“Ze zitten bomvol gezonde én voedzame ingrediënten waardoor je er juist wel super lang vol van zit.”
Ontbijtmuffins met appel. Deze gezonde ontbijtmuffins zonder banaan zijn voedzaam én heel lekker. Je kunt deze ontbijtmuffins ook invriezen.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Ontbijtmuffins
Super leuk natuurlijk om met muffins te ontbijten (of te lunchen). Het nadeel vind ik echter wel vaak dat ik er niet zo vol van zit en na een uur alweer honger hebt. Dat is met deze muffins wel even anders. Ze zitten namelijk bomvol gezonde én voedzame ingrediënten waardoor je er juist wel super lang vol van zit.
Leuk ook om je kinderen dit gezonde ontbijt voor te schotelen, zo krijgen ze ook gelijk wat groentes binnen. Je kunt de ontbijtmuffins ook heel makkelijk invriezen. Zo heb je altijd een gezond ontbijt in huis.
Recept: Ontbijtmuffins met appel

Ingrediënten
45 gram kokosolie
100 gram muesli
100 gram havermeel
50 gram amandelmeel
12 gram bakpoeder
5 gram kaneel
250 gram Havermelk
125 gram pindakaas
1 geraspte appel
100 gram geraspte wortel
45 gram gedroogde cranberries
50 gram walnoten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt eerst de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur.
Meng ondertussen de muesli in een mengkom met het havermeel, amandelmeel, de bakmoeder en tot slot de kaneel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is met elkaar en zet de kom vervolgens opzij.
Pak daarna de andere mengkom erbij. Doe daar vervolgens de gesmolten kokosolie in en voeg daarna de havermelk en de pindakaas toe. Roer dit vervolgens tot een glad geheel. Het makkelijkste gaat dit met een garde.
Zet daarna deze kom ook opzij. En pak de eerste kom met de droge ingrediënten er weer bij.
Voeg nu het natte mengsel toe aan de kom met het droge mengsel. Meng de ingrediënten van beide kommen vervolgens goed door elkaar. Rasp daarna de appel en de wortel en voeg toe.
Tot slot voeg je de cranberries en de walnoten toe en roer je die ook door het mengsel heen. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar gemengd is.
Daarna vet je de muffinvormpjes en het muffinblik in met wat gesmolten kokosolie. Gebruik vervolgens 2 flinke eetlepels beslag per vormpje om de muffins te maken.
Bak de muffins tot slot in minimaal 30 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat de muffins even goed afkoelen en je kunt van deze heerlijke gezonde ontbijtmuffins gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Recept-Ontbijtmuffins-met-appel

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.