fbpx

Meloen smoothie met aardbeien

Meloen smoothie met aardbeien. Dit meloen smoothie recept is perfect voor een zomerdag. Een heerlijke meloen smoothie zonder banaan.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Meloen

Meloen geeft me echt herinneringen aan vroeger, als het dan lekker weer was dan haalde mijn moeder meloen. En op zondagmiddag rond een uur of 3 als we begonnen met borrelen, dan sneed ze de meloen aan met een plakje rauwe ham erbij. Ik genoot daar altijd heel erg van, zeker in combinatie met al die andere hapjes op tafel haha. Sinds we samenwonen borrelen we eigenlijk niet zoveel meer. Het is er trouwens wel echt weer voor nu, want wat is het heerlijk he?! Ik klaag altijd in de winter dat het koud is, want ja ik heb het altijd koud. En omdat ik vind dat ik niet altijd kan klagen, klaag ik nooit in de zomer dat het (te) warm is.
 

Emigreren?

Ik geniet dan ook intens van dit heerlijke weer al zo lang. Ik heb ook weleens gezegd dat ik ooit misschien wil emigreren naar een land waar het altijd mooi weer is, want een seizoenstype ben ik absoluut niet. Maar met dit weer al zolang in Nederland krijg je echt een vakantiegevoel en hoef je niet eens te emigreren. Al 2 weken loop ik elke dag in jurkjes met blote benen en ik vind dat zo heerlijk. ‘s Avonds nog even buiten zitten, ‘s morgens vroeg al op mijn slippertjes met Leyla naar buiten. Ik was deze week op vrijdag ook al vrij, om de week ben ik op vrijdag vrij zo heerlijk. En mijn oma heeft een heerlijke tuin, dus ik besloot vrijdagochtend bij haar langs te gaan. Eerlijk gezegd vind ik dat ik ze te weinig zie. Maar ik doe er zelf ook te weinig aan om dat te veranderen dus daar was het tijd voor afgelopen week.

Meloen smoothie met aardbeien, Meloen smoothie maken, Meloen smoothie recept, Aardbei meloen smoothie, Meloen smoothie zonder banaan, Aardbeien meloen smoothie, Smoothie aardbei meloen kiwi, organic happiness biologisch, biologische foodblog

We zaten op een heerlijk plekje in die mooie tuin, genoten van de vogeltjes en kletsen lekker bij. Ondanks dat mijn oma al 85 is, is ze nog hartstikke fit en is ze natuurlijk even naar de stad geweest voor iets lekkers bij de thee, want zo doen oma’s dat haha. Een lekker fris (niet zo gezond) taartje met sinaasappel. ‘s Middags ging oma weer op pad met haar vriendinnen om te bridgen, maar voor die tijd konden we nog even lunchen. Met versgebakken broodjes met pindakaas, beter wordt het niet haha. Echt een heerlijke ochtend zo samen. Verder heb ik een heerlijk rustig weekend waarin ik lekker van het zonnetje geniet.

Recept: Meloen smoothie met aardbeien

Meloen smoothie met aardbeien, Meloen smoothie maken, Meloen smoothie recept, Aardbei meloen smoothie, Meloen smoothie zonder banaan, Aardbeien meloen smoothie, Smoothie aardbei meloen kiwi, organic happiness biologisch, biologische foodblog

Meloen smoothie met aardbeien, Meloen smoothie maken, Meloen smoothie recept, Aardbei meloen smoothie, Meloen smoothie zonder banaan, Aardbeien meloen smoothie, Smoothie aardbei meloen kiwi, organic happiness biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten

 

200 milliliter kokosmelk
160 gram aardbeien
50 gram frambozen
1/2 galia meloen
1 gele kiwi​

Meloen smoothie met aardbeien, Meloen smoothie maken, Meloen smoothie recept, Aardbei meloen smoothie, Meloen smoothie zonder banaan, Aardbeien meloen smoothie, Smoothie aardbei meloen kiwi, organic happiness biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Doe als eerste de kokosmelk in de blender. Was vervolgens de aardbeien en de frambozen, verwijder de kroontjes van de aardbeien. Voeg vervolgens de aardbeien en de frambozen toe aan de blender.

Meloen smoothie met aardbeien, Meloen smoothie maken, Meloen smoothie recept, Aardbei meloen smoothie, Meloen smoothie zonder banaan, Aardbeien meloen smoothie, Smoothie aardbei meloen kiwi, organic happiness biologisch, biologische foodblog

Snijd de meloen door de helft. Snijd de halve meloen nog een keer door de helft. De pitjes kun je makkelijk weghalen met een theelepel. Snijd de meloen vervolgens zo dicht mogelijk langs de schil. Je kunt de meloen door de harde schil namelijk niet echt makkelijk schillen. Snijd vervolgens in nog kleinere stukken en voeg toe aan de blender. De kiwi kun je door de helft snijden en het vruchtvlees verwijderen met een lepel en ook toevoegen aan de blender

Blender het geheel voor ongeveer 3 minuten tot een gladde smoothie en je kunt van deze heerlijke zoete en gezonde meloen smoothie met aardbeien genieten!

Meloen smoothie met aardbeien, Meloen smoothie maken, Meloen smoothie recept, Aardbei meloen smoothie, Meloen smoothie zonder banaan, Aardbeien meloen smoothie, Smoothie aardbei meloen kiwi, organic happiness biologisch, biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close