Ontbijt trifle met yoghurt en granola
“Volgens Jens was het een restaurantwaardig toetje.“
Ontbijt trifle met yoghurt en granola, een gezonde ontbijt trifle met Griekse Yoghurt. Dit trifle recept is super makkelijk en heel feestelijk om bijvoorbeeld met de Kerst op tafel te zetten.
Trifle
Een trifle is eigenlijk een soort gelaagd gerechtje wat van oorsprong een toetje is. Je ziet de laagjes vaak heel mooi doordat je het in een glas serveer. Ik vind het er altijd super feestelijk uitzien en daarom besloot ik om er een ontbijt trifle van te maken. Super feestelijk op de ontbijttafel.

Â
Ingrediënten
- 75 gram rood (diepvries) fruit
- 60 gram Griekse yoghurt
- 30 gram granola (zelfgemaakt of uit de winkel)
Â
Â
Â
Â
Â
Â

Hoe maak je het?
Doe het rode fruit in een steelpannetje en laat 5 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Blijf constant roeren tot het een mooie dikke compote is geworden. Om het nog iets zoeter te maken, kun je een drupje honing toevoegen.
Je kunt de granola ondertussen ook zelf maken of koop die in de winkel. Let wel op dat je er eentje zonder veel toegevoegde suikers kiest.

Â
Begin vervolgens met het opbouwen van de trifles. Doe een laagje Griekse yoghurt in het glas, verdeel daar een laagje fruit overheen. Verdeel de granola daar overheen en sluit af met nog een laagje fruit.
Volgens Jens was het een restaurantwaardig toetje. Dus daar kun je mee aankomen tijdens het Kerstonbijt of diner, want dit is ook een perfect dessertje.
Â
Â
Â
Â
Â
Serveer en geniet van deze heerlijke ontbijt trifle met yoghurt en granola.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.