fbpx

Persoonlijk maandoverzicht oktober

Persoonlijk maandoverzicht oktober


Persoonlijk maandoverzicht, op Instagram vroeg ik jullie of je meer persoonlijke blogs wilt lezen en het antwoord was heel overtuigend ‘ja’. Ik wil daarom één keer per maand een persoonlijke blog schrijven en als dat goed bevalt bij mij en bij jullie, dan volgen er wellicht nog meer. Ik wil graag mijn persoonlijke maandoverzicht met je delen. ​

Pyjamadag

Maandoverzicht oktober, Persoonlijk maandoverzicht oktober, Persoonlijk maandoverzicht, Maandoverzicht, Persoonlijke blog, Persoonlijke maand, Maand overzicht, Maand overzicht oktober, Persoonlijk maand overzicht oktober, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
De maand begon met een weekend alleen. Jens was met vrienden een weekend naar de Ardennen. Ik vond het altijd vreselijk om zo lang alleen te zijn. Inmiddels ben ik veel veranderd en eerlijk gezegd keek ik er stiekem zelfs een beetje naar uit, Ik had even behoefte aan wat meer rust om me heen en ruimte om mijn eigen ding te doen. Natuurlijk lukt dat ook wel als Jens thuis is, maar voor mijn gevoel gaat dat dan allemaal iets minder makkelijk. Ik kwam lekker tot rust en maakte het mezelf makkelijk op het gebied van het eten. Alleen koken en eten zijn toch niet echt mijn ding. Als ik daarom alleen ben met eten, maak ik het mezelf graag makkelijk. Ik maakte een tomatensoepje en een pastasalade. Daar kwam ik het weekend wel mee door.

Nieuwe drankjes

Maandoverzicht oktober, Persoonlijk maandoverzicht oktober, Persoonlijk maandoverzicht, Maandoverzicht, Persoonlijke blog, Persoonlijke maand, Maand overzicht, Maand overzicht oktober, Persoonlijk maand overzicht oktober, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Foto: Rens Kroes

Ik vond deze maand 2 nieuwe drankjes uit om voor het slapen te drinken. Allebei zijn ze van Rens Kroes, de golden milk kwam ik als eerste tegen. En in het begin van de maand dronken we deze vaak voor het slapen gaan. De kurkuma en gember die erin zitten zijn super gezond. Dat merkte ik gelijk. Ik had een klein wondje op mijn vinger, wat een beetje voelde als een ontsteking, na één golden milk voelde ik de volgende ochtend niks meer. Het tweede drankje wat ik ontdekte en nu (bijna) elke avond voor het slapen drink, is de chai goodnight drink van Rens Kroes. Dit drankje is heerlijk zoet en echt perfect voor het slapen gaan. Ik merk ook echt dat ik nog dieper, vaster en lekkerder slaap dan daarvoor. En als ik even geen zin heb om die te maken, wordt het ook weleens een kopje kamillethee.

Experimenteren met eten?

​We probeerden ook weer wat nieuwe dingen uit op het gebied van eten. Zoals we wel vaker doen. Een paar maanden geleden inmiddels kwam het idee om een maand geen vlees te eten. We aten vrij regelmatig vlees en dat kwam toch vaak van de supermarkt. En dat zit nu eenmaal vol met antibiotica en andere rotzooi. Het leek daarom een goed idee om te proberen een maandje geen vlees te eten.. En al vrij snel merkten we een verschil, we voelden ons beter in ons vel en met meer energie. En eigenlijk ging het ons ook heel makkelijk af. We besloten daarom om dit vol te houden. En dat betekent niet dat we nu helemaal vegetariër zijn geworden, maar we zullen niet snel vlees in huis halen. Alhoewel als we frietjes halen, doen we daar heus nog wel een kroketje bij
Maandoverzicht oktober, Persoonlijk maandoverzicht oktober, Persoonlijk maandoverzicht, Maandoverzicht, Persoonlijke blog, Persoonlijke maand, Maand overzicht, Maand overzicht oktober, Persoonlijk maand overzicht oktober, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Balans?

En daarover gesproken dit was niet de meest gezonde maand. In de eerste week ben ik nog gaan sporten, maar daarna is het wel wat minder geworden. Ik doe sinds juni Body Balance in de sportschool en ik vind dat zo fijn om te doen, op zondagochtend of vrijdagochtend (als ik vrij ben). Maar de laatste weken moest ik werken op vrijdag en Jens voetballen op zondag. En met maar één auto betekende dat dat ik niet kon gaan sporten. Ja oké Body Balance wordt ook op donderdagavond gegeven maar pas om half 9. En eerlijk gezegd vind ik dat net te laat, dan ben je toch niet voor 10 uur thuis.

Wel ben ik tussendoor nog twee keer op zaterdag naar BBB (Billen Benen Buik) geweest, ook een hele leuke les. Maar naast dat het sporten wat minder was deze maand, hadden we ook veel zin in ongezond eten ineens. En zo aten we ineens elke week een keer frietjes met mayonaise. En soms nog een keer vette pizza ook erbij. Ik genoot er zeker van, maar ik wilde gelijk ook de volgende dag gezonder gaan eten. Soms lijkt het wel of als ik mijn ‘ongezonde hersenpatronen’ van vroeger activeer ze gelijk weer helemaal up and running zijn. Het is ook niet dat we helemaal ongezond eten, maar iets meer dan normaal. Wel heb ik geprobeerd steeds vaker een wat gezonder alternatief te kiezen. Zo hebben we zelf pizza gemaakt en ook een tortizza gegeten (pizza op een wrapje) toen we zin hadden in pizza. Ook maakten we broccoli burgers en avocado/zalm burgers. Allemaal lekkere nieuwe dingen dus om te proberen en gezonde alternatieven voor een ongezonde lekkernij.
Deze blog is eigenlijk alweer heel lang geworden. Terwijl ik helemaal niet zo goed wist wat ik wilde zeggen haha. Ik hoop dat je het leuk vindt om deze blog te lezen en ik ben benieuwd wat je van deze blog vindt.Liefs Michelle


Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close