Passievrucht muffins, deze gezonde muffins met kokos en passievrucht zijn lekker fris en zoet en ook nog eens super makkelijk om te maken.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Passievrucht
Een vrucht die ik altijd super lekker vind, is passievrucht, maar op de één of andere manier kwam ik tot nu toe nooit verder dan een smoothie met passievrucht. Dus toen ik bij de fruitwinkel veel passievruchten voor weinig zag liggen, besloot ik ze mee te nemen en eens iets anders te proberen. En dat pakte verrassend goed uit, deze muffins smaken écht heel lekker. Ergens hebben ze zelfs iets weg van de heerlijke cake van mijn Oma.
Recept: Passievrucht muffins

Ingrediënten
50 gram kokosolie
100 gram amandelmeel
200 gram roggemeel
5 gram baking soda
25 gram geraspte kokos
1/2 banaan en 4 passievruchten
125 milliliter amandelmelk
125 milliliter kokosmelk
50 milliliter honing
1 ei
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kokosolie langzaam op laag vuur smelten. Doe ondertussen het amandelmeel in een kom (of de kom van je mixer) en voeg hier het roggemeel, de baking soda en de geraspte kokos aan toe.
Mix goed door elkaar tot een geheel.
Prak vervolgens de banaan met een vork en voeg toe aan het droge mengsel. De gesmolten kokosolie kun je ook toevoegen, met de passievruchten, de amandel- en kokosmelk, de honing en het ei.
Meng tot een mooi glad beslag, dit duurt ongeveer 2 minuten.
Vet de vormpjes in en vul met het beslag. Ze rijzen niet super veel, dus je kunt de vormpjes lekker vol doen.
Bak de muffins 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Prik met een satéprikker in de muffins als je denkt dat ze gaar zijn. Komt die er schoon uit? Dan zijn de muffins gaar.
Bestrooi optioneel met nog wat geraspte kokos en je kunt van deze heerlijke passievrucht muffins gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.