fbpx

Ontbijtmuffins met pompoen

“Ze geven hun zoete smaak af en daardoor zijn dit super gezonde, zoete ontbijtmuffins.”

Ontbijtmuffins met pompoen. Gezonde glutenvrije pompoenmuffins, die ideaal zijn voor het ontbijt dat zijn deze muffins met pompoen.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Pompoen 

Halloween staat voor de deur en dat betekent heel veel pompoenrecepten. Ik heb ook al veel recepten met pompoen gemaakt, pompoen kan namelijk perfect zowel zoet als hartig gebruikt worden. Ik maakte bijvoorbeeld al pannenkoekjes met pompoen, cheesecake met pompoen en koekjes met pompoen.

Vandaag deel ik graag het recept voor deze pompoen ontbijtmuffins met je. Als je de pompoenblokjes even kookt vantevoren of voorgekookte blokjes gebruikt, worden ze lekker zacht in de muffins. Ze geven hun zoete smaak af en daardoor zijn dit super gezonde, zoete ontbijtmuffins.

Recept: Ontbijtmuffins met pompoen

Ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen ontbijt muffins, Herfstige ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen muffins, Pompoenmuffins met havermout, Gezonde glutenvrije pompoenmuffins, Ontbijtmuffins met pompoen, Muffins met pompoen, Pompoen muffins met havermout, Pompoenmuffins, Pompoen baksels, Gezonde havermout pompoenmuffins zonder suiker, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen ontbijt muffins, Herfstige ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen muffins, Pompoenmuffins met havermout, Gezonde glutenvrije pompoenmuffins, Ontbijtmuffins met pompoen, Muffins met pompoen, Pompoen muffins met havermout, Pompoenmuffins, Pompoen baksels, Gezonde havermout pompoenmuffins zonder suiker, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogIngrediënten

150 gram (glutenvrije) havermout
150 gram Griekse yoghurt
1 ei
1/2 banaan
Snuf baking soda
115 gram (voor) gekookte pompoenblokjes

Ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen ontbijt muffins, Herfstige ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen muffins, Pompoenmuffins met havermout, Gezonde glutenvrije pompoenmuffins, Ontbijtmuffins met pompoen, Muffins met pompoen, Pompoen muffins met havermout, Pompoenmuffins, Pompoen baksels, Gezonde havermout pompoenmuffins zonder suiker, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogHoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout in een mengkom, samen met de Griekse yoghurt, het ei, de geprakte halve banaan en de baking soda.

Meng het geheel goed tot een stevig mengsel.

Ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen ontbijt muffins, Herfstige ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen muffins, Pompoenmuffins met havermout, Gezonde glutenvrije pompoenmuffins, Ontbijtmuffins met pompoen, Muffins met pompoen, Pompoen muffins met havermout, Pompoenmuffins, Pompoen baksels, Gezonde havermout pompoenmuffins zonder suiker, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogSnijd de pompoenblokjes eventueel wat kleiner. Roer die als laatste door het mengsel heen. Vet de muffinvormpjes in en verdeel het beslag over de vormpjes.

Top optioneel af met wat pompoenpitjes ter decoratie. Bak de muffins 25 minuten in een voorverwarmde oven.

Laat afkoelen en geniet van deze heerlijke ontbijtmuffins met pompoen, lekker met wat Griekse yoghurt erbij. Ook ideaal om onderweg mee te nemen als lunch.

Ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen ontbijt muffins, Herfstige ontbijtmuffins met pompoen, Pompoen muffins, Pompoenmuffins met havermout, Gezonde glutenvrije pompoenmuffins, Ontbijtmuffins met pompoen, Muffins met pompoen, Pompoen muffins met havermout, Pompoenmuffins, Pompoen baksels, Gezonde havermout pompoenmuffins zonder suiker, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close