Persoonlijk maandoverzicht december 2017


Persoonlijk maandoverzicht, december. Dit is weer een bomvol maandoverzicht. Hoe kan het ook anders in zo’n feestelijke maand?
blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

Ik startte de maand met wat me-time op de vrijdag. Ik had een vrije vrijdag aan het begin van de maand en moest veel boodschappen doen. Tussendoor maakte ik hier even tijd voor! Zo lekker om even tijd voor jezelf te nemen om op te laden. Steeds vaker merk ik dat ik dat even nodig heb, zeker in zo’n drukke maand. De dag erna was het tijd voor Pakjesavond. Zoals elk jaar gingen we naar mijn ouders, waar ook mijn zusje, oom en tante en mijn nichtjes waren. Het was een gezellige avond met veel hapjes en cadeaus. Helaas zo gezellig dat ik vergeten ben foto’s te maken. Wel kreeg ik leuke accessoires om voor de foto’s te gebruiken en van Jens het blogboek wat ik zeker ga toepassen dit jaar.

blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

Iets minder leuk wakker worden. Het ging al een paar dagen heel goed om een kussen bij Leyla in de bench te leggen, dan kan ze haar hoofdje er zo lekker op leggen. Maar als ze zich gaat vervelen, met name ‘s morgens als we niet snel genoeg naar beneden komen, dan gebeurt dus dit. Helaas ook niet het eerste kussen wat zo is gesneuveld.

blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

Een week later op zondag werd de voetbal van Jens afgelast, super fijn voor mij want zo hadden we lekker wat quality time samen op de zondag. Ondanks het dikke pak sneeuw waagden we ons naar de Intratuin. Zo leuk als alles in de kerstsfeer is. En als je er toch bent, kun je net zo goed even gaan lunchen. Een lekker middagje quality time wat we afsloten met een spelletje monopoly.

blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

Ook werd ik, zoals je al hebt kunnen lezen, uitgenodigd voor een persevent. Ik mocht met een aantal collega bloggers gaan eten bij de Gouden Bock in Middelburg. Ik proefde voor het eerst in mijn leven oesters. Ik denk dat ik nog wat moet wennen aan de smaak.

blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

Een ander tof event waar ik bij mocht zijn, was de brainstormlunch van Organic Kitchen met aansluitend een bio proeflokaal. Hier kwamen diverse sprekers vertellen over het menu van 2025. Een hele leerzame middag, met natuurlijk veel lekker, gezond én biologisch eten.

blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

December is natuurlijk ook de maand van de kerstpakketen. Op mijn werk kon ik zelf iets uitkiezen en ben ik voor een FONQ cadeaukaart gegaan, altijd leuk om zelf iets uit te kiezen. Uiteindelijk is het deze box geworden waar ik echt super blij mee ben. Jens kreeg het welbekende verassingspakket met veel eten en drinken. Daar moest Leyla natuurlijk ook even naar kijken.

Sinds een tijdje bestel ik mijn boodschappen online bij de Jumbo super makkelijk. En dan krijg je er vaak iets bij om te proberen. Helaas zijn dit vaak wat minder gezonde producten of producten die wij niet eten. Die verzamel ik dan in een doos. Ook in het kerstpakket van Jens zaten veel spullen die wij niet eten of niet lekker vinden. In het kader van de kerstgedachte heb ik daarom een grote doos gevuld met al die spullen en deze bij de Voedselbank afgegeven. Ik vind het zo ontzettend mooi om te zien hoe dankbaar de mensen daar zijn voor alles wat je komt brengen.
blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

En dan was er nog het weekend voor het Kerstweekend. Toen was het Kerstmarkt in het dorp waar Jens is geboren en getogen. Zijn vrienden wonen daar nog en een aantal jongens die ver weg studeren, had hij zelfs al 2 jaar niet meer gezien. Eén groot feest der herkenning dus. Het was gezellig met vuurkorven en muziek en mijn beste vriendinnetje was er ook bij. Maar toen het rond 11 uur klaar was, vond ik het prima. Alleen de mannen wilden natuurlijk nog even de kroeg in. Dus om half 2 waren we thuis haha. Gelukkig de volgende ochtend tijd om uit te slapen en om gelijk fris te starten, zijn we lekker uitgewaaid op het strand met Leyla.

blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

En toen was het zondag ineens Kerstavond. We waren heerlijk met z’n tweetjes thuis en namen alle tijd om uitgebreid te koken, te genieten en natuurlijk te eten.. We begonnen met een voorgerechtje van gevulde kastanjechampignons, die waren echt goddelijk lekker. Jens wilde zelfs dat ik de vulling nog eens maakte, zodat hij die op brood kon eten haha.

blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

Voor het hoofdgerecht hadden we lamsrack. Deze hadden we besteld via biologischnatuurvlees.nl. Zoals je misschien weet, eten we al een tijdje geen vlees meer omdat we ons er veel beter door voelen. Als we vlees aten, was dit vaak supermarktvlees en dat zit nu eenmaal vol met antibiotica en andere troep. We wilden toch wel heel graag een lamsrackje op Kerst en hebben daarom voor dit biologische natuurlijke vlees gekozen, zonder toevoegingen, hormonen of andere troep. En dit lam was bizar mals ik weet niet hoe ik het moet uitdrukken. Ondanks dat het lam nog wat aan de rode kant was, hoefde je eigenlijk niet te kauwen, het smolt echt op je tong. Je proefde dat de beestjes geen stress hadden gehad en dat is zo lekker! We maakten er zoete aardappelfrietjes, honing/portsaus en een sinaasappel/pompoen bijgerechtje bij. Dat laatste was trouwens niet echt een groot succes haha.

Al met al een heerlijk begin van de Kerstdagen. Eerste Kerst deden we lekker rustig aan met een uitgebreid ontbijtje. ‘s Middags gingen we naar mijn schoonouders en daarna naar Jens z’n oom. Daar waren ook zijn nichtjes en opa en oma en daar genoten we van een pompoensoepje vooraf en daarna een mega uitgebreid koud/warm buffet. Er was echt ontzettend veel keuze. Zelf houd ik er niet van om mezelf helemaal vol te eten, zeker niet als je weet dat je nog een dag moet haha. Ik koos daarom zelf voor wat lichtere opties zoals spiesjes met tomaat, mozzarella en basilicum, fruit en een stokbroodje. Al met al hebben we heerlijk gegeten. Het was ook erg gezellig. Zo gezellig dat ik vergeten ben foto’s te maken haha.
blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

Ook Tweede Kerstdag startten we rustig op. Jens moest werken vanaf 12 uur en eerlijk gezegd vond ik dat wel heel erg lekker. Zo kon ik lekker op het gemakje doen en alle prikkels van de avond ervoor een beetje verwerken en ook voor Leyla was dat perfect. Toen Jens thuis kwam, gingen we naar mijn ouders waar ook mijn oom, tante en nichtjes waren. We aten heerlijk 3 gangen met carpaccio vooraf, ossenhaas als hoofdgerecht en het toetje had ik ‘s middags gemaakt. Een crumble van kaki, peer en cranberries, echt heel erg lekker en ook dat viel heel erg in de smaak! Tussendoor gaven we elkaar cadeautjes, deden we spelletjes en de jaarlijkse muziekquiz van mijn vader haha. Al met al een zeer geslaagde Tweede Kerstdag met als hoogtepunt toch wel het boek wat ik van Jens kreeg, On the go van Rens Kroes. Dus je kunt je voorstellen dat ik de rest van de week in de keuken heb doorgebracht.

blog, persoonlijk, persoonlijk maandoverzicht, persoonlijke blog, foodblog, biologisch, biologische foodblog, organic happiness, natuurlijke ingrediënten, december, kerst, sinterklaas, feestdagen

Ik hoop dat je net zo’n toffe decembermaand hebt gehad als ik en dat je er net zo van hebt genoten. Stiekem vind ik het ook wel weer heerlijk dat het weer januari is en dat alles weer wat rustiger wordt. Wie weet wat deze maand allemaal weer voor tofs gaat brengen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close