Mango Smoothie met havermout

Mango smoothie met havermout. Een verrassende combinatie met en lijnzaad en amandelmelk op deze Smoothie Sunday.
Het is zaterdag en dat betekent dat ik weer op zoek ga naar een smoothierecept om te maken voor Smoothie Sunday. Ik vind het lastig deze week, ondanks dat ik veel fruit in huis heb. Het heerlijke van dit seizoen is toch al dat verse fruit! Voor een ander recept heb ik een mango nodig en ik heb er 2 gekocht, dus ik weet wel dat ik een mango wil gebruiken in mijn smoothie recept. Maar een smoothie met mango en ander fruit, zoals sinaasappel is zo standaard. Bovendien heb ik al eens zo’n smoothie gemaakt.
blog, mango, smoothies, fruit, organic, recept, healthy food, healthy, havermout, lijnzaad, lekker, foodblog, gezonde recepten, biologische foodblog, organic happiness

Vroeger heb ik eens een keer een smoothie met havermout gemaakt en die vond ik toen echt niet lekker. Laatst probeerde ik een recept van Voedingsgeluk, ook een smoothie met havermout en die was wel erg lekker. Dus besloot ik een lekker voedende smoothie te maken die ook nog eens goed vult. Lees snel verder voor het recept.


Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:       2 minuten
Aantal:                 2 smoothies
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender

                                                          Eivrij          Lactosevrij          Vrij van            100%            Vegan                                                                                                                    geraffineerde  biologische                                                                                                                                      suikers             ingrediënten

Ingrediënten450 milliliter plantaardige melk (bv. amandelmelk)
25 gram havermout
25 gram lijnzaad
1 mango

blog, mango, smoothies, fruit, organic, recept, healthy food, healthy, havermout, lijnzaad, lekker, foodblog, gezonde recepten, biologische foodblog, organic happiness

blog, mango, smoothies, fruit, organic, recept, healthy food, healthy, havermout, lijnzaad, lekker, foodblog, gezonde recepten, biologische foodblog, organic happiness

Hoe maak je het?Het enige werk wat deze smoothie kost, is het schoonmaken van de mango.
Ik was op zoek naar een smoothie met mango en ik wilde geen standaard smoothie maken. Daarom koos ik deze week voor havermout in een smoothie. Een lekkere combinatie, omdat je een vol gevoel krijgt. Deze smoothie is daarom ook perfect als ontbijtsmoothie

We beginnen daarom met het pakken van de blender. Hier kun je de havermout, het lijnzaad en de amandelmelk alvast in doen.

Je kunt nu de mango schoonmaken. Probeer zo dicht mogelijk langs de pit te snijden. Als je de partjes door de helft snijdt, kun je dicht langs de schil snijden. Er is ook een trucje om de schil van de mango met een glas af te halen. Dat werkt ook super goed. Het komt erop neer dat je de mango over de rand van een glas laat glijden en zo valt het vruchtvlees in het glas en houd je de schil over.

Geniet van deze volle en gezonde smoothie!
blog, mango, smoothies, fruit, organic, recept, healthy food, healthy, havermout, lijnzaad, lekker, foodblog, gezonde recepten, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close