumble, Recept voor pompoen crumble, Peer pompoen crumble, Crumble van pompoen met speculaaskruiden, Recept voor havermout met pompoen, Havermout pompoen schoteltje, Pompoen als ontbijt, Pompoen recept ontbijt, Havermout met pompoen recepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 28 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.