fbpx

Chocolate muesli bars with apple

Mueslirepen met chocolade. Zelf chocolade mueslirepen maken is veel makkelijker dan je denkt. Deze mueslireep met fruit en chocolade maak je dan ook makkelijk zelf. Ze vullen goed, zijn glutenvrij en door ze in het weekend voor te bereiden, heb je altijd een lekker tussendoortje voor onderweg.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Mueslirepen

Mueslirepen met chocolade, vroeger at ik ze regelmatig totdat ik erachter kwam hoeveel rotzooi en suiker er eigenlijk in zit. Ik wilde ze daarom al heel lang zelf een keertje maken, maar ik dacht dat dat heel ingewikkeld zou zijn. Om die reden had ik het al een tijdje uitgesteld, maar vorig weekend vond ik dat het echt tijd was om ze eindelijk eens te maken en met succes!

Jens vond ze zelfs net zo lekker als die uit de supermarkt, dat is natuurlijk fijn om te horen. Zelf vond ik ze ook heel lekker en ik had me druk gemaakt voor niks, want het maken ervan is echt zo gepiept! Je kunt trouwens variëren met wat je erin wilt, zelf heb ik voor noten en appel gekozen, maar je kunt ook voor gedroogd fruit, pitten of zaden kiezen. Dat is het voordeel van dit recept, je kunt het maken zoals je zelf lekker vindt.

Recept: Mueslirepen met chocolade

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

De noten zijn niet biologisch verkrijgbaar, waardoor niet het hele recept biologisch is. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Ingrediënten

130 gram glutenvrije havermout
50 gram ongezouten noten
75 gram dadels
5 gram kaneel
70 milliliter honing
20 milliliter water
20 milliliter kokosolie
1/2 appel
40 gram extra pure chocolade

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout in de kom van de keukenmachine en voeg hier de noten aan toe. Ontpit de dadels en snijd ze iets kleiner, voeg vervolgens ook toe. Tot slot voeg je de kaneel toe en laat je de ingrediënten grof hakken in de keukenmachine.

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Doe de honing vervolgens in een pannetje en verwarm langzaam op laag vuur. Op het moment dat de honing heel vloeibaar wordt, kun je hier het water en de kokosolie aan toevoegen. Roer goed door tot het een geheel wordt.

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Inmiddels is het havermoutmengsel ook goed fijn gehakt. Voeg dit toe aan het pannetje met het honingmengsel. Gebruik een spatel om het tot een geheel te mengen. Zorg ervoor dat elk stukje havermout in aanraking is geweest met het honingmengsel en het een plakkerig geheel wordt. Schil vervolgens de appel en snijd door de helft. Snijd vervolgens de helft in kleine blokjes en meng die door het mengsel heen. Je kunt ook meer of minder appel gebruiken als je dat graag wilt.

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Leg een bakpapiertje in de ovenschaal/brownievorm en verdeel het mueslimengsel hierover. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is en ongeveer 1 centimeter dik. Anders worden je repen erg dun of dik. Het is beter dat het mengsel overal even dik is en je vorm niet helemaal gevuld dan dat de vorm helemaal gevuld is en de repen heel dun worden.

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Bak het mengsel vervolgens 25 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Haal de schaal na de 25 minuten uit de oven, laat even afkoelen en snijd het mengsel vervolgens in repen. Leg die op een rooster om af te koelen. 

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Als de repen afgekoeld zijn, kun je de chocolade au bain marie gaan smelten. Pak een wat grotere pan en vul die met water. Verwarm het water vervolgens, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Pak een wat kleinere pan en leg daar de chocolade in. Zet deze kleinere pan in de grotere pan op het vuur en de chocolade zal op deze manier langzaam smelten.

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Leg de repen op zijn kop op een bord. Als de chocolade gesmolten is, kun je de repen er met de onderkant doorheen halen. Zelf heb ik ze op z’n kop gelegd en ingesmeerd met een boterkwastje. Maak de chocoladelaag zo dik als je zelf lekker vindt.

Zet het bord vervolgens in de koelkast voor ongeveer een uurtje zodat de chocolade kan uitharden.

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke healthy glutenvrije mueslirepen met chocolade, een perfect tussendoortje voor onderweg!

Chocolade mueslirepen, Chocolade mueslirepen maken, Zelf chocolade mueslirepen maken, Mueslireep met fruit en chocolade, Mueslirepen met chocolade, Mueslirepen met chocola, Home made mueslirepen met chocola, Zelfgemaakte mueslirepen met chocolade, Mueslirepen maken met honing, Hoe maak je mueslirepen, Havemout repen met chocolade, Mueslirepen maken, Mueslirepen met appel, Gezonde mueslirepen maken met appel, Appel-havermout repen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog, gezond recept

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
 
Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close