fbpx

Persoonlijk maandoverzicht september

Persoonlijk maandoverzicht september

organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, biologisch, biologisch eten, gezond eten, natuurlijk, natuurlijk eten, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijk maandoverzicht, makkelijke recepten, lekker, gezonde recepten

Persoonlijk maandoverzicht september. Deze maand stond uiteraard in het teken van het werken aan mijn E-book, maar daarnaast deed ik nog veel meer andere dingen. Lees je mee hoe mijn maand eruit zag?

Bijkletsen

persoonlijk maandoverzicht september, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Ik begon de maand in het weekend met een lekkere lunch met een goede vriendin. We hadden elkaar echt al veel te lang niet gezien en live gesproken, dus dat was echt weer hard nodig om bij te kletsen haha. We spraken af in Goes, bij mijn favoriet Taart & Tafel. Een toffe plek waar je gezond kunt genieten van lekkere taartjes, maar ook de lunch is er heerlijk. Ik ging voor deze tosti en mijn vriendin voor een quiche. Naast dat we lekker lunchten samen, gingen we ook de stad nog in om te shoppen. Een perfecte zaterdag als je het mij vraagt!

Appeltaart bakken

persoonlijk maandoverzicht september, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Een druk weekend, want op zondag kwamen mijn schoonouders op bezoek. Dat betekende zaterdagmiddag nog een appeltaart bakken. Ik vind het altijd zo leuk om te bakken als mensen op bezoek komen haha. Maar ‘s ochtend kwamen we erachter dat we geen koffiemelk in huis hadden en ook geen rosé voor mijn schoonmoeder. Nadat we lekker gepoetst hadden in huis, besloten we eerst samen naar de supermarkt te rijden. Maar met een lege maag boodschappen doen, is geen goed idee zo bleek haha. Voor mezelf nam ik een croissantje mee, Jens ging voor 2 verse broodjes en een chocoladebroodje. Van die 2 verse broodjes maakte ik een Hawaii broodje uit de oven voor hem. Eerst een plak (biologische) ham, vervolgens wat ananasblokjes en tot slot een plak kaas en dan even in de oven. Super lekker dan smelt de kaas en heb je een heerlijk broodje. Het viel dan ook goed bij hem in de smaak haha. Maar doordat we ineens nog boodschappen gingen doen en uitgebreid ontbeten, ging de tijd ineens wel heel snel. Snel douchen en mijn schoonouders kwamen langs. Heel gezellig, ze waren ook al lang niet meer bij ons thuis geweest, dus dat was leuk.
persoonlijk maandoverzicht september, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Leyla zat vol adrenaline en had wat wondjes op haar buik, genoeg redenen om lekker naar de kust te rijden. Op het strand hebben we lekker gespeeld met haar en ze heeft lekker kunnen rennen en zwemmen om al haar energie lekker kwijt te kunnen. Ik vind het altijd zo ontzettend leuk om haar zo te zien genieten en blij te zien. Echt een top dagje!

Eten met familie en nieuwe kleren

persoonlijk maandoverzicht september, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Deze maand aten we ook weer een keer gezellig met mijn ouders en zusje. We proberen dit regelmatig te doen, omdat we allemaal druk zijn en elkaar daardoor soms te weinig zien. Dit was dan ook alweer ver vantevoren afgesproken. Een paar dagen voordat het zover was, vroeg mijn moeder wat we wilden eten en ik had zoveel zin in tapas. Dus dat werd het. Iedereen maakte wat hapjes, we hadden er stokbrood bij met dipjes en smeersels. We hadden echt een hele gezellig avond met veel leuke en mooie gesprekken. Ik vind het fijn om op die manier wat extra tijd voor elkaar te maken. En mijn lieve zusje had haar kledingkast weer eens opgeruimd en de kleding die zij dan beu is, geeft ze vaak aan mij. Zoals dit shirtje en natuurlijk moest er een foto naar haar toe de volgende dag hoe het stond haha. Ik kreeg nog 4 andere shirtjes, echt blij mee! Leuk voor de afwisseling.

Never not learning

maand overzicht
Dan iets heel anders, dit boek heeft Jens voor me besteld. Hij zat naar iemand te luisteren die heel veel van voeding af weet. Diegene die vertelde over deze schrijver en dat die boeken voor hem het beginpunt waren om meer te leren over voeding en gezondheid. Jens twijfelde geen moment en bestelde dit boek en nog 2 anderen voor mij. Heel bijzonder omdat de boeken niet meer te koop zijn in de winkel en uit de jaren ’70 komen. Via internet heeft hij ze tweedehands op de kop kunnen tikken en ik ben daar zo dankbaar voor. Dit boek is echt zo ontzettend interessant. Ik heb hem toevallig gisteren uitgelezen en kon niet stoppen met lezen. De schrijver is een Canadees die de helft van het jaar in Amerika woont en de andere helft in Europa. In Europa zijn we ons al veel meer bewust van gezonde voeding, het effect van voeding op onze gezondheid en het voorkomen van ziektes in plaats van alleen het genezen dat hij al die informatie meegenomen heeft naar Amerika. Hij heeft hier super veel onderzoek naar gedaan en dat allemaal in dit boek beschreven. Echt super interessant en ondanks dat ik al redelijk wat van voeding af weet, vielen er weer veel puzzelstukjes op zijn plek voor mij. Ik zal eens kijken hoe ik deze informatie ook met jullie kan gaan delen, want het is echt de moeite waard. Wat ik vooral ook heel interessant vond, was dat er zoveel dingen niet veranderd zijn tussen de jaren ’70 en nu. 
persoonlijk maandoverzicht september, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Ik reed naar mijn werk toe en ik zag deze prachtige regenboog. Regenbogen vind ik altijd iets heel speciaals hebben, natuurlijk ziet het er super mooi uit, maar ik krijg er altijd een speciaal gevoel bij. Mijn opa is 10 jaar geleden overleden, het was op de dag van de begrafenis niet zulk mooi weer. We stonden toen bij het graf, het zonnetje kwam door en er verscheen een prachtige regenboog. Dat moment staat zo in mijn geheugen gegrift dat ik daar bij het zien van een regenboog altijd aan terug moet denken. En toch ook altijd het gevoel heb dat opa bij me is als ik een regenboog zie.

Broodjes op vrijdag

persoonlijk maandoverzicht september, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Als ik op vrijdag moet werken, dat is om de week de andere vrijdag ben ik vrij, halen mijn collega’s bijna altijd een broodje. Zelf doe ik niet altijd mee, maar toen ik op deze vrijdagochtend écht geen inspiratie voor de lunch had, besloot ik geen lunch mee te nemen en te genieten van een belegd broodje. Ik ging ze zelf halen, zodat ik goed kon kiezen wat ik wilde. Nog voordat ik naar binnenging, zag ik buiten een groot bord staan met daarop het broodje van de maand en ik besloot gelijk dat dat hem moest worden. Een broodje met ham (ik geloof Parma of Prosciutto), geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en gekarameliseerde pecannoten uit de oven. Dat was zo ontzettend lekker!

Lunchen met Oma

persoonlijk maandoverzicht september, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Vorige week zaterdag was dan eindelijk het moment daar dat mijn zusje en ik met onze oma gingen lunchen voor haar verjaardag. Dat was namelijk eind april haha. Maar goed we hebben een datum gevonden dat we allemaal konden en nadat mijn zusje de menukaart had doorgestuurd van waar we gingen lunchen, had ik zoveel zin in een tosti ham/kaas met ketchup haha. Ik besloot daarom daar voor te gaan, ondanks dat er nog veel meer lekkers op de kaart stond. We hebben heerlijk gegeten en lekker bijgekletst met z’n drietjes echt fijn om dat weer eens te doen.

Het was echt weer een hele fijne maand met veel leuke dingen, maar goed in balans. Niet té druk, maar wel leuk. Deze maand wordt ook weer ontzettend druk. Het is nu zondag, maar ik heb al zo’n druk weekend achter de rug. Vrijdagavond hadden we een personeelsfeest in Loosdrecht op een prachtige locatie met heerlijk eten. Wel lag ik pas om half 2 in bed en gisteren heb ik de hele dag gewerkt. Van 10 tot 4 heb ik voor mijn werk op de wetenschapsdag gestaan. Waarbij ik meer dan 200 kinderen heb geholpen met het maken van een hangertje voor aan een ketting. Het was echt leuk, maar ik was zo kapot na afloop haha. Vandaag dus lekker rustig aan en morgen heb ik ook nog een dagje vrij genomen om toch nog een beetje weekend te hebben. Ik ben benieuwd wat de rest van de maand me gaat brengen, maar dat lees je allemaal in het maandoverzicht volgende maand.
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close