“Het is een warm ontbijt waar je lekker veel fruit aan kan toevoegen.”
Perencrumble met havermout. Een gezonde ontbijt crumble, dat is het recept voor deze havermoutcrumble met blauwe bessen en peer.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Crumble
Ik vind crumble altijd heerlijk in de winter. Het is een warm ontbijt waar je lekker veel fruit aan kan toevoegen. Dat maakt het ook gelijk een gezond ontbijt. Je kunt elk fruit wat je lekker vindt toevoegen aan de crumble. Zo maak je hem helemaal naar je eigen smaak.
Recept: Perencrumble met havermout

Ingrediënten
60 gram kokosolie
150 gram havervlokken
Snuf kaneel
40 gram kokosbloesemsuiker
2 peren
100 gram (diepvries) zomerfruit
Optioneel
(Lactosevrije) yoghurt
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen de havervlokken in een mengkom. Voeg daar de kaneel en de kokosbloesemsuiker aan toe.
Als de kokosolie gesmolten is, kun je die ook toevoegen en het geheel tot een kruimelig deeg mengen.
Schil de peren, als je geen biologische peren gebruikt. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Meng met het zomerfruit en verdeel over een ovenschaal. Optioneel kun je nog een beetje ahornsiroop toevoegen om het wat zoeter te maken.
Verdeel het kruimelige deeg over het fruit in de ovenschaal. Bak de crumble ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat een beetje afkoelen en serveer optioneel met wat (lactosevrije) yoghurt.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Recept-Perencrumble-met-havermout

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.