Perenmuffins


Peren muffins, een gezonde snack voor tussendoor. De peer maakt de muffins lekker fris van smaak en natuurlijk zorgt de havermout voor een vol gevoel. Je kunt de muffins ook lekker bij je ontbijt eten.
Het is vrijdag en dat betekent dat er weer een week voorbij is. Voor mij betekent dit dat ik weer een week dichter bij mijn nieuwe baan ben. Zoals je misschien weet, als je me al wat langer volgt, werk ik momenteel fulltime naast mijn blog. Of eigenlijk blog ik naast mijn fulltime baan haha.Ik werk inmiddels al ruim 3,5 jaar bij dezelfde werkgever. Wel ben ik inmiddels doorgegroeid naar een nieuwe functie, maar ik merk dat ik de uitdaging een beetje mis. Lange tijd dacht ik, ik houd het vol en wie weet komt die uitdaging wel. Of wie weet ga ik meer verdienen met mijn blog zodat ik minder kan gaan werken. Maar goed ik was nog te kort bezig met mijn blog en daarnaast merkte ik toch ook dat die uitdaging niet echt kwam. Langzaam begon ik het steeds minder naar mijn zin te krijgen en daardoor kostte werk veel energie. En de energie die dat kostte, kon ik ook minder in Organic Happiness stoppen en dat merkte ik. Ik verloor af en toe zelfs het plezier erin, terwijl ik het juist zo leuk vind en het mijn uitlaatklep is.

Op dat moment wist ik dat er iets moest gebeuren en ik ging rondkijken voor een andere baan. Terwijl ik aan het kijken was, werd ik gebeld door iemand die mijn CV had gezien en een leuke functie beschikbaar had. Ik ben op gesprek geweest en ik denk echt dat de functie op mijn lijf geschreven is. 1 februari ga ik daar starten en ik kan niet wachten. Ik heb veel zin om met nieuwe energie daar te kunnen starten. Het grote voordeel is ook dat ik om de week de vrijdag vrij ben, dus die tijd kan ik extra in Organic Happiness gaan investeren. Je zult snappen dat het voor mij nu echt wel aftellen is tot ik ga beginnen. Ik zal je zeker op de hoogte houden van de voortgang bij mijn nieuwe baan.


Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                30 minuten
Aantal:                  10 muffins

Bijzondere benodigdheden:

  • Blender
  • Muffinblik
  • Muffinvormpjes
  • Optioneel: Bakpapier
blog, muffins, peer, perenmuffins, peren muffins, lactosevrij, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, tussendoortje, snack, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Lactosevrij
blog, muffins, peer, perenmuffins, peren muffins, lactosevrij, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, tussendoortje, snack, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Notenvrij
blog, muffins, peer, perenmuffins, peren muffins, lactosevrij, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, tussendoortje, snack, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
blog, muffins, peer, perenmuffins, peren muffins, lactosevrij, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, tussendoortje, snack, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten4     eieren
200 milliliter plantaardige melk
10   gram baking soda
400 gram havermout*
200 gram Medjool dadels**
1      peer

Door voor glutenvrije havermout te kiezen, kun je dit recept glutenvrij maken
** LET OP dat dadels vaak wel sporen van noten bevatten.

Hoe maak je het?Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de eieren, plantaardige melk, baking soda en havermout in de blender. Ontpit vervolgens de dadels. Het makkelijkste is om de dadel in de lengte door te snijden, dan kun je de pit er zo uit halen.

​Voeg vervolgens de dadels ook toe aan de blender. Alle ingrediënten voor de muffins (behalve de peer) zitten nu in de blender. Blender het geheel voor ongeveer 2 minuten tot een glad beslag.​​

Giet het beslag daarna over in een mengkom. Het beslag is best dik en plakkerig dus dat gaat niet heel makkelijk.

​Schil vervolgens de peer en snijd in blokjes en meng door het beslag heen. Zorg ervoor dat het goed verdeeld zit door het hele beslag.

Vul nu de muffinvormpjes met het beslag. De papieren vormpjes kun je zelf maken van een stukje bakpapier. Knip een stukje af en vouw het in het muffinblik, vul vervolgens en je hebt een papieren muffinvormpje.

Bak de muffins vervolgens 30 minuten in een voorverwarde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Je kunt nu van deze heerlijke verantwoorde muffins genieten.
blog, muffins, peer, perenmuffins, peren muffins, lactosevrij, gezond, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten, tussendoortje, snack, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close