“Ik ben dol op stukjes chocolade, want als we voor een ijsje gingen, werd het bij mij altijd straciatella.”
Muffins met chocoladestukjes. Deze gezonde chocolade muffins met banaan, zijn super lekkere en makkelijk te maken chocolate chip muffins.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Chocolate Chip Muffins
Vroeger bij de V&D hadden ze altijd van die lekkere grote muffins met grove stukken chocolade erin. Als we dan een dagje gingen winkelen, begonnen we altijd met koffie bij de Bijenkorf of La Place (V&D). Ik ging vaak voor zo’n lekkere grote muffin met stukjes chocolade erin. Ik ben dol op stukjes chocolade, want als we voor een ijsje gingen, werd het bij mij altijd straciatella.
Nu ik eindelijk een gezondere witte chocolade heb gevonden, vond ik het tijd om deze lekkere chocolate chip muffins na te maken.
Banaan
Ik prakte een halve banaan door het beslag heen om de muffins extra smeuïg te maken. Je kunt de muffins ook vegan maken door het ei te vervangen door lijnzaad. Doe hiervoor 1 eetlepel water in een schaaltje met 3 eetlepels water en laat staan tot het stevig is geworden. De honing kun je makkelijk door ahornsiroop vervangen.
Recept: Muffins met chocoladestukjes


Ingrediënten
50 gram kokosolie
200 gram havermeel
100 gram amandelmeel
5 gram baking soda
1/2 banaan
250 milliliter amandelmelk
50 milliliter honing
1 ei
30 gram pure chocolade
30 gram witte chocolade
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en smelt op laag vuur. Doe het havermeel in een mengkom en voeg hier het amandelmeel en de baking soda aan toe. Dit mag ook in de kom van je keukenmachine. Meng deze droge ingrediënten goed door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
Voeg hier vervolgens de gesmolten kokosolie aan toe. Prak de banaan met een vork in een diep bord en voeg ook toe. Als je de keukenmachine gebruikt, hoef je de banaan niet apart nog te prakken. Tot slot voeg je ook de amandelmelk, honing en het ei toe. Meng tot een glad beslag.
Hak als laatste de witte en de pure chocolade fijn. Je kunt het zo grof of fijn doen als je zelf lekker vindt. Roer daarna door het beslag heen en zorg dat het goed verdeeld zit.Â
Vet de muffinvormpjes in. Ik heb hier het laatste restje kokosolie uit de pan voor gebruikt en met een boterkwastje de vormpjes ingevet.
Vul de muffinvormpjes tot de rand en decoreer optioneel met nog wat extra chocolade. Bak de muffins in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de muffins even goed afkoelen en je kunt van deze heerlijke muffins met chocoladestukjes gaan genieten. Je kunt ze ook perfect invriezen.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.