Matcha kokos energie balletjes

 

 
Matcha kokos energie balletjes. Matcha is niet alleen super lekker, maar het geeft je ook een energieboost. Deze balletjes met nog meer voedende ingrediënten zijn dus met recht energieballetjes voor als je even in een energiedipje zit of wel wat extra energie kunt gebruiken.
 
 
Het is vrijdagochtend en mijn eerste weekenddag zit er al op. Gisteren was het natuurlijk Hemelvaartsdag en vandaag zijn we ‘verplicht vrij’ heel vervelend haha, dus een heerlijk lang weekend voor mij. En dat wordt een lekker rustig weekend, ik heb het op mijn werk best druk, reis veel en ook elk vrij uurtje gaat in mijn blog, waardoor ik soms te weinig mijn rust pak. Ik blijf vaak maar doorgaan en als het dan even mooi weer is, zoals deze week dan vind ik het lastig om te ontspannen.
 
Jens was een paar dagen niet fit omdat hij te weinig rust had gepakt en zo eigenlijk werd gedwongen om rust te pakken. Dat wil ik natuurlijk voorkomen haha. Ik ga deze dagen daarom lekker op het gemakje doen en ze niet te vol plannen. Ik ga lekker dingen doen waar ik zin in heb, zo wil ik voor het eerst zelf hummus gaan maken en notenpasta, straks ga ik lekker naar yoga en morgenmiddag ga ik met een vriendin naar het terras. Al met al lekker relaxed om even bij te komen, zodat ik de laatste 3 weken kan knallen op mijn werk. De weken die eraan komen zijn druk met veel afspraken en ook een aantal keer tot ‘s avonds laat, dus dan is het fijn om meer te kunnen ontspannen om daar beter mee om te kunnen gaan. En na die 3 weken ga ik 3 weken volledig ontspannen tijdens mijn vakantie haha.

 


 
Bereidingstijd: 10 minuten
Mixtijd:                 3 minuten
Aantal:                  Ongeveer 30 balletjes
 
Bijzondere benodigdheden:
  • Keukenmachine

 

Ingrediënten

  • 100 gram (Medjool) dadels
  • 80 gram ongezouten cashewnoten
  • 50 gram geraspte kokos
  • 2 gram matchapoeder

 

 

 

Hoe maak je het?

Doe de dadels in een kommetje/bakje met water en laat ze voor ongeveer 30 minuten weken. Zo worden ze lekker zacht, dat mengt makkelijk.

Als de dadels geweekt zijn, kun je het water na dat halfuur wegdoen en de dadels ontpitten.

 

 

 

 
Doe vervolgens de ontpitte dadels in de keukenmachine en voeg hier de cashewnoten, geraspte kokos en het matcha poeder aan toe.

Mix de ingrediënten vervolgens voor ongeveer 3 minuten tot het een geheel geworden is. Het ligt aan je keukenmachine hoelang dit ongeveer duurt.

 

 

 

Ik heb het mengsel daarna in een bakje gedaan, omdat ik dat iets makkelijker vond. Dit hoef je dus niet te doen.

Pak met je handen een klein handje van het mengsel en rol er voorzichtig een balletje van. De balletjes vallen relatief makkelijk uit elkaar tijdens het rollen. Om dit te voorkomen, knijp je het handje mengsel samen (dat is lekker plakkerig door de dadels) en dan maak je daar een balletje van. Ga net zolang door tot het mengsel op is.

 
Als je de balletjes in een luchtdichte bak in de koelkast bewaart, worden ze nog wat steviger en kun je ze wat langer bewaren. Als je er vanaf kunt blijven natuurlijk haha.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close