fbpx

Blueberry Muffins

Muffins met blauwe bessen. Deze gezonde blauwe bessen muffins zonder suiker zijn ook heerlijk als ontbijt.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Op stap met Oma

Ik ben bijna jarig en de traditie is om met Oma een cadeautje in de stad uit te zoeken en dan ook samen lekker ergens te lunchen. ​​Het sneeuwt en het is vies weer, dus we besluiten al snel lekker de warmte op te zoeken. We gaan naar de grote boekenwinkel in Middelburg, de Drukkery en ik zoek een cadeautje uit. Het wordt een kookboek van Rens Kroes, lekker veel inspiratie opdoen voor nieuwe recepten 🙂 Nadat ik met Oma bijna het hele boek doorgenomen heb, hebben we honger gekregen. Het voordeel van deze grote boekenwinkel, is dat er een brasserie in zit! We kunnen daar dus gelijk lekker lunchen en kiezen allebei voor een lekkere tosti op donkerbruin brood.
 

Markt

We hebben heerlijk gegeten en kunnen er weer tegen! Jens had ons afgezet en is nu naar zijn ouders om Leyla (onze pup) op te halen. Dat is zeker wel een half uur rijden, dus Oma en ik hebben tijd genoeg om andere dingen te doen. Alhoewel het hier niet echt lekker weer voor is! Ondanks dat gaan we toch even naar de Markt en kan ik traditiegetrouw op zaterdagmiddag mijn groente en fruit halen 🙂 Ik heb geluk, zowel de citroenen als de blauwe bessen zijn in de aanbieding. Heerlijk voor mijn citroenwater en blauwe bessen zijn de favoriet van zowel Jens als mij!

Muffins

Nadat we op de Markt groente en fruit hebben ingeslagen, wil Oma nog even naar de slager. Dus we trotseren de sneeuw en alle boodschappen zijn binnen. Vervolgens gaan we nog even bij mijn moeder en tante langs in de winkel waar ze werken en wachten we tot Jens ons weer komt ophalen. Ondertussen dat Oma schaatsen wil kijken, want Sven Kramer wil ze voor geen goud missen 😉 sta ik even met mijn tante te praten. Zij brengt me op het geweldige idee om muffins te bakken met blauwe bessen. Top idee!

Recept

​Eenmaal thuisgekomen en opgewarmd, ga ik op internet gelijk op zoek naar een muffinrecept en al vrij snel vind ik een basisrecept voor naturel muffins. Helaas een ongezonde variant, maar dat geeft niet ik geef er gewoon mijn eigen draai aan. Ik herschrijf het recept naar mijn eigen smaak en voeg natuurlijk de blauwe bessen in het recept toe. Inmiddels is het al donker als ik het recept kan maken. Helaas te donker om goede foto’s te maken, maar de muffins zijn heerlijk! Daarom een week later het recept nog een keer gemaakt bij daglicht om zo ook de foto’s met jullie te kunnen delen.

Recept: Muffins met blauwe bessen

Muffins met blauwe bessen, Muffins met blauwe bessen recept, Muffins met blauwe bessen zonder suiker, Gezonde blauwe bessen muffins, Blauwe bessen muffins, Blueberry muffins, Blauwe bessen muffins maken, Blauwe bessen muffins zonder suiker, Blauwe bessen muffins gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Muffins met blauwe bessen, Muffins met blauwe bessen recept, Muffins met blauwe bessen zonder suiker, Gezonde blauwe bessen muffins, Blauwe bessen muffins, Blueberry muffins, Blauwe bessen muffins maken, Blauwe bessen muffins zonder suiker, Blauwe bessen muffins gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogIngrediënten

60 gram kokosolie
250 gram speltmeel
50 gram amandelmeel
5 gram baking soda
250 milliliter amandelmelk
75 milliliter honing
2 eieren
35 gram blauwe bessen + decoratie

Muffins met blauwe bessen, Muffins met blauwe bessen recept, Muffins met blauwe bessen zonder suiker, Gezonde blauwe bessen muffins, Blauwe bessen muffins, Blueberry muffins, Blauwe bessen muffins maken, Blauwe bessen muffins zonder suiker, Blauwe bessen muffins gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogHoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de kokosolie langzaam op laag vuur. Doe het speltmeel in een mengkom. Voeg hier vervolgens het amandelmeel en de baking soda aan toe. Ik heb hier zelf de keukenmachine voor gebruikt. Maar je kunt het ook prima met de hand mengen in een mengkom.

Muffins met blauwe bessen, Muffins met blauwe bessen recept, Muffins met blauwe bessen zonder suiker, Gezonde blauwe bessen muffins, Blauwe bessen muffins, Blueberry muffins, Blauwe bessen muffins maken, Blauwe bessen muffins zonder suiker, Blauwe bessen muffins gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogAls je deze droge ingrediënten goed hebt gemengd, kun je met de rest aan de slag. Voeg de gesmolten kokosolie aan de droge ingrediënten toe. Vervolgens voeg je ook de amandelmelk, honing en de eieren toe. Meng opnieuw tot het een mooi glad beslag wordt. Ook hiervoor heb ik de keukenmachine gebruikt, maar met de hand werkt het ook prima. 

Muffins met blauwe bessen, Muffins met blauwe bessen recept, Muffins met blauwe bessen zonder suiker, Gezonde blauwe bessen muffins, Blauwe bessen muffins, Blueberry muffins, Blauwe bessen muffins maken, Blauwe bessen muffins zonder suiker, Blauwe bessen muffins gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogAls je een mooi glad beslag hebt, kun je hier de blauwe bessen doorheen roeren. Zorg dat je dat voorzichtig doet, zodat ze niet open  barsten. 

Vet vervolgens de muffinvormpjes in met wat gesmolten kokosolie. Zet de vormpjes in het blik.

Muffins met blauwe bessen, Muffins met blauwe bessen recept, Muffins met blauwe bessen zonder suiker, Gezonde blauwe bessen muffins, Blauwe bessen muffins, Blueberry muffins, Blauwe bessen muffins maken, Blauwe bessen muffins zonder suiker, Blauwe bessen muffins gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogVul de muffinvormpjes met het beslag. Begin met twee eetlepels beslag per vormpje. Ga vervolgens door tot het beslag op is en vul de vormpjes tot net onder de rand.

Decoreer met een blauwe bes op elke muffin. Bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar. Prik er met een satéprikker in om te zien of ze echt gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn je muffins gaar.

Laat de muffins een klein beetje afkoelen en je kunt van deze heerlijke muffins met blauwe bessen gaan genieten.

Muffins met blauwe bessen, Muffins met blauwe bessen recept, Muffins met blauwe bessen zonder suiker, Gezonde blauwe bessen muffins, Blauwe bessen muffins, Blueberry muffins, Blauwe bessen muffins maken, Blauwe bessen muffins zonder suiker, Blauwe bessen muffins gezond, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close