Pompoen cheesecake


Pompoen cheesecake met speculaaskruiden. Deze glutenvrije kwarktaart met groenten past prima in een gezond dieet, de pompoen geeft niet alleen de mooie kleur maar ook de lekkere smaak aan deze gezonde taart.
Vorige week schreef ik al over de pompoenen die ik had gehaald bij de boer in Biggekerke. Hij had duizenden biologische pompoenen die de supermarkt niet wilde hebben, omdat er vlekjes op de schil zaten. Grote onzin natuurlijk want er was écht niks mis met deze pompoenen, ik besloot daarom om er 10 te halen. Er waren er 3 voor mijn schoonouders die heeft Jens vorige week meegenomen, maar toen had ik er nog 7 over. Dat wordt dus veel recepten met pompoen voor mij haha.Ik maakte onder andere de heerlijke pompoensoep van Rens Kroes, met super veel kruiden waardoor er echt een heerlijke smaak aan zit. En ook deze pompoen cheesecake maakte ik met die heerlijke biologische pompoenen. Gek eigenlijk, vroeger was ik nooit zo dol op pompoen maar sinds ik vorig jaar ontdekt heb hoe je ze makkelijk kunt schoonmaken, ben ik er dol op! Echt een herfstproduct en ik probeer zoveel mogelijk met de seizoenen mee te eten, dus daar past pompoen dan prima in. Zeker nu ik er zoveel heb, verwerk ik het eigenlijk overal wel in.Zo maakte ik zondagochtend een heerlijke ontbijtcrumble met mango en cranberries, maar ik had iets teveel kruiden gebruikt en wilde daarom wat extra fruit toevoegen. Toen zag ik nog wat pompoenblokjes in de koelkast liggen (is dat trouwens groente of fruit?) en ik besloot het toe te voegen. Het gaf een super lekkere twist aan de crumble. Je hoort het al ik ben absoluut fan geworden van de pompoen.


Bereidingstijd: 20 minuten (+30 minuten wachttijd voor de pompoen)
Baktijd:                10 minuten + 35 minuten
Aantal:                  1 cheesecake
Bijzondere benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Kleine springvorm (20 cm)
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, pompoen, cheesecake, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, gezonde taart, snack, halloween, glutenvrij, glutenvrije taart, glutenvrije cheesecake, speculaas, speculaaskruiden, biologisch eten, gezond eten

Glutenvrij
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, pompoen, cheesecake, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, gezonde taart, snack, halloween, glutenvrij, glutenvrije taart, glutenvrije cheesecake, speculaas, speculaaskruiden, biologisch eten, gezond eten

Notenvrij
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, pompoen, cheesecake, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, gezonde taart, snack, halloween, glutenvrij, glutenvrije taart, glutenvrije cheesecake, speculaas, speculaaskruiden, biologisch eten, gezond eten

Vrij van geraffineerde suikers
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, pompoen, cheesecake, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, gezonde taart, snack, halloween, glutenvrij, glutenvrije taart, glutenvrije cheesecake, speculaas, speculaaskruiden, biologisch eten, gezond eten

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
Voor de bodem
60 gram kokosolie
150 gram teffmeel
100 gram boekweitmeel
30 gram honing
10 gram speculaaskruiden
2 eieren
Voor de topping
1/2 pompoen (ongeveer 550 gram)
800 gram (magere) kwark
160 gram naturel roomkaas
2 eieren
​30 gram honing

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pompoen in de oven voor 30 minuten. Op die manier wordt de pompoen zacht, kun je hem makkelijk schillen en doorsnijden.

Ondertussen kun je vast met de bodem aan de slag gaan. Doe de kokosolie in een pannetje en laat op laag vuur langzaam smelten. Doe ondertussen de melen, honing, kruiden en de eieren in een mengkom. Als de kokosolie gesmolten is, kun je die hieraan toevoegen.

Meng de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar tot het een stevig deeg is geworden. Doe een bakpapiertje in de springvorm en je kunt de bodem van de taart maken.

Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm, zodat je een gladde bodem hebt. Vervolgens kun je de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

Ondertussen dat de bodem bakt, kun je alvast met de topping aan de slag. Als de pompoen gebakken is, kun je die uit de oven halen. Laat even afkoelen, schil en snijd in kleinere stukjes. Laat de keukenmachine dit tot een gladde puree mengen. Vervolgens kun je hier de kwark, roomkaas, eieren en de honing aan toevoegen en nogmaals mengen. Laat net zolang mengen totdat je een mooi glad geheel hebt.

Als de bodem klaar is, kun je die uit de oven halen. Laat even afkoelen en verdeel vervolgens het pompoenmengsel gelijkmatig over de bodem.

Bak de taart vervolgens nog ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Als de taart uit de oven komt, laat hem dan even afkoelen en zet vervolgens voor een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Na die paar uur kun je genieten van een stukje van deze heerlijke pompoen cheesecake. Je kunt de cheesecake ook invriezen.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, pompoen, cheesecake, gezond eten, gezond recept, makkelijk recept, gezonde taart, snack, halloween, glutenvrij, glutenvrije taart, glutenvrije cheesecake, speculaas, speculaaskruiden, biologisch eten, gezond eten

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close