fbpx

Pannenkoekjes met kwark en mango

Pannenkoekjes met kwark en mango. Recept voor gezonde bananenpannenkoekjes. Deze gezonde pancakes met banaan en havermout staan zo op tafel.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Bananenpannenkoekjes

Ik ben dol op bananenpannenkoekjes. Het grote voordeel vind ik dat je eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig hebt voor de basis en die heb ik altijd wel in huis; eieren en banaan. Daarnaast kun je  variëren met deze pannenkoekjes, waardoor je elke keer weer wordt verrast en elk weekend wat nieuws kunt proberen. Je kunt er bijvoorbeeld chocolade aan toevoegen of groenten of rood fruit

Ik maakte deze variant met kwark en mango toen Jens was gaan voetballen. Doordat ik ze allemaal even groot wilde hebben, maakte ik ze lekker klein. Dus toen hij thuis kwam, had ik er nog een paar bewaard. Ik had het idee dat het er best wat waren, maar doordat ze zo klein waren, was hij toch een beetje aan het mopperen dat het met recht pannenkoekJES waren haha. Je kunt dus wat meer beslag per pancake gebruiken om ze wat groter te maken.

Recept: Pannenkoekjes met kwark en mango

Pannenkoekjes met kwark en mango, Bananenpannenkoeken met mango, Bananenpannenkoekjes met kwark, Pannenkoekjes met kwark en banaan, Kwark-havermoutpannenkoeken, Mango pannenkoekjes, Mango-bananen pannenkoekjes, Gezonde pancakes met banaan en havermout, Bananenpannenkoekjes, Bananenpannenkoekjes havermout, Bananenpannenkoekjes recept, Bananenpannenkoekjes glutenvrij, Bananen pannenkoeken, Is bananenpannenkoek gezond, Bananenpannenkoekjes met havermout, Recept voor bananenpannenkoekjes, Bananen pannenkoek recept, Recept voor gezonde bananenpannenkoekjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogIngrediënten

2 eieren
2 bananen
25 gram (glutenvrije) havermout
Snuf kaneel
100 gram (plantaardige) kwark
75 gram mango + 15 gram voor topping
Kokosolie of boter om in te bakken

Pannenkoekjes met kwark en mango, Bananenpannenkoeken met mango, Bananenpannenkoekjes met kwark, Pannenkoekjes met kwark en banaan, Kwark-havermoutpannenkoeken, Mango pannenkoekjes, Mango-bananen pannenkoekjes, Gezonde pancakes met banaan en havermout, Bananenpannenkoekjes, Bananenpannenkoekjes havermout, Bananenpannenkoekjes recept, Bananenpannenkoekjes glutenvrij, Bananen pannenkoeken, Is bananenpannenkoek gezond, Bananenpannenkoekjes met havermout, Recept voor bananenpannenkoekjes, Bananen pannenkoek recept, Recept voor gezonde bananenpannenkoekjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogHoe maak je het?

Doe de eieren in de keukenmachine en voeg hier de bananen, de havermout en kaneel aan toe. Laat mengen tot een glad beslag.

Als je geen keukenmachine hebt, kun je de bananen ook fijn prakken met een vork en met de rest van de ingrediënten mengen in een mengkom tot een glad beslag.

Pannenkoekjes met kwark en mango, Bananenpannenkoeken met mango, Bananenpannenkoekjes met kwark, Pannenkoekjes met kwark en banaan, Kwark-havermoutpannenkoeken, Mango pannenkoekjes, Mango-bananen pannenkoekjes, Gezonde pancakes met banaan en havermout, Bananenpannenkoekjes, Bananenpannenkoekjes havermout, Bananenpannenkoekjes recept, Bananenpannenkoekjes glutenvrij, Bananen pannenkoeken, Is bananenpannenkoek gezond, Bananenpannenkoekjes met havermout, Recept voor bananenpannenkoekjes, Bananen pannenkoek recept, Recept voor gezonde bananenpannenkoekjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogVerwarm een klontje kokosolie of boter in een grote koekenpan. We gaan de pannenkoekjes bakken. Voor kleine pannenkoekjes gebruik je 1 eetlepel beslag per keer. Als je ze wat groter wilt, gebruik je er 2.

Zorg ervoor dat het vuur middelhoog staat, zodat de pannenkoekjes gelijkmatig gaar worden. Als je ziet dat de randjes bruin worden, kun je ze voorzichtig omdraaien en nog 1 minuut aan de andere kant bakken.

Pannenkoekjes met kwark en mango, Bananenpannenkoeken met mango, Bananenpannenkoekjes met kwark, Pannenkoekjes met kwark en banaan, Kwark-havermoutpannenkoeken, Mango pannenkoekjes, Mango-bananen pannenkoekjes, Gezonde pancakes met banaan en havermout, Bananenpannenkoekjes, Bananenpannenkoekjes havermout, Bananenpannenkoekjes recept, Bananenpannenkoekjes glutenvrij, Bananen pannenkoeken, Is bananenpannenkoek gezond, Bananenpannenkoekjes met havermout, Recept voor bananenpannenkoekjes, Bananen pannenkoek recept, Recept voor gezonde bananenpannenkoekjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogOndertussen dat je alle pannenkoekjes bakt, kun je met de topping aan de slag.

Schil de mango en doe in de keukenmachine of blender. Als je het recept lactosevrij wil maken, dan kun je de kwark door plantaardige kwark vervangen. Voeg de kwark ook toe aan de keukenmachine en meng met de mango tot een gladde topping voor op de pannenkoekjes.

Als je beslag op is en je klaar bent met bakken, kun je de pannenkoekjes decoreren met het mango-kwarkmengsel. Eventueel kun je nog wat mango over de bovenkant verdelen. Geniet van deze heerlijke pannenkoekjes met kwark en mango.

Pannenkoekjes met kwark en mango, Bananenpannenkoeken met mango, Bananenpannenkoekjes met kwark, Pannenkoekjes met kwark en banaan, Kwark-havermoutpannenkoeken, Mango pannenkoekjes, Mango-bananen pannenkoekjes, Gezonde pancakes met banaan en havermout, Bananenpannenkoekjes, Bananenpannenkoekjes havermout, Bananenpannenkoekjes recept, Bananenpannenkoekjes glutenvrij, Bananen pannenkoeken, Is bananenpannenkoek gezond, Bananenpannenkoekjes met havermout, Recept voor bananenpannenkoekjes, Bananen pannenkoek recept, Recept voor gezonde bananenpannenkoekjes, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close