Mini passievrucht cheesecakes. Deze cheesecakejes met passievrucht zijn glutenvrije, no bake cheesecakes en super gezond!
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Mini Cheesecake
Ik vind het altijd leuk om kleine taartjes te maken, omdat je daar dan ook als ontbijt nog van kan genieten. Deze mini cheesecakejes met passievrucht zijn ook lekker voedzaam als ontbijt namelijk. Ik had bakpapier in de vormpjes gedaan. Dat zag er heel leuk uit, alleen is dat niet zo handig met loshalen omdat ze moeten uitharden. Dus aanrader om dat niet te doen.
Recept: Mini passievrucht cheesecakes

Ingrediënten
40 gram havermout
25 gram hazelnoten
35 gram cashewnoten
5 dadels
350 gram kokosyoghurt
150 gram bevroren passievruchtblokjes
30 milliliter honing
2 gram agar agar
50 milliliter water
Hoe maak je het?
Doe allereerst de havermout in de keukenmachine. Voeg hier vervolgens de noten en de dadels aan toe. Meng tot een kruimelig deeg.Â
Vet de muffinvormpjes in. Je kunt het beste de bodempjes gelijk in de ingevette muffinvormpjes maken. Gebruik ongeveer 2 eetlepels van het deeg per vormpje. Druk goed aan zodat je stevige bodems krijgt. Zet even in de koelkast.
We gaan nu verder met de topping van de cheesecakes. Doe hiervoor de kokosyoghurt in je blender. En voeg hier vervolgens de passievruchtblokjes en de honing aan toe. Zorg ervoor dat je de bevroren passievruchtblokjes uit de vriezer pakt en geen verse passievrucht. Daar krijg je de taartjes namelijk nooit hard mee. Blender het geheel tot een gladde topping voor de taartjes.
Verwarm het water met de agar agar in een steelpannetje. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Als je merkt dat het mengsel wat dikker wordt, kun je het passievruchtmengsel eraan toevoegen. Roer er goed doorheen tot het een mooie dikke massa wordt. Als het niet goed dik wordt, kun je nog wat extra agar agar toevoegen.
Haal vervolgens de bodempjes uit de koelkast en verdeel het passievruchtmengsel over de bodempjes. Dit lijkt allemaal best waterig, maar dat komt allemaal goed.
Zet de taartjes voor minimaal 2 uur in de koelkast om lekker op te laten stijven. Als je ziet dat ze nog te nat zijn na die 2 uur, laat ze dan zeker nog even staan.
Als de taartjes mooi uitgehard zijn, kun je ervan gaan genieten. Deze mini passievrucht cheesecakes zijn ook heerlijk als ontbijt.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?