fbpx

Ontbijtmuffins met pruimen

“Die waren een paar weken geleden aan het rijpen en toen heb ik er al een aantal kunnen plukken.”

Ontbijtmuffins met pruimen. Deze gezonde ontbijtmuffins met verse pruimen zijn een goede start van je dag. Je maakt deze pruimenmuffins snel.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Pruimen uit eigen tuin

Vorig jaar zijn we in dit huis komen wonen met een prachtige grote tuin erbij. In de tuin staan veel fruitbomen. Waar vorig jaar de focus nog lag op de verbouwing, ben ik nu meer met de tuin bezig.

Vorig jaar zag ik de pruimen wel groeien, maar was ik te laat met plukken toen ze eenmaal rijp waren geworden. Naast de pruimenbomen hebben we ook nog 2 perenbomen, en rode bessenstruik en een honderd jaar oude appelboom. Het is zo leuk om uit eigen tuin te kunnen eten! Op termijn zou ik ook echt wel een moestuin willen, maar daar moet ik me eerst eens in gaan verdiepen.

Maar goed, terug naar de pruimen. Die waren een paar weken geleden aan het rijpen en toen heb ik er al een aantal kunnen plukken. En wat waren ze lekker zoet en sappig! Ik besloot er daarom gelijk lekkere ontbijtmuffins mee te maken en die zijn super goed gelukt!

Recept: Ontbijtmuffins met pruimen

Ontbijtmuffins met pruimen, Pruimen muffins met havermout, Havermout pruimen muffins, Pruimen muffin met havermout, Pruimenmuffins, Ontbijtmuffins met yoghurt, Ontbijtmuffins met banaan, Ontbijtmuffins, Gezonde ontbijtmuffins, Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt, Ontbijtmuffins gezond, Muffins met verse pruimen, Muffins met pruimen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ontbijtmuffins met pruimen, Pruimen muffins met havermout, Havermout pruimen muffins, Pruimen muffin met havermout, Pruimenmuffins, Ontbijtmuffins met yoghurt, Ontbijtmuffins met banaan, Ontbijtmuffins, Gezonde ontbijtmuffins, Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt, Ontbijtmuffins gezond, Muffins met verse pruimen, Muffins met pruimen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogIngrediënten

150 gram havermout
150 gram Griekse yoghurt
1 ei
1/2 banaan
2 gram baking soda
115 gram pruimen

Ontbijtmuffins met pruimen, Pruimen muffins met havermout, Havermout pruimen muffins, Pruimen muffin met havermout, Pruimenmuffins, Ontbijtmuffins met yoghurt, Ontbijtmuffins met banaan, Ontbijtmuffins, Gezonde ontbijtmuffins, Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt, Ontbijtmuffins gezond, Muffins met verse pruimen, Muffins met pruimen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogHoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout in een mengkom. Voeg hier de Griekse yoghurt en het ei aan toe. Prak de banaan ondertussen in een diep bord en voeg die als laatste samen met de baking soda ook toe.

Ontbijtmuffins met pruimen, Pruimen muffins met havermout, Havermout pruimen muffins, Pruimen muffin met havermout, Pruimenmuffins, Ontbijtmuffins met yoghurt, Ontbijtmuffins met banaan, Ontbijtmuffins, Gezonde ontbijtmuffins, Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt, Ontbijtmuffins gezond, Muffins met verse pruimen, Muffins met pruimen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogMeng de ingrediënten goed door elkaar tot je een stevig beslag hebt. Snijd de pruimen in kleine blokjes, schillen is niet per se nodig, maar het mag wel.

Roer de pruimen vervolgens door het beslag heen en zorg dat ze goed verdeeld zitten door het beslag.

Ontbijtmuffins met pruimen, Pruimen muffins met havermout, Havermout pruimen muffins, Pruimen muffin met havermout, Pruimenmuffins, Ontbijtmuffins met yoghurt, Ontbijtmuffins met banaan, Ontbijtmuffins, Gezonde ontbijtmuffins, Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt, Ontbijtmuffins gezond, Muffins met verse pruimen, Muffins met pruimen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogIk heb stukjes bakpapier geknipt en daar vormpjes van gemaakt. Die heb ik over het muffinblik verdeeld. Je kunt ook voor muffinvormpjes kiezen, vet die dan even goed in voordat je ze in het blik zet.

Verdeel het beslag over de vormpjes en doe ze goed vol. Ze rijzen namelijk niet heel veel.

Bak de muffins in 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Laat de muffins een beetje afkoelen voordat je ze serveert. Geniet nu van deze ontbijtmuffins met pruimen, heerlijk met een beetje Griekse yoghurt erbij. Je kunt de muffins ook invriezen, ideaal voor als je op een drukke dag geen tijd hebt om ontbijt te maken.

Ontbijtmuffins met pruimen, Pruimen muffins met havermout, Havermout pruimen muffins, Pruimen muffin met havermout, Pruimenmuffins, Ontbijtmuffins met yoghurt, Ontbijtmuffins met banaan, Ontbijtmuffins, Gezonde ontbijtmuffins, Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt, Ontbijtmuffins gezond, Muffins met verse pruimen, Muffins met pruimen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close