fbpx

Ontbijt muffins met blauwe bessen

Ontbijt muffins met blauwe bessen

 

 
Ontbijt muffins met blauwe bessen. Deze gezonde muffins met blauwe bessen en banaan zet je super snel in de oven. Zo heb je heerlijke gezonde ontbijt muffins.
 

Uitslaapdag

Voordat we onze pup Leyla hadden, betekende zondag standaard uitslaapdag. Ik ben altijd gek op uitslapen en had een enorme hekel aan de ochtenden. Sinds Leyla er is, is mijn ochtendhumeur steeds meer verminderd. Jens en ik hebben afgesproken dat we het uitslapen afwisselen. Dus heeft de ene op zaterdag uitslaapdag dan de ander op zondag. Heel heel soms bied ik zelfs aan om mijn uitslaapdag op te offeren, zodat ik op tijd kan beginnen met bakken. Zondag blijft immers bakdag.
 
Deze zondag was het helaas niet mijn uitslaapdag, maar het was niet erg want ik had lekker wat bakdingen op de planning staan. Leyla werd pas om 8 uur (bijna een nieuw record) wakker, dus toch soort van uitgeslapen, stond ik op. Ik had zin in een lekker ontbijtje, maar geen zin om er heel lang mee bezig te zijn. Ook vanwege het feit dat Jens kon uitslapen, wilde ik hem verrassen met een lekker ontbijtje. 

Invriezen

Van dit recept kun je 5 taartjes maken. Het hangt er een beetje vanaf hoe een grote eter je bent voor hoeveel personen dit is. Ik heb er zelf 2 op en Jens 3, maar ik vond het eigenlijk net te weinig. 3 vult goed en dan kan je echt even vooruit. Dus eigenlijk nét te weinig voor 2 porties. Maar je kunt de taartjes ook ideaal invriezen dan is het geen probleem om ze zelf op een ander moment op te eten 🙂 Als je er dan bijvoorbeeld wat extra yoghurt bij doet, heb je een prima ontbijt- of lunchgerechtje.

Recept Ontbijt muffins met blauwe bessen

Bereidingstijd:  5 minuten
Baktijd:                25 minuten
Aantal:                 5 taartjes (2 kleine porties)
 
Bijzondere benodigdheden:
  • Muffinblik
  • Muffinvormpjes

Gezonde ontbijt muffins met blauwe bessen

 

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 100 gram havermout
  • 5 gram bakpoeder
  • 125 milliliter Griekse yoghurt
  • 35 gram blauwe bessen

Optioneel (decoratie)

  • Handje walnoten
  • Extra yoghurt
 

Hoe maak je het?

​Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de banaan en prak deze met een vork goed fijn in een kom. Het is makkelijk om een wat rijpere banaan te gebruiken, die zijn wat zachter en prakken makkelijker dan bananen die nog niet helemaal rijp zijn.

​Als je de banaan goed hebt geprakt, kun je het ei en het bakpoeder aan de kom toevoegen. De havermout kun je ook glutenvrij kiezen, zo maak je dit recept glutenvrij. Die kun je ook aan de kom toevoegen. En tot slot ook de Griekse yoghurt. Zelf heb ik voor de 0% vet Griekse yoghurt gekozen, je kunt ook de 10% vet variant kiezen.

​Meng het geheel vervolgens goed door elkaar. Dit kun je doen met een spatel of een lepel. Zorg ervoor dat het echt een beslag wordt. Voeg hier vervolgens de blauwe bessen aan toe meng deze voorzichtig door het beslag heen. Zorg ervoor dat de bessen heel blijven.

Je beslag is nu klaar. Pak de muffinvormpjes erbij. Je kunt de muffinvormpjes gaan vullen. Doe de vormpjes maar lekker vol. Het zijn tenslotte ontbijttaartjes! Daarnaast rijst het beslag niet super veel. Als je wat meer (maar kleinere) taartjes wilt, dan kan dat ook. Doe de vormpjes dan iets minder vol dan kun je er iets meer maken alleen zijn ze wel iets kleiner.

Bak de taartjes in 25 minuten gaar, let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Je kunt het ontbijtje decoreren met nog wat extra Griekse yoghurt, walnoten en blauwe bessen.

Je kunt nu van deze heerlijke ontbijt muffins met blauwe bessen gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close