Pompoen Cheesecake. Deze Pompoen Cheesecake met speculaasbodem is de perfecte gezonde cheesecake. Cheesecake maken is helemaal niet moeilijk en zeker niet met dit recept.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Pompoenen
Recepten met pompoen
Recept: Pompoen Cheesecake

Voor de bodem
60 gram kokosolie
150 gram teffmeel
100 gram boekweitmeel
30 gram honing
10 gram speculaaskruiden
2 eieren
1/2 pompoen (ongeveer 550 gram)
                                800 gram (magere) kwark
                               160 gram naturel roomkaas
                               2 eieren
                               ​30 gram honing
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pompoen in de oven voor 30 minuten. Op die manier wordt de pompoen zacht en kun je hem makkelijk schillen en snijden. Ondertussen kun je vast met de bodem aan de slag. Doe de kokosolie in een pannetje en laat op laag vuur langzaam smelten. Doe ondertussen de melen, honing, kruiden en de eieren in een mengkom. Als de kokosolie gesmolten is, kun je die hieraan toevoegen.
Meng de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar tot het een stevig deeg is geworden. Doe een bakpapiertje in de springvorm en je kunt de bodem van de taart maken.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm, zodat je een gladde bodem hebt. Vervolgens kun je de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
Ondertussen dat de bodem bakt, kun je alvast met de topping aan de slag. Als de pompoen gebakken is, kun je die uit de oven halen. Laat even afkoelen, schil en snijd in kleinere stukjes. Laat de keukenmachine dit tot een gladde puree mengen. Vervolgens kun je hier de kwark, roomkaas, eieren en de honing aan toevoegen en nogmaals mengen. Laat net zolang mengen totdat je een mooi glad geheel hebt.
Als de bodem klaar is, kun je die uit de oven halen. Laat even afkoelen en verdeel vervolgens het pompoenmengsel gelijkmatig over de bodem.
Bak de taart vervolgens nog ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Als de taart uit de oven komt, laat hem dan even afkoelen en zet vervolgens voor een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Na die paar uur kun je genieten van een stukje van deze heerlijke Pompoen Cheesecake. Je kunt de cheesecake ook invriezen.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?