fbpx

Persoonlijk maandoverzicht december


Persoonlijk maandoverzicht december. Het was een drukke maand met heel veel eetfoto’s haha. Ik geef je in dit overzicht een inkijkje in wat ik allemaal gedaan heb in die drukke Decembermaand.
Die ik overigens super vroeg begon op zaterdag 1 december. Mijn zusje was een maand naar Thailand geweest. Haar beste vriendinnetje ging haar van het vliegveld ophalen, maar eigenlijk wilde ik wel heel graag mee. Aangezien ze al rond 7 uur zou landen ‘s morgens, was het vroeg op maar dat was het zeker waard. Ze vond het heel leuk dat ik er ook bij was en rond 9 uur was ik weer lekker thuis. ‘s Avonds aten we bij mijn ouders, mijn oma was er ook. We keken foto’s van Thailand, fijn om weer compleet te zijn.
persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Pakjesavond

Het voelt al zolang geleden, maar toen was het Pakjesavond en kregen we deze op mijn werk, die ging zeker wel op! Ik denk dat Jens en ik er zeker een week mee gedaan hebben, telkens een klein stukje ‘s avonds.

persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Pakjesavond zelf vierden we zaterdag de 8e pas. En voor het eerst eigenlijk dat we het met z’n vijven hebben gedaan en dat beviel erg goed. Eerst wilden we gourmetten, maar mijn ouders hebben net een nieuw huis en zaten niet perse op die geur te wachten. Dus we hebben voor pizzarette gekozen wat een super leuk alternatief is, wat niet stinkt! Ik had de tomatensaus gemaakt. Mijn moeder zorgde voor groenten, vlees en kaas en mijn zusje voor de bodems en we konden van start. Tussendoor telkens een cadeautje voor iedereen en het was echt ontzettend relaxed, ongedwongen en gezellig. We hebben veel gelachen om de gedichten en iedereen was heel blij met al zijn cadeaus.

oonlijk maandoverzicht december. Het was een drukke maand met heel veel eetfoto's haha. Ik geef je in dit overzicht een inkijkje in wat ik allemaal gedaan heb in die drukke Decembermaand.

Zo kreeg ik van Jens zilveren en rose oorbellen voor in mijn tweede gaatje. Die heb ik denk ik al een jaar of 3-4 niet meer gebruikt en dat wilde ik wel weer graag gaan doen. Ik was bang dat ze dichtgegroeid zouden zijn. Maar ik prikte de oorbellen er zo doorheen en ben er super blij mee!

persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Lazy Sunday

We waren pas laat thuis en de dag erna moest Jens op tijd voetballen, Leyla en ik hielden een lazy Sunday. Als ze een drukke avond heeft gehad met veel prikkels en indrukken slaapt ze meestal de hele dag erna. Verder ben ik ontzettend druk geweest met het leren voor mijn examen wat ik op 17 december had. Ik zag er enorm tegenop, maar ik heb het dik gehaald. En ik was zo opgelucht er viel een enorme last van mijn schouders af. Die laatste week voor Kerst was megadruk op mijn werk. Ik had een offline week om tot rust te kunnen komen, dat was dus wel heel lekker ter voorbereiding op de drukkere periode daarna. De vrijdag was mijn vader jarig en heb ik de laatste Kerstinkopen gedaan. We aten bij mijn ouders, maar door de gezelligheid ben ik vergeten foto’s te maken. 

persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Kerstavond

Met Kerst eten Jens eigenlijk altijd alleen op Kerstavond met z’n tweeën thuis en dan maken we al jaren lamsrack. Sinds vorig jaar bestel ik dat bij de website biologischnatuurvlees.nl. Daar hebben ze alleen maar biologisch vlees, zonder toevoegingen. De dieren hebben ook echt alleen maar in de vrije natuur geleefd en dat proef je echt in het vlees. En omdat we eigenlijk nooit vlees eten en ik dit ging bestellen, besloot ik ook om stoofvlees mee te bestellen. De zondag voor Kerst heb ik deze pan met stoofvlees gemaakt. Die heeft de hele middag op het vuur gestaan en was zo ontzettend lekker! Met verse frietjes van de Landwinkel erbij uit de oven, wat hebben we hiervan zitten smullen samen.

Zoals gezegd, vierden we Kerstavond heerlijk met z’n tweetjes. We kookten samen eerst een voorgerecht, gevulde kastanjechampignons. De vulling bestaat uit gegrilde paprika, noten, kruiden en beschuit megalekker en bovenop wat macadamianoten. Als hoofdgerecht lamsrack uit de oven met een zelfgemaakte honing/port-saus en frietjes uit de oven. We moesten even een uur wachten, maar toen hadden we plek voor het toetje. Een mini appel-crumble cheesecake en die was ook echt ontzettend lekker! Nadat we helemaal voldaan waren, hebben we lekker met z’n tweetjes op de bank een film gekeken. Van mij mag elke Kerstdag wel zo zijn, samen koken, lekker eten in je joggingbroek niks moet alles mag en lekker een filmpje kijken na afloop.
persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Eerste Kerstdag

Eerste Kerst begonnen we met een lekker ontbijtje samen. Daarna heb ik een kop verse gemberthee gezet en ben ik op de bank geploft met de nieuwste Happinez. Zo heerlijk om die te lezen en lekker te ontspannen. Vervolgens nog een boek over Hoogsensitiviteit gelezen, wat ook echt heel interessant was. Zo lekker om dan echt even tijd te maken voor dat soort ontspanning. Vervolgens zijn we rond 3 uur naar mijn ouders gegaan waar we lekker hebben geborreld en daarna natuurlijk uitgebreid hebben gegeten. En ook nu weer met veel cadeautjes voor iedereen en zelf heb ik veel sieraden gekregen waar ik heel blij mee ben!

Als voorgerecht begonnen we met een heerlijke carpaccio met rucola en Parmezaanse Kaas. Als hoofdgerecht ook lamsrack, maar nu met een honing/tijm saus, gebakken aardappeltjes (in de vorm van Kerstboompjes haha) en zeekraal. Tot slot een toetje wat echt heel lekker was, maar veel te veel. Een soort chocolademousse die heel zwaar was, een kerstster van ijs en een chocoladelepel. Heerlijk genoten dus en we waren pas rond half 1 thuis.
persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag begonnen Leyla en ik weer heerlijk met z’n tweetjes op de bank. Jens moest een dagje werken en stiekem vond ik dat helemaal niet zo heel erg. Kon ik lekker het huis wat opruimen, blogjes schrijven en mijn eigen ding doen voordat we ‘s avonds weer naar mijn schoonouders gingen. Daar aten we trouwens kalkoen, een hele grote met z’n vijven. Ik had het nog nooit eerder gegeten, maar het was echt ontzettend lekker met een goed sausje en aardappels uit de oven erbij was het echt heerlijk! Ik heb er alleen helaas geen foto van, maar hij was zo groot dat we er nog 3 dagen daarna ook van gegeten hadden haha.

persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

De dag na Kerst was een dag om weer wat gezonder te doen, maar ook een dag om restjes op te maken. Zo aten we het laatste beetje stoofvles op met daarbij zoete aardappelfrietjes. Ik maakte er een salade bij met rucola, kalkoen (daar hadden we meer dan genoeg van), pecannoten, feta, courgette en paprika. Echt een heerlijke maaltijd. Na afloop kookte ik nog wat quinoa die ik mengde met de salade die nog over was, ik voegde nog wat extra rucola en kalkoen toe en we hadden ook nog eens een lekkere lunch te pakken voor de volgende dag! Dat was trouwens nog best pittig, Het was zo gezellig dat we ook nu pas tegen half 1 thuis waren en mijn wekker stond om 6 uur alweer, kort nachtje dus!

Oud & Nieuw

Van mijn schoonouders hadden we allebei een bon gekregen voor Kerst met daarop een leuk bedrag om van te gaan winkelen, ik van de Vero Moda en Jens van de Jack and Jones. En ik ben dol op nieuwe kleren dus ik kon niet wachten om te gaan haha. We besloten daarom Oudjaarsdag te gaan winkelen samen en dat heeft goed uitgepakt. Ik ben zo blij met mijn 3 nieuwe aanwinsten, de coltrui combineerde ik op Oudjaarsavond al leuk met een zwart kokerrokje en de broek met een zwart topje en jasje op Nieuwjaarsdag. Jens ging trouwens ook met 2 hele toffe truien naar huis, een geslaagd begin van het nieuwe jaar dus.
persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Halverwege de middag vertrokken we bepakt en bezakt naar mijn schoonouders, daar hebben we Oud & Nieuw gevierd. Dat  doen we eigenlijk al een aantal jaren, ten eerste omdat dat praktisch is met Leyla. Want naar een feestje kun je ze niet meenemen en je kan ze ook niet alleen thuislaten en ten tweede omdat het gezellig is natuurlijk. Mijn schoonouders wonen ongeveer een halfuurtje rijden bij ons vandaan in Zeeuws-Vlaanderen. En omdat Jens zijn Opa en Oma daar ook wonen, slapen we dan bij mijn schoonouders. Dan kunnen we de volgende ochtend gelijk naar zijn Opa en Oma, anders blijven we heen en weer rijden. We aten deze heerlijke smulsteen met gemarineerde varkenshaas, aardappeltjes en groenten uit de oven.

organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, persoonlijke blog, gezond eten, gezonde voeding, biologisch, bioloigsch eten, gezonde recepten, persoonlijk

Spelletjes en Nieuwjaarsdag

En zoals dat toch wel een beetje hoort op Oudjaarsavond deden we spelletjes. We begonnen met Monopoly, dat werd voor Jens en mij niet zo’n heel groot succes, we gingen allebei failliet haha. Daarna deden we dit spel ‘wie is wie’ ik kende het niet, maar het is heel leuk. Het gaat om het omschrijven van bekendheden en uitbeelden. We hebben erg gelachen en voordat we het wisten was het 12 uur! Nadat we geproost hadden, gingen we naar buiten om naar het vuurwerk te kijken. Er werd echt veel mooi vuurwerk afgestoken en dat was een feest om naar te kijken.

Jens en zijn zusje wilde graag nog naar wat vrienden toe, maar ik had daar niet zo veel zin in. Op zich vind ik het wel gezellig hoor, maar na een uurtje dan wil ik gewoon naar bed en ik weet dat Jens dat niet heeft en dan vind ik het zonde dat hij voor mij naar huis zou moeten. We hebben er daarom voor gekozen dat hij zou gaan en ik lekker naar bed ging en dan zag ik hem weer als hij thuiskwam en dat was prima. Hij was om 6 uur thuis en om 8 uur stond de wekker weer om naar zijn Opa en Oma te gaan haha. Een heel kort nachtje dus, maar daar hebben we bewust voor gekozen, zodat we ook op tijd thuis waren en dat waren we, om half 2 al nadat we 3 adressen bezocht hadden.

Ondanks dat ik vantevoren toch altijd een beetje opzie tegen de Feestdagen en de Decembermaand heb ik er erg van genoten en viel het me alles mee. Toch ben ik ook wel blij dat het weer voorbij is en we weer meer rust hebben haha. Het volgende maandoverzicht zal waarschijnlijk ook een stukje korter en rustiger zijn dan deze.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close